Начало Светски новини Личности Откриха барелеф на Гена Димитрова в родния й Беглеж
21 Март 2018 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини
Вторник, 20 Март 2018 14:28
Вторник, 20 Март 2018 13:53
Вторник, 20 Март 2018 12:29
Вторник, 20 Март 2018 11:52
Валути
РЕКЛАМА
Откриха барелеф на Гена Димитрова в родния й Беглеж Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Светски новини - Личности
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 23 Януари 2018 11:41
barelefGena1 barelefGena2 „Гена Димитрова е феномен, чиято сила подчинява времето, стихия, която завладява умовете на хората и творец в състояние да създава нови реалности”. Това каза областният управител на Плевен на откриването на барелеф на неповторимата оперна прима Гена Димитрова в родното й село Беглеж. Лентата прерязаха областният управител Мирослав Петров, народният представител Владислав Николов и кметът на Беглеж, Георги Данов. Събитието уважиха кметът на община Плевен, Георг Спартански, председателят на Общински съвет - Плевен, Мартин Митев, общински съветници от Плевен и осиновената дъщеря на Гена Димитрова и нейна племенница Милена Стойкова.
„За мнозина от вас Гена Димитрова остана онова очарователно момиче, което никога не скри своя произход, което с любов се връщаше в България и с радост общуваше с хората”, каза още областният управител Мирослав Петров. Той бе категоричен, че звездата на Гена Димитрова днес блести с още по-голяма сила, защото освен нейното величие отразява и безграничната любов на хората.
„За мене Гена беше много близък човек”, каза Милена Стойкова. "Гена Димитрова обедини културите на България и Италия. Тя много даде за България и заслужава в нейно име да се обединим в една обща кауза”, добави Милена Стойкова. Тази кауза е създаването на музей в родния дом на неповторимата Гена Димитрова. Областният управител Мирослав Петров я увери, че може да разчита за това на неговата подкрепа.
Барелефът, който днес стои на входа на кметството на с. Беглеж, е дарение от читалище „Парашкев Цветков” в Плевен. Той ще остане за идните поколения като паметен знак за обичта на жителите на Беглеж към един световно признат талант и невероятен човек – Гена Димитрова.Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Вторник, 23 Януари 2018 14:47
 
Фейсбук коментари
Сподели статията
RSS емисии
RSS Последни
RSS Водещи
RSS Бизнес
RSS Общество
RSS Култура
RSS Екология
RSS Светски новини
RSS Спорт
RSS Мобилна емисия
Приятели
Скенери за лични карти