Начало Светски новини Личности Вероятната и невероятна история на Анелия Флорова: Избрах да живея
22 Април 2019 г., Понеделник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Събота, 20 Април 2019 13:14
Събота, 20 Април 2019 10:10
Петък, 19 Април 2019 17:00
Петък, 19 Април 2019 16:53
РЕКЛАМА
Вероятната и невероятна история на Анелия Флорова: Избрах да живея Печат Е-мейл
( 1 Глас )
Светски новини - Личности
Написано от Гена ЦВЕТАНОВА   
Понеделник, 18 Ноември 2013 11:23
a.florova Преди 29 години 16-годишната Анелия Флорова е обещаваща акробатка в Спортното училище в Плевен. Истински обича своята дисциплина – скокове на батут. Тренира с хъс и желание, дори с наслада. Но при една от тренировките пада фатално и счупва шийните си прешлени. Повечето такива случаи завършват с летален край, а Нели след този полет остава приковава към леглото.
За да живее нормално, тя се нуждае от асистент и то денонощно. Такава е била за нея нейната майка, но миналата години тя починала. 280 лв. е отпуснатата от държавата пенсия, като на личния й асистент се заплаща отделно. Станимира Софрониева, асистент на Нели, е назначен на шест часа за пет дни в седмицата. През уикенда и по празниците се налага Нели да заплаща от личните си средства, за да има човек около себе си, рецептурата й книжка е празна, а услуги на рехабилитатор не е ползвала от доста години.
Излизането с инвалидна количка, за да подиша свеж въздух или да отиде до болницата, е екстремно преживяване, както за самата Нели, така и за асистента й.
Въпреки трудностите, които животът й поднася, Нели е изключително усмихнат, положителен и любознателен човек. Тя самата се нуждае от помощ и подкрепа, но връща това многократно на близки и приятели, като изслушва техните проблеми и ги зарежда с положителни емоции.
Уникално е приспособлението, с помощта на което Нели успява да ползва клавиатурата на компютъра си. Тя чете много и търси помощ под всякаква форма. Тъй като не може да свива пръстите си, търсела начин да натиска клавишите. Така попаднала на хрумването на американка – пръчица, прикрепена към ръката й с помощта на ремък, с който движи дланта си над клавиатурата и натиска буквите.
Очаквайте повече за историята на Нели, трудностите пред които е изправен човек, намиращ се в неравностойно положение, и за книгата, която е написала за нея Мариана Еклесия - "Избрах да живея".


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията