20 Април 2019 г., Събота
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Петък, 19 Април 2019 15:12
Петък, 19 Април 2019 11:35
Петък, 19 Април 2019 10:52
Петък, 19 Април 2019 09:55
РЕКЛАМА
Забавления
Работилница за великденски яйца ще има и тази година в Регионалния музей Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Светски новини - Забавления
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 18 Април 2019 11:04
velikdenski yaitsaЗа поредна година в експозиция „Традиционен бит и култура” на Регионалния исторически музей (РИМ) в Плевен ще отвори врати работилница за боядисване на великденски яйца, съобщават от музея. Тя ще се проведе в навечерието на Великден - на 24 и 25 април, сряда и четвъртък.
От музея обръщат внимание, че желаещите да се включат в работилницата трябва да носят сварени или продухани яйца.
Последно променен на Четвъртък, 18 Април 2019 11:12
 
С „Бисквитена магия“ Палавниците от Левски създадоха нови приятелства и откриха магията на вкусните бисквити Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Светски новини - Забавления
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 16 Април 2019 14:55
Palavnitsi biskviti2От януари до април 2019 година цяла Европа беше потопена в уханието на топли бисквити, вкусни сладкиши, медени курабийки, мъфини, бонбони и какво ли още не! Проектът в европейската платформа за педагози eTwinning „Бисквитена магия“ пренесе малките участници от група „Палавници“ от ДГ„Слънце“ в Левски в „сладка“ работилница за лакомства и вълшебства. В магията на бисквитките се включиха партньори от десет европейски държави. Беше създадена вълшебна бисквитена работилница „Little cookies”, където децата направиха неустоими сладки изкушения.
Целта на проекта беше децата от европейските страни да се запознаят, да обменят информация за родината си и най-важното - да се забавляват, като направят красиви и оригинални бисквити и сладкиши.
Целта на „Бисквитена магия“ бе с помощта на родителите да се създаде виртуална колекция от рецепти на мама и баба за бисквити. Децата приготвиха и декорираха вкусни лакомства, които похапнаха с удоволствие. Резултат от проекта е създадената електронна книга със снимки на най-забавните моменти от приготвянето на бисквитите.
Palavnitsi biskviti1
С участието си в проекта Палавниците създадоха нови приятелства с децата от другите страни. Съвместната работата допринесе за развитие на творческите заложби у децата, изграждане на усет за красивото и умения за декорация. А Палавниците откриха магията на топлите, вкусни и ароматни бисквити!
Последно променен на Вторник, 16 Април 2019 14:46
 
„Слънчева спирка” се появи в Плевен Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Светски новини - Забавления
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 16 Април 2019 08:57
fontan garata pochistenБлагодарение на инициативата „Почисти и разкраси” - част от кампанията „Градски шедьоври”, финансирана от известна марка почистващи препарати, Плевен вече има „Слънчева спирка”. Фонтанът в Гаровата градина, който не работи от години, беше професионално почистен и обработен със специален препарат за премахване на натрупаните наслоявания. Районът около него се превърна в по-приятно място със засадената в чашката на фонтана зеленина и поставените на дъното слънчев часовник и беседка.
Плевен е един от четирите града в страната, в които тази година се провежда кампанията за по-чиста и красива градска среда „Градски шедьоври”. Неин посланик е актрисата и модел Диляна Попова. Организаторите на инициативата от Агенция B+RED нарекоха трансформацията на фонтана „Слънчева спирка” с надеждата да носи приятно слънчево настроение на плевенчани и гостите на града. Те не скриха съжалението си за това че доброволците, желаещи да се включат в почистването, бяха единици.
 
Читалище „Съгласие 1869” представя концерт-спектакъл „Чудото е в теб” Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Светски новини - Забавления
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 09 Април 2019 09:05
Saglasie Chudoto plakat„Чудото е в теб” е заглавието на концерт-спектакъла, част от честванията на 150 години от основаването на читалище „Съгласие 1869”. В него ще вземат участие деца от трите формации при читалището – Балетната школа, Фолклорен ансамбъл „Мизия” и Вокална група „Арлекино”.
А какво е чудото? Това ще разкажат баба и внуче в симпатичен диалог, свързващ различните изпълнения на сцената. Между песните и танците те ще срещнат миналото и настоящето, ще намерят очарованието, скрито в тях, но най-вече, ще достигнат до истината, която ни прави щастливи:
„- Всеки човек се ражда с някакъв талант. Когато разбере какъв е, той трябва да направи всичко възможно да го развие. Така ще е истински щастлив.
- Искаш да кажеш, че талантът е скрит вътре в мен? Това е чудо!
- Да, чудото е в теб! То е като малко семенце, което е посято в земята, и как расте, и как никне, ти не знаеш. Минават дни, нощи, бури, ветрове и един ден се показва стръкче. След години стръкчето се превръща в дърво и всички хора го виждат. А след време започва и да дава плод…”
Народни и класически ритми, много песни и забава, са подготвили талантливите деца и техните ръководители за публиката. На финала за пръв път ще прозвучи песента „Децата на Плевен”, която е написана по текст, подарен от майка на арлекинче. Музиката е на ръководителката на вокалната група Виолета Боянова, а аранжиментът – на Максим Горанов.
Премиерата на „Чудото е в теб” е на 15 април, понеделник, от 19 часа в зала „Емил Димитров” на читалище „Съгласие 1869”. След нея ще има още 7 концерта пред детска публика.
 
В периода на забрана любителите - рибари имат четири места в Плевенска област, където могат да хвърлят въдиците си Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Светски новини - Забавления
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 16 Април 2019 10:16
ribolov lubiteliСъс Заповед № РД 09-376/12.04.2019 г. на министъра на земеделието, храните и горите г-н Румен Порожанов, се забранява уловът на риба през периода на нейното размножаване в рибностопанските обекти по чл. 3, ал. 1, т. 1 и 2 от Закона за рибарството и аквакултурите, се посочва в съобщение, публикувано от Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури.
От 15 април до 31 май през тази година ще е в сила забраната за улов на пролетно – лятно размножаващите се риби в рибностопанските обекти, намиращи се до 500 м надморска височина.
Забраната е съгласно разпоредбите на чл. 32 ал. 1 от Закон за рибарство и аквакултурите, с които се определят срокове на забрана за улов на риба и други водни организми през периода на тяхното размножаване в обектите по чл. 3 ал. 1, т. 1 и 2 от същия закон.
За рибностопанските обекти, намиращи се от 500 до 1500 м надморска височина, забраната е в сила от 1 май до 15 юни 2019 г.
От 15 април до 15 май 2019 г. включително е забранен уловът на карагьоз (дунавска скумрия) в българския участък на река Дунав. В същия период е забранен и улова на попчета във водите на Черно море с мрежени риболовни уреди, с изключение на риболовния уред волта.
Забранен е и уловът на калкан във водите на Черно море през периода от 15 април 2019 г. до 15 юни 2019 г. включително, съгласно Регламент (ЕС) 2018/2058 на Съвета от 17 декември 2018 година за определяне на възможностите за риболов на някои рибни запаси и групи рибни запаси за 2019 година в Черно море.
В заповедта са посочени водните обекти на територията на страната, в които е разрешен любителският риболов през периода на забраната. В Плевенска област това са: язовирите Телиш, Садината в землището на Пордим и Горни Дъбник – част от южната страна на язовирната стена, както и канал от язовир Каменец.
Последно променен на Вторник, 16 Април 2019 10:26
 
Представят Исторически парк, който отваря врати на 22-ри юни 2019 година във Варна Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Светски новини - Забавления
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 10 Април 2019 16:42
Istoricheksi park1Културно-исторически и развлекателно-образователен парк предстои да отвори врати в България тази пролет. По този повод в Плевен ще се състои публична среща и представяне на проекта на 18 април, четвъртък, в Арт центъра в Градската градина, от 18 до 19 часа. Според създателите му паркът е замислен като мащабен комплекс, разположен в завършения си вид на над 500 декара площ на 33 км от град Варна. Атракционът ще предлага на българските и чуждестранни посетители интерактивно пътуване до 10 000 години назад във времето през петте епохи на човешката цивилизация. На място ще бъде пресъздадено развитието ?, случило се по нашите земи от епохата на халколита и неолита, през славната история на траките и Рим, до разцвета на Първото и Второто българско царство.
Запълвайки нарастващото търсене за исторически забележителности в световен мащаб, Исторически парк ще разказва историята на посетителите си и чрез въвличането им в тематични занаятчийски курсове, исторически представления и филми, обучения в древни бойни и битови умения, конна езда, изложби и точни възстановки на обекти, предмети и начин на живот от миналото, както и традиционни ястия, места за настаняване и зони за отдих, детски кът и сувенирен магазин.
По създаването на Исторически парк се работи от над 8 години, а от момента на планирането досега са въвлечени над 4000 души специалисти във всяка област. Използваните материали са изцяло автентичните за епохите - камък, дърво, мрамор и керамика. Атракционът се изгражда поетапно, като се планира целият обект в пълна функционалност, да бъде завършен през 2022 година. В момента тече изграждането на първата фаза – халколит, неолит и траки, и зона за почивка с езера. Достъпът ще е платен, като освен входна такса са предвидени различни нива на клубни карти като за момента са пуснати в лимитирани серии „Златна карта“ и „Семейна карта“, които дават ценово предимство на притежателите им за 10 години напред. Атракционът ще бъде открит с двудневен фестивал на занаятите на 22-ри юни 2019 г.
Istoricheksi park2
Последно променен на Сряда, 10 Април 2019 16:48
 
16 нови, красиви и функционални площадки ще радват малчуганите от три детски ясли в Плевен Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Светски новини - Забавления
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 04 Април 2019 11:18
detski ploshtadki1Проектната документация вече е внесена в Община Плевен. В двора на детска ясла „Латинка” ще бъдат обособени 6 детски площадки, толкова ще са и в детска ясла „Мир”, четири нови пространства за игра ще допълнят общата площадка в детска ясла „Асен Халачев”, където ще бъде запазен съществуващият външен басейн. Екипът проектанти от „Би Ес Проект” ЕООД е предвидил и в трите детски заведения да бъде поставена каучукова ударопоглъщаща настилка в различни цветове и форми. Нова ще е настилката и по алеите около сградите. На всяка детска площадка ще бъдат монтирани пързалки, двойни люлки тип „махало”, клатушки, а за първи път пясъчниците ще бъдат със сенници, което е съобразено с възрастта на малките деца от яслените групи.
Документацията съдържа и фитосанитарна оценка на съществуващата растителност. Предвидено е ниски храсти да отделят и оформят композиционно всяка една от площадките, ще бъдат засадени и широколистни дървета. Нова водопроводна инсталация с градински хидранти ще улеснява грижата за зеленината. Ще бъде монтирано и алейно осветление. По индивидуални проекти над пейките за сядане в детска ясла „Латинка” ще бъде изградена пергула, а в детска ясла „Асен Халачев” ще бъдат оформени кръгли пейки около две съществуващи дървета, които остават в границите на площадките.
detski ploshtadki2
Проектът за основен ремонт на дворните пространства и площадките за игра в трите детски ясли е публикуван в интернет на страницата на Община Плевен. Предстоят процедури по съгласуване с РИОСВ и РЗИ, след което той ще бъде внесен за разглеждане от Експертния съвет по устройство на територията. Средствата за изпълнение на проекта са предвидени в Инвестиционната програма на Община Плевен за тази година като целева субсидия за капиталови разходи.
Последно променен на Четвъртък, 04 Април 2019 11:35
 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 1 от 58
Фейсбук коментари
Сподели статията
Седмичен рейтинг

Понеделник, 15 Април 2019 14:00
Понеделник, 15 Април 2019 09:50
Вторник, 16 Април 2019 10:16
Понеделник, 15 Април 2019 09:45
Понеделник, 15 Април 2019 10:12
Понеделник, 15 Април 2019 14:41
RSS емисии
RSS Последни
RSS Водещи
RSS Бизнес
RSS Общество
RSS Култура
RSS Екология
RSS Светски новини
RSS Спорт
RSS Мобилна емисия
Приятели
Скенери за лични карти