Начало Светски новини
18 Октомври 2018 г., Четвъртък
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Четвъртък, 18 Октомври 2018 14:03
Четвъртък, 18 Октомври 2018 13:54
Четвъртък, 18 Октомври 2018 13:32
Четвъртък, 18 Октомври 2018 13:12
Валути
РЕКЛАМА
Светски новини
Аптекар от Червен бряг ще кара нов Форд ЕкоСпорт Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Забавления
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 09 Октомври 2018 16:16
Ch.Bryag pechalbaВъв във вторник, 9 октомври, Българският спортен тотализатор официално връчи ключовете за нов автомобил, спечелен от лотарията. Късметлията - Димитър Димитров, е собственик на аптека в Червен бряг. Той стана собственик на нов Форд ЕкоСпорт в 72-ия тираж на Втори тото шанс на „Тото 2” - “6 от 49“.
Димитър разбира за печалбата си, когато отива да пусне фиш за следващия тираж. Семейството му има по-малка кола. Димитър, който е любител на по-големите превозни средства казва, че ще кара тази с огромно удоволствие.
Последно променен на Вторник, 09 Октомври 2018 22:19
 
Водната каскада спира работа Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Градски истории
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 08 Октомври 2018 16:57
KaskadaОт днес Водната каскада в центъра на Плевен спира работа. Това се прави традиционно в навечерието на студените месеци, обяви на оперативното заседание на ръководството на Общината кметът Спартански. До края на настоящия м. октомври плевенчани и гости на града ще могат да се наслаждават на красотата на големия фонтан, на т.нар. глухарчета и на Пеещия фонтан в Градската градина. След това те също ще бъдат подготвени за зазимяване.

 
БДЖ пуска атракционни влакове с парни локомотиви и уникални вагони по повод 130 години от създаването си Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Забавления
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 21 Септември 2018 16:20
BDJ lokomotiv 0501На 6-и и 7-ми октомври, събота и неделя, „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД ще организира атракционни пътувания по различни маршрути в страната за любителите на железопътния транспорт и ретро подвижния състав съобщават от националния железопътен превозвач. Пътуванията са част от инициативите по повод отбелязването на 130 години от създаването на Български държавни железници – „130 години пътуваме заедно”. Атракционните влакове ще бъдат теглени от парни локомотиви и ще представят голяма част от историческото наследство на БДЖ. В съставите им ще бъдат и вагони от царската композиция „Корона експрес” и правителствения влак от 80-те години „Витоша експрес”.
Специалните композиции ще пътуват по следните маршрути:
На 6-и октомври:
- София - Мездра - Плевен - Мездра - София;
- Горна Оряховица - Шумен - Варна.
На 7-и октомври:
- София - Септември - Пловдив - Карлово - София;
- Варна - Карнобат - Стара Загора - Горна Оряховица.
Влаковете, които тръгват от София, ще бъдат теглени от парен локомотив № 05.01, а в съставите им ще бъдат включени личният вагон-салон на царица Йоанна от „Корона експрес” и вагон-ресторантът от „Витоша експрес”. Атракционните композиции, търгващи от Горна Оряховица в съботния ден и от Варна в неделния ще бъдат теглени от парен локомотив № 16.27, а в съставите им ще пътуват личният вагон-салон на цар Борис III от „Корона експрес” и най-големият салонен вагон от царския влак.
Във всяка от композициите ще има по пет вагона за настаняване на пътниците. Всички пътуващи ще имат възможност да разгледат специално прикачените вагони, като служители на БДЖ ще им разкажат интересни факти по време на обиколката за всеки един от тях.
BDJ Korona express BDJ Vitosha express

Цената на билетите за всеки един от участъците София-Мездра; Мездра-Плевен; Горна Оряховица-Шумен; Шумен-Варна; София-Септември; Септември-Пловдив; Пловдив-Карлово; Карлово-София; Варна-Карнобат; Карнобат-Стара Загора; Стара Загора-Горна Оряховица е 18 лева, 27 лева е за два участъка и 45 лева за повече от два участъка или за билети отиване и връщане по маршрутите София-Плевен-София и София-Карлово-София. Билетите са с включени запазени места. Закупилите билети могат да започнат своето пътуване от всяка една гара в участъците по маршрута на влаковете, на които те ще спират.
За деца до 7-годишна възраст служителите на билетните каси ще издават безплатни билети срещу документ, удостоверяващ възрастта им. Безплатните билети за децата са без право на ползване на отделно седящо място.
Предварителната продажба на билети и резервацията на запазени места за пътуване с атракционните влакове стартира от днес 21-ви септември. Билети могат да бъдат закупени от билетните каси и бюрата във всички гари в страната.
Подробното разписание на атракционните пътувания може да бъде видяно на www.bdz.bg/bg/novini/parni-lokomotivi-shte-budat-nachelo-na-atrakcionni-vlakove-v-stranata-po-povod-130-godini-ot.html.
Последно променен на Петък, 21 Септември 2018 19:26
 
Плувен турнир и музикално настроение с Теди Кацарова, Дичо и РДМК Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Забавления
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 14 Септември 2018 13:24
dokosni dagata pluvaneТази неделя Плевен ще бъде домакин на I-ви плувен турнир по проект „Младите хора - Бъдещето на България - това сме ние“ на Министерство на младежта и спорта (ММС) и Асоциация „Докосни дъгата“, съобщават организаторите. Спортната проява ще се проведе на 16 септември от 9 часа в Общинския плувен комплекс, намиращ се на ул. „Иван Вазов“ 38.
Редица официални гости се очаква да уважат събитието, а след приключване на турнира победителите ще бъдат наградени с медали. Ще бъде избрана и участникът, който да получи купата на „Докосни дъгата” за съпричастност.
Организатори на проявата са ММС, асоциация "Докосни дъгата", плувен клуб "Invictus" и СУ "Иван Вазов" - Плевен.
За доброто настроение на малки и големи след края на спортното мероприятие ще се погрижат Теди Кацарова, Дичо и RDMK - Rudi, Duli, Muden & Kukusheff, Съвместно с тях асоциация “Докосни дъгата“ създаде песен и клип, насочени срещу агресията в училище и на улицата. В Плевен популярните изпълнители за първи път ще представят проекта пред публика и очакват всички свои почитатели в 12 часа на футболното игрище на СУ "Иван Вазов". Входът за предпремиерата на песента "Агресия" е свободен.
Последно променен на Петък, 14 Септември 2018 16:45
 
IN MEMERIAM: Отиде си легендата на плевенския театър Христо Домусчиев-Бебо Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Личности
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 02 Октомври 2018 16:57
Hristo DomuschievВъв вторник, 2 октомври 2018-та година, на 76-годишна възраст ни напусна големият български артист Христо Домусчиев. Той е роден в Плевен на 14 юни 1942 г. Завършва средното си образование в родния си град. Три години е моряк във Варна, след което започва да учи във ВИТИЗ, в класа на проф. Стефан Сърчаджиев и проф. Методи Андонов. Целият творчески път на Христо Домусчиев преминава на сцената на ДКТ „Иван Радоев“ в Плевен. В спомените на най-малките плевенчани той ще остане като клоуна Боко. Запомняща роля на актьора в киното е участието му във филма "Всичко е любов".
Христо Домусчиев е Почетен гражданин на Плевен и е носител на Голямата награда за принос в развитието и популяризирането на българската култура. С участието му в "Балада за Георг Хених" по повестта на Виктор Пасков миналата година беше отбелязана 75-годишнината на актьора.
„Някои от моите прадеди от търговци и занаятчии се ориентират към изкуството. В нашата фамилия  не е имало политици и макар някои мои родственици да са били членове и симпатизанти на комунистическата партия, никой от тях не е имал  амбицията да се занимава сериозно с политика. Самият аз четиридесет години бях актьор в Плевенския театър – това е своеобразен рекорд за човек от нашата професия, да се задържи толкова дълго на едно място. Но аз мисля, че така е трябвало да бъде и с това съм направил достатъчно за своя град”, изповяда Бебо Домусчиев в интервю за „Посредник” през февруари 2007 г.

Поклонението пред легендарния актьор - любимец на всички плевенчани, ще бъде от 12:00 часа на 4 октомври, четвъртък в църквата „Свети Николай” в Плевен.
Последно променен на Петък, 05 Октомври 2018 11:35
 
Над 40 самолета и мотоделтапланера в авиофеста в Бохот, ще има участници от Румъния и Гърция Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Забавления
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 14 Септември 2018 14:39
aviofest Bohot 2010На 15 и 16 септември на летище Бохот край Плевен ще се проведе 16-то издание на авиофестивала на малката и спортна авиация „Криле за всички“, съобщават организаторите. Те очакват да се включат над 40 самолета и мотоделтапланера. Желание за участие са заяви и гости от Румъния и Гърция.
По време на фестивала всеки, който желае, ще може да се полети на самолет или на мотоделтапланер. Времетраенето на един полет е 10 минути, а скоростта, с която самолетите се движат е до 200 км/ч., а на мотоделтапланерите – около 60 км/ч.
Желаещи да летят в предишните издания на „Криле за всички“ са били от 2 до 80-годишни.
Тази година по време на авиофестивала ще бъде организирана благотворителна кампания за набиране на средства за закупуване на специални наколенки за болната от множествена склероза Симона от Плевен. За целта на летището ще бъдат поставени урни за дарения. Нужни са около 6 000 лева.
Кампанията е продължение на инициативата, която поде Антон Георгиев да сбъдва мечтата на деца в неравностойно положение да полетят. Досега той направи щастливи момче от разградско село, приковано към инвалидната количка и Симона, която от няколко години се бори с коварната болест. През октомври плановете на Антон са да помогне на момче от защитено жилище да полети.
Авиофестивалът в Бохот ще бъде открит в събота 15 септември от 10 часа и ще продължи до 17 часа в неделя, 16 септември 2018 година.
Последно променен на Петък, 05 Октомври 2018 16:29
 
По дванайсет дни - по Коледа и по Великден, ще почиват тази учебна година учениците Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Семейство
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 30 Август 2018 14:32
vakancija3Коледната ваканция за учениците през учебната 2018-2019 година ще продължи 12 дни – от 22 декември 2018 г. до 2 януари 2019 г. включително, се казва в съобщение, публикувано на страницата на Министерството на образованието и науката. Това е съгласно утвърден график на учебното време и ваканциите за предстоящата учебна година. Първата почивка за децата ще бъде от 1 до 4 ноември 2018 г включително. Тази година междусрочната ваканция ще е само един ден – на 5 февруари 2019 г. и вторият учебен срок започва на 6 февруари. През пролетта учениците от I до XI клас ще почиват от 30 март до 7 април 2019 г. включително. Но заради Великден, който през 2019 година е на 28 април, де факто ваканцията започва в петък, 26 април. За дванадесетокласниците пролетната ваканция е от 5 до 7 април включително.
Датите на матурите се запазват спрямо предходната учебна година – те ще са на 21 май 2019 г. по български език и литература и на 23 май 2019 г. по предмет по избор. Държавните зрелостни изпити по желание ще се проведат в периода 28 май - 31 май 2019 г. В сесията август - септември 2019 г. изпитът по български език и литература ще е на 28 август 2019 г., вторият задължителен - на 29 август, а изпитите по желание - в периода 30 август - 4 септември 2019 г.
Националните външни оценявания за IV клас ще започнат с изпит по български език и литература на 9 май 2019 г. На следващия ден ще е изпитът по математика, а оценяванията по „Човекът и обществото“ и по „Човекът и природата“ ще са на 14 и 16 май 2019 г.
Според утвърдения график седмокласниците ще положат национално външно оценяване по български език и литература на 17 юни, а по математика – на 19 юни 2019 г. Подаването на документите за участие в приема за гимназиите ще е от 3 до 5 юли 2019 г. Резултатите от първото класиране на учениците трябва бъдат обявени до 11 юли 2019 г. , а от второто класиране до 18 юли. Обявяването на незаетите места след втори етап на класиране ще бъде на 23 юли.
Последно променен на Петък, 14 Септември 2018 17:32
 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 1 от 99
Фейсбук коментари
Сподели статията