Начало Света Политика В Чехия забраняват отглеждането на животни за кожи
21 Август 2019 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Вторник, 20 Август 2019 16:11
Вторник, 20 Август 2019 13:26
Вторник, 20 Август 2019 11:13
Вторник, 20 Август 2019 10:54
РЕКЛАМА
В Чехия забраняват отглеждането на животни за кожи Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Света - Политика
Написано от Вестник "Посредник"   
Събота, 10 Юни 2017 15:53
jivotni za koji Чешкият парламент прие закон, с който се забранява от януари 2019 г. развъждане на животни заради кожите им, съобщи националната телевизия.
Обсъждането на закона бе много бурно и той бе приет от 132 от 161 депутати. В закона се казва, че ще бъде забранено развъждането и „убийствата“ на животни за използване на кожите им. Изключение е се прави само за развъждането на зайци.
"Днес за пръв път успяхме да внесем реално изменение в положението на животните въпреки силното противодействие и лобиране на министерството на селското стопанство". Това заяви депутатът Марек Воршилка, който за повече убедителност бе донесъл клетка на площада пред парламента. В нея се предлагаше на всеки, който пожелае, да влезе и да постои вътре, за да добие представа за положението на животните. Депутати споделят, че им е направил особено силно впечатление документален филм, излъчен по обществената телевизия. В него се показва как се убиват лисици в чешка кожарска фирма. „След такива кадри бе невъзможно да не се гласува против дейността на кожарските фирми“, каза депутат след приемането на закона.
В Чехия производството на кожени изделия е съсредоточено предимно в девет големи компании, които развъждат лисици и норки, за да използват кожите им. Ежегодно в тях се убиват около 20 000 животни. Собствениците на тези фирми смятат да протестират срещу новия закон. Той все още не е одобрен от горната камара на парламента и не е обнародван от президента на страната.

Източник: РИА-Новости


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."