Начало Света Бизнес 300 милиона нови клиенти, ако няма роуминг
16 Септември 2019 г., Понеделник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Събота, 14 Септември 2019 12:11
Петък, 13 Септември 2019 16:12
Петък, 13 Септември 2019 15:44
Петък, 13 Септември 2019 14:22
РЕКЛАМА
300 милиона нови клиенти, ако няма роуминг Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Света - Бизнес
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 19 Февруари 2014 14:17
romingЕвропейската комисия се закани да премахне таксите за роуминг. Мотивите са, че в условията на единен пазар, допълнителните такси начислявани при разговорите в роуминг са просто икономическа лудост. Ново проучване, проведено през януари, е показало, че 47% от потребителите никога не биха използвали мобилен достъп до интернет в друга страна. Евробарометърът показал, че само един от десет потребители използва мобилния интернет, така, както в собствената си страна, а един на всеки четири пък направо си изключва телефона зад граница. Милиони потребители пък предпочитат да изпращат текстови съобщения вместо да плащат за телефониране.
В резултат на падането на таксите телекомите биха привлекли 300 милиона нови клиенти, а освен това ще спечелят и създателите на приложения, смятат от комисията.
94% от европейците, които пътуват извън своята страна, ограничават ползването на услуги като Facebook, поради таксите за мобилен роуминг.
Често пътуващите лица - най-доходоносната част от потенциалния пазар, е по-вероятно да изключат функциите на своя мобилен телефон за роуминг на данни, отколкото случайните пътници. Според Комисията, причината за това е, че често пътуващите са по-добре информирани, отколкото по-рядко пътуващите, относно реалните разходи за роуминг на данни в Европа.
Макар че европейският пазар на приложения за мобилни телефони процъфтява, бариери като таксите за роуминга спъват развитието на някои части от този нов сектор. Особено засегнати са пътеводителните, фотографските и картографските приложения.
Със своето предложение комисията настоява пред законодателите на Европейския съюз за създаване на единен пазар за телефониране и за сърфиране в интернет. ЕК се надява с регулации и пазарни стимули да накара операторите да разширят обхвата на своите национални тарифи, така че най-късно от 2016 г. потребителите от целия ЕС да могат да използват своите телефони по национални, а не по международни тарифи при пътувания в рамките на Съюза.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
Гост   |2014-02-19
заслужава си, нали
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."