Начало Страната Нощно изкачване на Черни връх по повод Часа на Земята
24 Август 2019 г., Събота
НОВИНИ
Фен зона
Нощно изкачване на Черни връх по повод Часа на Земята Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Страната - Спорт
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 01 Април 2019 14:31
60cherni vrah За 12-и пореден път знаковата инициатива на WWF Часът на Земята обедини милиони хора по света, съобщават от организацията. От Айфеловата кула до Операта в Сидни и от Емпайър Стейт Билдинг до Бурж Халифа в Дубай хиляди емблематични сгради изгасиха светлините за един час между 20:30 и 21:30. Както всяка година идеята зад инициативата беше да насърчи правителствата, бизнеса и отделните хора да дадат своя принос към изграждането на устойчиво бъдеще и да демонстрира какво влияние могат да имат малките постъпки върху голямата планета.
Часът на Земята 2019 имаше и своята конкретна цел – да информира за глобалните рискове, причинени от климатичните промени и загубата на биоразнообразие, както и да покаже защо природата има значение.
Тази година в най-голямата природозащитна инициатива, която традиционно се провежда в последната събота на март, с различни инициативи се включиха и над 70 български общини. За любителите на суровата природна красота, WWF и Българската асоциация за ски в свободен и екстремен стил организираха специално нощно изкачване на Черни връх. Освен приятно изживяване, нощният поход имаше и своята благородна кауза – да подчертае неразривната връзка между човека и природата и да привлече общественото внимание към нуждата горите, въздуха и чистата вода да бъдат възможно най-добре защитени.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."