Начало Страната Срокът за участие в конкурса „ЕКООБЩИНА“ 2019 е удължен до 31 май 2019 година
11 Декември 2019 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
Срокът за участие в конкурса „ЕКООБЩИНА“ 2019 е удължен до 31 май 2019 година Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Страната - Политика
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 15 Май 2019 13:11
ekoobshtina „ЕКООБЩИНА“ 2019 е конкурс за проектни предложения, който има за цел да насърчи устойчивото развитие на българските общини и на гражданското общество.
Той се организира за четвърта поредна година от Посолството на Франция в България, под патронажа на Президента на РБългария и с подкрепата на Министерството на околната среда и водите и на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
ЕКООБЩИНА обхваща 3 конкурсни категории, насочени към общини и неправителствени организации.
Категория „Общини до 10 000 жители“
Конкурсът е отворен за участието на всички български общини с население до 10 000 жители (кметствата на територията на тези общини), които желаят да разработят проект в една от областите на устойчивото развитие (водоснабдяване и канализация, отпадъци, енергийна ефективност, подобряване качеството на атмосферния въздух, публични пространства и др.). Ще бъдат наградени общо 10 проекта. Предоставените средства могат да послужат за реализирането на малък проект, или за създаването на добавена стойност към съществуващ проект, или за мобилизирането на други средства.
Категория „Спорт и гражданско общество“
Тази конкурсна категория е насочена към неправителствени организации, занимаващи се с развитието на спорта в България. В нея ще бъдат наградени инициативи за насърчаването на спортните практики.
Категория „Образование и околна среда/НПО“
В тази категория могат да участват неправителствени организации, които развиват образователни практики за опазване на околната среда и борба със замърсяването.
Критериите за оценка на общините са: гаранция за ефективно реализиране на проекта, значимост на мобилизираните финансови средства спрямо наличния ресурс, измерение партньортсво, съгласуваност и комуникация с всички заинтересовани страни (граждани, НПО, бизнеса, други общини...) при разработването и реализирането на проекта, оригиналност на инициативата, обща комуникация за целите на проекта.
Критериите за оценка на проектите в категориите, насочени към НПО са: оригиналност на проектната идея и добавена стойност, устойчивост, брой бенефициенти, качество на партньорствата (граждани, институции, общини, бизнеса и др.), наличието на друго финансиране, интеграция на хора от малцинствата и на хора в неравностойно положение, повишаване на знанията за опазване на околната среда.
Повече информация за условията за участие и за конкурса – на ecoobchtina.bg


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Сряда, 15 Май 2019 13:45