Начало Страна Промени в закона за движение по пътищата предвиждат всички пътни нарушения да се наказват само чрез фиш
19 Септември 2020 г., Събота
НОВИНИ
Фен зона
Промени в закона за движение по пътищата предвиждат всички пътни нарушения да се наказват само чрез фиш Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Страната - Общество
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 10 Септември 2020 10:38
KAT 1 За нарушение на Закона за движение по пътищата вече ще се издава направо фиш, а не както сега първо да се пише акт, а после санкцията да се налага с наказателно постановление, реши правителството на последното си заседание. Предстои промяната да бъде внесена за гласуване в парламента.
"Целта е да се осигури необходимата бързина и своевременно реализиране на административнонаказателната отговорност за нарушения на правилата за движение по пътищата и по този начин ще се позволи по-ефективно използване на ресурсите на Министерството на вътрешните работи за осъществяване на контрола за спазване на правилата за движение по пътищата", е записано в аргументите за промяната.
В нея се предвижда установяването на нарушението и налагането на наказанието да се осъществява в една административна процедура, с издаването на един документ - фиш за установяване на административно нарушение и налагане на административно наказание, като в определени случаи с него ще може да се налага и наказание лишаване от право да се управляват моторни превозни средства, както и да се отнемат контролни точки за отчет на извършените нарушения. Съставеният фиш ще може да бъде обжалван в 14-дневен срок от неговото връчване пред районния съд по място на извършване на нарушението. В същия срок нарушителят може да заплати наложената глоба в размер 70 на сто от предвидената стойност.
Предвижда се и промяна на давностните срокове по Закона за административните нарушения и наказания по отношение на изпълнението на наложеното наказание „Временно лишаване от право да се управляват моторни превозни средства“, като според правителството така ще се гарантира ефективно изпълнението на наложеното наказание.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."