Начало Страна НАП нагледно инструктира как да се попълват данъчните декларации
13 Август 2020 г., Четвъртък
НОВИНИ
Фен зона
НАП нагледно инструктира как да се попълват данъчните декларации Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Страната - Общество
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 12 Март 2020 15:59
NAP deklaratsii video От НАП подготвиха видео инструкция за подаване на новите електронни данъчни декларации за доходите, която може да се види в канала на агенцията в YouTube. Както вече www.posredniknews.com писа декларациите са предварително попълнени, като са използвали подаваните през годината данни от работодателите за изплатените от тях заплати, хонорари и т.н. Но ако някой е имал и други доходи - например от наеми, субсидии и др., или ако иска да ползва някакъв вид данъчно облекчение, трябва да добави тази информация сам. За електронно подаване на данъчната декларации е необходим ПИК (персонален идентификационен код) или КЕП (квалифициран електронен подпис).
От НАП коментират, че до сега над 80% от всички формуляри са подадени в непроменен вид, а в 20% от случаите данъкоплатецът е допълнил собственоръчно данни за доходи от наеми и за данъчни облекчения. Средното време за попълване на декларацията до момента е под 10 минути, твърдят от агенцията.
Срокът за подаването на декларацията е 30 април 2020 г. Ако деклараторът няма неплатени публични задължения, има право на отстъпка от 5% от данъка за довнасяне, при условие деклариране по електронен път и плащане до края на март, припомнят от приходната агенция.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Четвъртък, 12 Март 2020 16:08