Начало Страна За укрепване на тръбата за София на тунел „Витиня“ на автомагистрала „Хемус“ се монтират 55 км анкери
04 Април 2020 г., Събота
НОВИНИ
Фен зона
За укрепване на тръбата за София на тунел „Витиня“ на автомагистрала „Хемус“ се монтират 55 км анкери Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Страната - Общество
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 14 Февруари 2020 15:13
Vitinya ukrepvane Дължината на един анкер е 12 метра и се вкарва в стените на тръбата за връзка между облицовките и скалния масив. В началото на ремонтните дейности в тръбата са открити множество пукнатини в облицовката и кухини. За запълването им и за да се заздрави съоръжението, са използвани над 2500 куб. метра бетон.
„Витиня“ е най-дългият пътен тунел - 1195 м, и е в експлоатация от 1984 г. На съоръжението през миналата година са направени множество проучвания и експертизи, въз основа на които са предприти аварийно-възстановителни дейности, за да се приведе съоръжението в съответствие с европейската директива 2004/54/ЕО за минималните изисквания за безопасност на тунелите на Трансевропейската пътна мрежа (TEN-T). В тази връзка предстои да бъдат направени и три напречни връзки - две пешеходни и една пътна, които ще свързват двете тръби на тунела и които ще могат да се използват в случай на пътен инцидент. По този начин съоръжението изцяло ще отговаря на европейските изисквания.
Изпълнителят на обекта „Автомагистрали“ ЕАД планира строителните дейности да завършат през втората половина на 2020 г. Индикативната стойност на аварийно-възстановителните работи е около 50 млн. лв. Ремонтираната тръба ще е с нова облицовка, хидроизолация, отводнителна и дренажна система, асфалтова настилка, пожароизвестяване, вентилация, видеонаблюдение, светофарна уредба, осветление и система за светлинно водене, каквито има в тръбата за Варна, с което се осигуряват безопасност на пътуването и възможност за бърза реакция при инцидент.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Петък, 14 Февруари 2020 17:56