Начало Страна Татяна Йорданова от град Левски с награда „Журналист - надежда"
09 Август 2020 г., Неделя
НОВИНИ
Фен зона
Татяна Йорданова от град Левски с награда „Журналист - надежда" Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Страната - Общество
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 10 Декември 2019 13:37
zhurnalist-nadezhda1 Репортерът на БНТ Татяна Йорданова, която е родена и израстнала в Левски, е победител в категорията „Журналист - надежда" на осмите медийни награди "Валя Крушкина - журналистиката за хората!". Наградата на Татяна е връчена за репортажа "Интеграция на парче ли е приобщаването на хората с увреждания у нас?".
Татяна Йорданова: „Репортажът разказва съдбата на младеж с двигателни проблеми, който избира да излезе от социалния дом, в който е настанен и да потърси щастието си в големия град - София. Приобщаването му там обаче се оказва трудна задача, защото Столична община отказва да му осигури личен асистент само защото адресната му регистрация все още не софийска. Този репортаж не просто разказва съдбата на един засегнат от псевдоинтеграцията човек, а се опитва да реши проблема му като отнесе важните въпроси до отговорните институции.”
Конкурсът "Валя Крушкина - журналистика за хората" се провежда от 2012-та година в памет на Валя Крушкина, журналистът - боец, който вярваше, че качеството трябва да се поощрява. Наградите отличават български журналисти с активна позиция, отстоявана в името на гражданите и принос в решаването на важни обществени проблеми. Развитието на отговорната и обективна журналистика е каузата на този конкурс, който поощрява журналисти, които работят в интерес на обществото, на една шепа от хора или дори на един човек.
От над 100 материала на повече от 60 журналисти са избрани победители в няколко категории: Пишещ журналист, Журналист от електронна медия, Журналист- надежда, Снимащ журналист и Голяма награда.
zhurnalist-nadezhda


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Вторник, 10 Декември 2019 13:44