Начало Страната Промени в данъчните закони - облекчения и контрол за гражданите
20 Февруари 2020 г., Четвъртък
НОВИНИ
Фен зона
Промени в данъчните закони - облекчения и контрол за гражданите Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Страната - Общество
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 03 Октомври 2019 07:49
ministerski savet При прекратяване на регистрацията на превозно средство, общинските данъчни служби автоматично ще получават данни за това от регистъра на КАТ. Поради което отпада задължението на собствениците на автомобили да носят в общината бележка от контролната институция. Това е една от промените в данъчните закони за следващата година, предложени от Министерството на финансите и одобрени в сряда от правителството.
Предлага се и промяна на начина на определяне на туристическия данък. Общините ще получават данни за нощувките, на чиято база се смята той, от единната информационна система на Министерството на туризма, която действа от тази година. Сега данните се изпращат на общината от местата за настаняване.
При деклариране на данъка върху доходите си, хората с увреждания вече няма да предоставят решение на ТЕЛК/НЕЛК. Националната агенция за приходите (НАП) има служебен електронен достъп до регистъра на тези решения и подаването на документите заедно с годишната данъчна декларация отпада.
Заради зачестили случаи на продажба на цигари и тютюн без платен акциз през куриери се предвижда куриерските фирми да упражняват завишен контрол върху акцизните стоки. При пренос на пратка с акцизни стоки куриерите ще изискват документ за самоличност и от подателя, и от получателя на пратката. Ако се появят съмнения за нарушение или при поискване от митниците, в стая с видеонаблюдение и свидетели куриерите и пощите ще отварят пратката за проверка без съгласието на подателя. Ако се окаже, че в пратката има рискови стоки - цигари или тютюн без платен акциз, тя ще се задържа за проверка от контролните органи.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Четвъртък, 03 Октомври 2019 07:55