Начало Страната Трима плевенчани постигнаха сребърно ниво в Международна награда на херцога на Единбург
09 Декември 2019 г., Понеделник
НОВИНИ
Фен зона
Трима плевенчани постигнаха сребърно ниво в Международна награда на херцога на Единбург Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Страната - Общество
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 10 Май 2019 09:11
Hertsog Edinburg nagrada В навечерието на Деня на Европа, на 8 май 2019 година, в Президентството на Република България бяха отличени четиридесет и пет младежи, постигнали златно и сребърно ниво на Международната награда на херцога на Единбург в България. Президентът Румен Радев, патрон на престижната младежка програма, връчи значки и сертификати на младежите, които през последните две години са преминали през програмата и са развили ключови житейски и лидерски умения. Официални гости на събитието бе и Н. Пр. Ема Хопкинс, посланик на Великобритания и Светлозар Петров, изпълнителен директор на Jobtiger и председател на почетния тръст на Фондацията на Наградата в България. Събитието събра над 100 гости - младежи, учители, директори, представители на бизнеса и неправителствения сектор, приятели и посланици на Наградата, представители на Британско посолство в България. Водещи на официалното събитие бяха Дияна Димитрова – Лидер в Наградата и Тино Пенчев, който малко преди 6 месеца, бе сред първите седем наградени българи, успешно постигнали своето Злато ниво в програмата.
Трима младежи от Плевен - Надежда Добрева, Желяна Борисова и Габриел Бетов приеха предизвикателството, повярваха в себе си, преминаха по пътя на израстването и заслужиха своята Награда в ниво Сребро.
„Подкрепям тази програма, защото тя е насочена изцяло в интерес на обществото, защото със знанията и уменията, които младите хора придобиват, те се готвят за утрешния ден. Готвят се да бъдат полезни, ефективни и честни граждани на нашето общество. Защото последните два етапа от програма, Сребро и Злато имат една много важна цел – да развият лидерските умения на тези млади хора и аз съм убеден, че вие ще продължите да допринасяте със своите изградени вече лидерски качества за развитието на общностите, в които вие живеете.“ заяви президентът Румен Радев в обръщението си към наградени младежи.
Британският посланик Ема Хопкинс, сподели в речта си: „Преди 28 години аз също участвах в наградата и това бе ценен опит за мен самата. Участието носи повече увереност, нови умения, както и по-големи мечти за бъдещето. Ето защо Наградата е толкова важна – тя провокира формиране на ценности чрез практика и развиването на личности. Поздравявам всички вас, които получавате наградата днес – това е истинско постижение. Трябва да се гордеете с него. Вие сте бъдещето, защото то е във вашите ръце.“


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Петък, 10 Май 2019 07:18