Начало Страната Петима студенти в сферата на дигиталните и компютърните технологии ще бъдат подпомагани за целия период на висшето им образование в български университет
19 Юли 2019 г., Петък
НОВИНИ
Фен зона
Петима студенти в сферата на дигиталните и компютърните технологии ще бъдат подпомагани за целия период на висшето им образование в български университет Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Страната - Общество
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 22 Април 2019 11:52
Berbatov Harrison stipendii IT MAG-O, дигиталното поделение на най-големия летищен оператор във Великобритания, обяви партньорство с Фондация „Димитър Бербатов“, което и двете страни се надяват, че ще прерасне в дългосрочно и стратегическо. MAG-O поема ангажимента да подпомогне петима ученици, започващи бакалавърско обучение през есента на 2020 г., и да предложи менторска програма по време на висшето им образование и при започване на работа.
Стипендията MAGnificent Future в партньорство с Фондация „Димитър Бербатов“, ще бъде предоставена на ученици, които са демонстрирали потенциал в областта на дигиталните или компютърните науки, имат високи постижения, и също така са приети в бакалавърска степен на специалност в тази сфера в университет в България. При старта на проекта MAG-O ще предостави пет стипендии за петима студенти, за периода на четирите им години следване.
Детайлите около стипендиите ще бъдат разработени през 2019 г. Процесът за подаване на заявления се очаква да започне през пролетта на 2020 г. Те ще бъдат разглеждани от експерти от MAG-O и от Фондацията.
Димитър Бербатов сподели: “Радвам се на възможността чрез моята фондация и MAG да продължа връзката си с Манчестър. Там прекарах един от най-вълнуващите периоди в моята кариера. Бих искал да дам своя принос да се разширят връзките между Великобритания и България. Затова приехме предложението за тази стипендия, и разбира се най-вече заради удовлетворението да помогнеш на петима млади хора да се образоват и да се реализират с наша помощ.”
Андрю Харисън - Главен изпълнителен директор, „Летищни услуги” MAG, сподели: “Независимо дали MAG ще спечели концесионната процедура за оператор на летище София, съвместната ни инициатива с Фондация „Димитър Бербатов” е добра инвестиция за нас. София е локация, която продължаваме да разглеждаме като потенциал за бизнес развитие извън Великобритания. През последните две или три години открихме, че градът е пълен с таланти и иновации, и искаме да насърчим тази тенденция. Като Главен изпълнителен директор на дигиталното поделение на MAG, знам, че този пилотен проект ще идентифицира талантите на бъдещето. Надявам се, че това ще е само първата ни стъпка в създаване на дигитален бизнес в България.
Доказваме нашата посветеност към България, като предлагаме Стипендията MAGnificent Future заедно с Фондация „Димитър Бербатов“, и се надяваме, че ще можем да разширим проекта за в бъдеще.“


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Понеделник, 22 Април 2019 12:54