Начало Страната Стартират номинациите за Годишните награди за доброволчество ГЕРОИТЕ
16 Октомври 2019 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
Стартират номинациите за Годишните награди за доброволчество ГЕРОИТЕ Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Страната - Общество
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 18 Април 2019 12:52
geroite nagradi Най-голямата платформа за доброволчество в България - TimeHeroes.org, отваря
номинациите за своите Годишни награди за доброволчество ГЕРОИТЕ. За трета поредна година, наградите ще отличат хора и организации, допринесли за развитието на доброволческата култура в България.
До 12 май, на awards.timeheroes.org всеки може да номинира доброволци, неправителствени организации, компании, журналисти и за техните добри дела, случили се в периода юни 2018 г. - април 2019 г. Отличените ще бъдат обявени на тържествена церемония на 6 юни.
И тази година журито, съставено от личности с активна гражданска позиция, ще търси доброволчески истории, прояви и практики, които са вдъхновяващи, смели, новаторски, израз на активна общественополезна дейност и позиция, или пример за значително положително въздействие върху дадена кауза или общност.
Наградите ГЕРОИТЕ тази година са част от първото издание на Седмица на ГЕРОИТЕ - серия от събития за деца и възрастни и своеобразен фестивал на доброто, в който могат да се включат всички желаещи да слушат, разказват и гледат вдъхновяващи истории за доброволчество.
"Седмицата на ГЕРОИТЕ е време, в което да отпразнуваме всички смели хора, които дават от времето си, за да правят добро за някой друг. Но тя е и време, в което всеки, който още има колебание в себе си дали и как може да помага на другите, да се включи и да разбере. А връчването на наградите ГЕРОИТЕ е финалът на седмицата, на който казваме “Ура!” за всички правещи добро.", казва Благовеста Пугьова, изпълнителен директор на TimeHeroes.
В предишните две издания на наградите бяха отличени над 40 изключителни доброволчески примера, а сред отличените са доброволци и организации, подкрепящи различни каузи в цяла България. Статуетки бяха дадени още на отговорни компании, които подкрепят и развиват доброволчеството в екипите си, и на журналисти – за медийно отразяване на темата.
TimeHeroes.org помага на българите да подкрепят социални и културни инициативи с времето и уменията си. С над 55 000 регистрирани доброволци, обединени около 1800 инициативи на над 700 неправителствени организации (НПО) в цялата страна, платформата е основният източник на доброволци за българските НПО. TimeHeroes помага още за развиването на културата на доброволчеството сред българските ученици, компании, както и сред хората в активна пенсионна възраст.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Четвъртък, 18 Април 2019 12:55