Начало Страна До въвеждането на тол системата от 1 март 2020 г. тежкотоварните автомобили ползват дневни и седмични винетки
13 Август 2020 г., Четвъртък
НОВИНИ
Фен зона
До въвеждането на тол системата от 1 март 2020 г. тежкотоварните автомобили ползват дневни и седмични винетки Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Страната - Бизнес
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 03 Февруари 2020 18:11
tol system До въвеждането на тол системата в търговска експлоатация от 1 март 2020 година за пътните превозни средства над 3,5 тона ще се продават само седмични и дневни е-винетки, напомнят от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). След тази дата тези МПС ще ползват 3 115 км платена пътна мрежа срещу такса, изчислена на база на изминато разстояние - тол такса.
Продажбата на седмични винетки ще бъде спряна от 24 февруари, а на дневни – от 23:59 ч. на 29 февруари.
От началото на февруари е преустановена продажбата на месечни електронни винетки за тежкотоварните автомобили.
Потребителите, които плащат за повече от една електронна винетка чрез банков трансфер, трябва да внимават при въвеждането на данните за срока на тяхната валидност, когато се отнасят за тежкотоварни превозни средства.
В случай че в таблицата, която се попълва при плащане на е-винетка по банков път, има сгрешени данни за срока на валидност на винетката дори само на едно тежкотоварно превозно средство, електронната система няма да може да активира платените такси за всички леки или тежкотоварни превозни средства в нея. В същото време ще бъде генериран PAY код, с който плащането ще може да се осъществи.
На сайта на Националното тол управление www.bgtoll.bg е публикувана Инструкция за закупуване на е-винетки с банков трансфер.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."