Начало Страната Втори официален партньор на АПИ започва продажба на електронни винетки
19 Октомври 2019 г., Събота
НОВИНИ
Фен зона
Втори официален партньор на АПИ започва продажба на електронни винетки Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Страната - Бизнес
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 13 Август 2019 10:34
toll ramki „Конкорд Смарт Инфраструктура“ АД започва да продава е-винетки от 00:00 часа на 14 август 2019 г. под търговската марка DigiToll, съобщават от Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ). Продажбата ще се извършва както на специално разработена онлайн платформа www.digitoll.bg, така и в партньорската мрежа на „Интеркапитал груп“, позната с услугата „Cashterminal”, която разполага с над 1500 платежни терминални устройства в страната.
В края на юли от „Конкорд Смарт Инфраструктура“ АД са доказали оперативна съвместимост със системата на АПИ, съгласно Общите условия за Национални доставчици на услуги.
До момента АПИ има договор за Национален доставчик на услуги с „Интелигентни Трафик Системи“ ЕАД, с „Телетол“ АД и с „Конкорд Смарт Инфраструктура“ АД, като „Телетол“ АД все още не е постигнала оперативна съвместимост със системата на АПИ и не може да продава електронни винетки. С въвеждане в търговска експлоатация на електронната система за събиране на пътни такси на база изминато разстояние трите регистрирани национални доставчика ще имат възможност да предлагат и тол услуги след доказване на оперативна съвместимост с електронната система на АПИ.
В първата фаза от процедурата за регистрация на Национален доставчик на услуги е „Иком“ АД. Дружеството иска да партнира само в събирането на тол такси.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."