Нощно изкачване на Черни връх по повод Часа на Земята Печат
( 0 Гласа )
Страната - Спорт
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 01 Април 2019 12:31
60cherni vrah За 12-и пореден път знаковата инициатива на WWF Часът на Земята обедини милиони хора по света, съобщават от организацията. От Айфеловата кула до Операта в Сидни и от Емпайър Стейт Билдинг до Бурж Халифа в Дубай хиляди емблематични сгради изгасиха светлините за един час между 20:30 и 21:30. Както всяка година идеята зад инициативата беше да насърчи правителствата, бизнеса и отделните хора да дадат своя принос към изграждането на устойчиво бъдеще и да демонстрира какво влияние могат да имат малките постъпки върху голямата планета.
Часът на Земята 2019 имаше и своята конкретна цел – да информира за глобалните рискове, причинени от климатичните промени и загубата на биоразнообразие, както и да покаже защо природата има значение.
Тази година в най-голямата природозащитна инициатива, която традиционно се провежда в последната събота на март, с различни инициативи се включиха и над 70 български общини. За любителите на суровата природна красота, WWF и Българската асоциация за ски в свободен и екстремен стил организираха специално нощно изкачване на Черни връх. Освен приятно изживяване, нощният поход имаше и своята благородна кауза – да подчертае неразривната връзка между човека и природата и да привлече общественото внимание към нуждата горите, въздуха и чистата вода да бъдат възможно най-добре защитени.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."