Начало Страната ЦИК одобри 4 общински комисии в област Плевен, едната е само от жени
12 Ноември 2019 г., Вторник
НОВИНИ
Фен зона
ЦИК одобри 4 общински комисии в област Плевен, едната е само от жени Печат Е-мейл
( 1 Глас )
Избори 2014 - Страната
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 03 Септември 2015 11:27
cik Централна избирателна комисия (ЦИК) започна да публикува решения за назначаване на общински избирателни комисии (ОИК) за изборите за общински съветници и за кметове, както и за национален референдум на 25 октомври 2015 г. Сред първите са комисиите в четири общини в област Плевен: Искър, Долни Дъбник, Кнежа и Левски.
В Централната избирателна комисия с вх. № МИ-06-245 от 28.08.2015 г. от Валентин Йорданов - кмет на община Искър, област Плевен, е постъпило предложение за състав на ОИК в община Искър, пише в решението на ЦИК с номер 1677 от 1 септември. Представени са всички изискуеми документи, включително протокол за проведени консултации на 24.08.2015 г. В консултациите са участвали представители на всички парламентарно представени партии и коалиции. Постигнато е съгласие между участниците в консултациите по отношение на състава и ръководството на Общинската избирателна комисия в община Искър. Протоколът е подписан без възражения и особени мнения.
На това основание ЦИК назначава Общинска избирателна комисия в община Искър, област Плевен, в състав от 11 членове, с председател Русанка Иванова Велева. Прави впечатление, че както ръководството, така и целият състав на ОИК – Искър е от жени.
11-членни са общинските комисии и в останалите 3 общини, където консултациите са проведени в периода 24-28 август и протоколите са подписани без възражения и особени мнения. Те встъпват в правомощията си на 5 септември 2015 г,
Решенията подлежат на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването им.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."