Начало Страната ИЗБОРИ 2014 РИК Ловеч пренаредила листата на ББЦ въпреки ЦИК
22 Май 2019 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
ИЗБОРИ 2014 РИК Ловеч пренаредила листата на ББЦ въпреки ЦИК Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Избори 2014 - Страната
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 18 Септември 2014 15:57
RIK Love4 Kalina Krumova Районната избирателна комисия е взела решение, с което е пренаредила ловешката листа на ББЦ. РИК е взела решение, което вчера беше докладвано на ЦИК, заявява пред БГНЕС говорителят на ЦИК Александър Андреев.
"С това решение РИК е пренаредила листата, въпреки че ЦИК беше взела съответното решение на мястото, където имаме отказал се кандидат да бъде заличен и да бъде оставено празно място. Но в нейния случай това нищо не променя, тъй като де факто при заличаването на името й се премества нагоре вторият кандидат. Такова е решението на РИК – пренаредила е листата и е качила с един номер нагоре" обясни Андреев. Той уточни още, че листите се регистрират в РИК, а не в ЦИК. Вчера коалицията България без цензура остана без водач в Ловеч, след като лидерката на "Евромайки" Калина Крумова напусна партията на Николай Бареков ББЦ и се оттегли от изборната надпревара. От ББЦ веднага предложиха втората в листата Десислава Балабанова да се стане водач на 11-ти МИР-Ловеч.
Вчера говорителят Андреев смяташе, че не може втората в листата да бъде регистрирана като първа, защото са изтекли законовите срокове за това. От друга страна, ако Балабанова не бе преместена на първо място и ако то останеше празно, не е ясно при гласуване за ББЦ без преференция, за кого би се брояла преференцията. По сегашните правила гласът без преференция отива автоматично при водача на листата.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Събота, 27 Септември 2014 20:01