Начало Спорт Шахмат
22 Март 2018 г., Четвъртък
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини
Четвъртък, 22 Март 2018 11:30
Четвъртък, 22 Март 2018 10:45
Четвъртък, 22 Март 2018 10:17
Четвъртък, 22 Март 2018 10:03
Валути
РЕКЛАМА
Шахмат
Много силно представяне на плевенски шахматисти в турнира "Търновско царство" Печат Е-мейл
( 2 Гласа )
Спорт - Шахмат
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 06 Март 2018 16:51
eva i katrin shahОт 2 до 5 март във Велико Търново се състоя турнира за националната купа "Търновско царство" по класически шах. Общо 88 състезатели от цялата страна разделени в "Турнир А" (до 8 и 10 г.) и Турнир Б (до 12 и 14 г.) играха 7 кръга по "Швейцарска система". Отлично се представиха състезателите на СКШ „Спартак Плевен XXI”, информира Чавдар Андреев. Ева Русева отново спази традицията да не завършва турнир без медал. Тя игра в групата до 14 години, като към трите си бронзови медала от началото на годината от турнири във страната тя прибави още един, този път златен. Нейната съотборничка Катрин Нинова не остана по-назад и стори същото, но при момичетата до 12 години.
Плевенските състезателки потвърдиха отличната си форма и в проведения на блиц турнир, на който Катрин Нинова спечели убедително златния медал до 12 години, а Ева Русева спечели сребърен медал до 14 години.
Нора Рашева от ШК „Плевен XXI", с треньор мс Христинка Илиева завоюва купата и златен медал на класически шах и сребърен медал на блиц при момичета до 10 години.
Отлично се представиха момчетата до 10 години. Допълнителни показатели лишиха Александър Георгиев от „Спартак Плевен XXI“ с 5т. от заслужен медал. Кристиян Илиев от ШК „Плевен XXI“ постигна резултат от 4,5 т. Теодор Тодоров от ШК „Спартак Плевен XXI  трупа опит и от него очакваме призови класирания на следващите турнири.
Следващият турнир за плевенските състезатели, ще бъде на 16 и 17 март, когато клуб "Спартак Плевен XXI" организира открит турнир, който ще се състои в хотел "Ростов" – Плевен.

 
Михаил Гигов от шахклуб "Спартак Плевен XXI" покри бал за "ФИДЕ-майстор" Печат Е-мейл
( 3 Гласа )
Спорт - Шахмат
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 13 Февруари 2018 11:39
chess mihail gigovОт 4 до 11 февруари в Пловдив се проведе Международен турнир за Купа "Героги Трингов". В него взеха участие 287 състезатели от 16 страни. Те бяха разделени в два турнира – Турнир А (над ЕЛО 2000) и Турнир Б (под ЕЛО 2000) и играха 9 кръга по "Швейцарска Система". Отлично се представи Михаил Гигов - треньор и състезател в СКШ "Спартак Плевен XXI", съобщават от клуба. Гигов бе 69-ти по рейтинг, но постигна 3 победи, 4 ремита и две загуби,като сред противниците му бяха един гросмайстор, четирима международни и трима фиде-майстори. Представянето отреди на Михаил Гигов 24-то място сред 87 участници в "А-турнира" и му бе достатъчно да покре бал за ФИДЕ-майстор, като само половин точка не му достигна да покрие бал и за международен майстор.
Турнирът е с ранг и на Купа на България,което отрежда на Михаил Гигов 14-то място сред мъжете. В турнира участвува още един състезател на СКШ "Спартак Плевен XXI" Мартин Дяков, който постигна 3,5 точки.
 
Първи два медала за годината за СКШ "Спартак Плевен XXI" Печат Е-мейл
( 1 Глас )
Спорт - Шахмат
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 08 Януари 2018 08:46
shah kupaIvisНа 6 и 7 януари в София се състоя традиционният детски турнир за купа „ИВИС”. Това бе първият турнир за годината и една добра проверка преди състезанията от Държавния календар за 2018-а. Общо 99 състезатели, разделени в „Турнир А” (до14 години) и „Турнир Б” (до 10 години), играха 7 кръга по Швейцарска система. Накрая бяха направени класации за оъделните възрастови групи. СКШ "Спартак Плевен XXI" участвува с четирима състезатели в турнира, информира Чавдар Андреев от клуба. В „групаА” Кристиян Георгиев беше сред фаворитите в турнира и с 4.5 точки спечели сребърен медал при в групата до 12 години. Отлично се представи и  Ева Русева, която със сравнително заден стаертов номер набра 4 точки и взе бронзовия медал при момичетата до 14 години. В „Турнир Б” Александър Георгиев набра 5 точки, което му отреди 6-о място в групата до 10 години, а Велислав Василв завърши с 4 точки.
Следващият турнир, в който ще участвуват състезателите на СКШ „Спартак Плевен XXI”, е за национална купа „Траяна”, който ще се състои от 19 до 21 януари в град Стара Загора.

Последно променен на Понеделник, 08 Януари 2018 10:18
 
Ева Русева от "Спартак Плевен XXI" с три медала от три турнира Печат Е-мейл
( 2 Гласа )
Спорт - Шахмат
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 22 Януари 2018 09:36
kupa trajanaОт 19 до 21 януари в Стара Загора се състоя турнирът за национална купа "Траяна".
В него взеха участие общо 120 състезатели, разделени в "Турнир А" (10, 12, 14 г.) и "Турнир Б" (до 8 г. ). Трима състезатели на СКШ "Спартак Плевен XXI" се състезаваха в "Турнир А". В него взеха участие 94 състезатели, които играха 7 кръга по "Швейцарска система", а накрая се правеха отделни класирания за различните възрастови групи. Ева Русева спечели поредния си медал и това не учудва никого, с оглед на играта която показва. Тя набра 4 точки и това й донесе бронзовия медал в групата до 14 години. Това е и неин трети медал от трите турнира, които изигра от началото на годината. Отлично игра и Александър Георгиев. Във втория си турнир за годината той отново постигна високия резултат от 5 точки. Това му отреди 3-5 място в класацията до 10 години, но по допълнителни показатели остана пети. Не може да не се отбележи и представянето на Теодор Тодоров, който постигна 3 точки. Това е много добър резултат ,с оглед на това, че той тренира отскоро в школата на мс Михаил Гигов и това бе дебют за него в състезание от такъв ранг.

 
Плевенски отбор е първи в шах турнир за хора с увредено зрение Печат Е-мейл
( 1 Глас )
Спорт - Шахмат
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 20 Ноември 2017 10:16
shahuvredenozrenieНа 16 и 17 ноември в хотел "Ростов" в Плевен се проведе национален шахматен турнир за хора с увредено зрение. В него взеха участие 6 отбора, съставени от по трима състезатели, от клубовете на хора с увредено зрение от София, Пловдив, Русе, Монтана, Кюстендил и Плевен. Те играха по системата "Всеки срещу Всеки". Отборът на плевенчани в състав Анатоли Тодоров, Цако Иванов и Илия Величков започна ударно турнира, след като постигна три последователни победи с по 3:0 срещу отборите на „Пауталия” (Кюстендил), „Витоша” (София) и „Дунав” (Русе). Решаваща за първото място беше срещата в четвъртия кръг срещу отбора на „Изгрев” (Пловдив). Плевенчани обаче се справиха успешно, след като Анатоли Тодоров и Илия Величков завършиха реми, съответно на първа и на трета дъска, а Цако Иванов победи на втора. В последния кръг плевенският отбор направи равен мач с отбора на „Феникс” (Монтана) и с това заслужено спечели първото място. След плевенчани за отборите на „Изгрев” (Пловдив) и „Феникс” (Монтана) .

Турнирът е традиционен. Той бе и в чест на 3-и декември - Международен ден на хората с увреждания и се провежда за седма поредна година. Негов организатор е плевенската организация на лицата с увредено зрение, с председател Павлин Ангелов. Турнирът се проведе с финансовата помощ и под егидата на Община Плевен. Хотел "Ростов" предостави отлични условия за провеждането му, като много от участниците го определят като най-добрия в България от турнирите за лица с увредено зрение.            

Последно променен на Понеделник, 20 Ноември 2017 10:19
 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 1 от 27
Фейсбук коментари
Сподели статията
RSS емисии
RSS Последни
RSS Водещи
RSS Бизнес
RSS Общество
RSS Култура
RSS Екология
RSS Светски новини
RSS Спорт
RSS Мобилна емисия
Приятели
Скенери за лични карти