Начало Спорт Други Бивши акробати построиха нов квадрат в зала “Спартак”
20 Май 2019 г., Понеделник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Понеделник, 20 Май 2019 14:23
Понеделник, 20 Май 2019 13:58
Понеделник, 20 Май 2019 13:45
Понеделник, 20 Май 2019 12:29
РЕКЛАМА
Бивши акробати построиха нов квадрат в зала “Спартак” Печат Е-мейл
( 1 Глас )
Спорт - Други
Написано от Иван КРЪСТЕВ   
Сряда, 24 Юли 2013 09:55
В събота в Плевен се проведе втора сбирка на бившите плевенски акробати. Преди две години по идея на вицесветовния и вицеевропейски шампион по акробатика от близкото ни минало Ивелин Илиев, който живее и работи в Австралия, в Плевен се организира и проведе сбирка на акробатите, плод на плевенската школа. На 20 юли тази година в нашия град се проведе втора среща на спортистите, носили слава на града ни през годините. Близо 60 акробати от близо и далеч се събраха в Плевен отново, за да си припомнят успехите си и да разкажат за настоящето си. Повечето от тях работят като треньори, но има и такива, които са се насочили към други сфери.
За разлика от 2011 г., когато всички констатираха, че залата е в окаяно състояние, а квадратът за тренировки, който е поставен в края на 70-те години на вече миналия век, не е подменян и само се кърпи, през тази година бившите ни спортисти подредиха нов квадрат в залата. Стойността му е 70 000 лв. и е предоставен от Българската федерация по акробатика. Придобивката пък е станала възможна благодарение на заслужилия треньор Драгомир Драганов, чийто спортисти са всички акробати на нашата школа, включително и настоящия президент на федерацията Мирослав Цанков.
“Квадратът е нов и на него е проведено само едно състезание в София. Така че в неделя преди официалната ни сбирка се събрахме в залата и с дружни усилия подредихме новия квадрат. Разбира се, всички много се забавлявахме, но на официалната среща в 16 часа в залата, където сме работили с години, вече имахме нещо, което не е виждано преди. А самият жест на
федерацията пък идва да покаже, че има желание за възраждане на този спорт в един от градовете, които бяха люлка на акробатиката преди години. Надали има федерация, която толкова много да е инвестирала в един конкретен клуб”, каза за “Посредник” треньорът Драганов.
Още едно добро дело извършиха в събота акробатите от плевенската школа. На официалната си вечеря те бяха поканили Анелия Флорова. Акробатката, която преди 27 години пада от батута и се контузва оставайки на инвалиден стол. Преди две години те събраха за нея известна сума, която Флорова използва за да издаде книга в която описва живота си след падането. Този път отново бившите й колеги са събрали средства за нея, а парите са преведени в специална сметка. Но са купили и ортопедично легло, което докато Анелия е била на сбирката е монтирано в дома й. За премеждията на състезателката след падането й от батута пък национална ефирна телевизия ще заснеме филм, който ще излъчи през есента.
В началото на август в Плевен ще се проведе лагер на националния отбор по спортна акробатика. Състезателите ни ще имат възможността да тренират на новия квадрат под вещото ръководство на заслужилия треньор Драгомир Драганов и на водещи треньори в страната в този спорт.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
Емил Младенов  - Бивши акробати построиха нов квадрат в зала “Спарт   |2013-09-12
Да, за нас беше удоволствие да участваме в реденето на квадрата, защото наистина се забавлявахме, а и кога пак ще дойде такава придобивка в залата в Плевен.
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията