Начало Реклами НПО Позиция на партньорите по проект „Кибертормоз- внимавай”
24 Януари 2021 г., Неделя
НОВИНИ
Фен зона
Позиция на партньорите по проект „Кибертормоз- внимавай” Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
РЕКЛАМИ - НПО
Понеделник, 19 Октомври 2015 16:01
CyberHelp Цифровите устройства и интернет играят значителна роля в живота на децата, така че децата днес живеят в среда, която е коренно различна от тази на техните родители. Виртуалните среди все по-често навлизат както в личната, така и в образователната сфера. Почти всички деца използват новите медии ежедневно. Въпреки, че това е безопасно през повечето време, крие и някои рискове. Следователно, изисква се постоянно разясняване и обучение за безопасно използване на новите медии, в което да са въвлечени също родители и учители.  Но учителите и родителите са по-малко уверени при използване на новите медии от техните деца и ученици. Различни анализи и доклади за безопасност в интернет дават една и съща препоръка: Родителите и педагогическия персонал трябва да подобрят своите технически умения, за да се преодолеят различията в нивото на знания между тях и тийнейджърите. Особено когато става дума за темата кибертормоз, тъй като той засяга пряко училищата. Поради това учителите трябва да бъдат адекватно подготвени, да се справят и да бъдат въвлечени в превенцията на кибертормоза.

Темата за кибертормоза е политическа тема. Ето защо екипът на този проект би искал да отправи следните искания към отговорните страни в политиката:
1. Проблематиката на темата за кибертормоза трябва да бъде взета под сериозно внимание. Това е една ниша, в която учителския и педагогически персонал се нуждае от образование и продължаващо обучение, за да оказва адекватна помощ  на своите ученици.
2. Училищата, учителите и педагогическия персонал се нуждаят от повече време, за да се посветят на учениците, въвлечени и засегнати в конкретни ситуации.
3. Ето защо училищата се нуждаят от повече финансови средства, за да  идентифицират повече възможности за  учителите и социалните педагози.
4. Темата за кибертормоза трябва да бъде включена в образованието и продължаващото обучение на учителите.

С финансови средства от Европейския съюз в рамките на този проект по програма Коменски  „Кибертормоз- внимавай” на страницата на проекта www.cyberhelp.eu ще бъдат предоставени преподавателски и образователни материали.

Екип на проекта по програма Коменски:  „Кибертормоз- внимавай”:
P4 Positionspapier Partner Cyb-Mobb BG1 P4 Positionspapier Partner Cyb-Mobb BG2
Stiftung Medien und Online Sucht, Deutschland
www.stiftung-medienundonlinesucht.de
Studie Gaus, Deutschland
www.studiogaus.com
P4 Positionspapier Partner Cyb-Mobb BG3 P4 Positionspapier Partner Cyb-Mobb BG4
[email protected], Slowakei
www.ikso.net
Учебна работилница Европа - Lernwerkstatt Europa Bulgarien
http://lernwerkstatt-bg.eu
P4 Positionspapier Partner Cyb-Mobb BG5 P4 Positionspapier Partner Cyb-Mobb BG6
Liceul Teoretic Nikolaus Lenau,  Rum?nien
www.nlenau.ro
Colegio Sagrado Coraz?n - Esclavas, Spanien
www.scesclavas.org 
P4 Positionspapier Partner Cyb-Mobb BG7 P4 Positionspapier Partner Cyb-Mobb BG8
Klaip?dos Simono Dacho progimnazija, Litauen
www.sdachas.lm.lt
Inter-kulturo, d.o.o., Slowenien
www.inter-kulturo.si
Последно променен на Неделя, 10 Юли 2016 15:35