Начало Общество Здраве Три динамични години отбелязват в Университетска болница „Света Марина“
21 Март 2019 г., Четвъртък
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Четвъртък, 21 Март 2019 16:42
Четвъртък, 21 Март 2019 15:12
Четвъртък, 21 Март 2019 12:07
Четвъртък, 21 Март 2019 12:04
Валути
РЕКЛАМА
Три динамични години отбелязват в Университетска болница „Света Марина“ Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Здраве
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 19 Юли 2018 12:45
UMBAL Sv Marina vosovet2 На 17 юли - датата, на която Българската Православна църква почита Света Великомъченица Марина, покровителка на здравето, и небесен патрон на Университетска Многопрофилна болница „Света Марина“ – Плевен, лечебното заведение отбеляза своя празник. В присъствието на целия екип от лекари и здравни работници, много гости и партньори, свещениците на православен храм „Света Параскева“ - Плевен отслужиха тържествен ритуал – водосвет в Медицинския център за диагностика към „Света Марина“ – Плевен.
Празникът бе повод за равносметка на постигнатите успехи и резултати за трите динамични години на развитие и утвърждаване на болницата. На 17 юли 2015 г. „Света Марина“ – Плевен бе официално открита като уникална по рода си, високотехнологична, „умна“ болница. Днес лечебното заведение посреща празника с нов статут - от 04 октомври 2017 г. с решение на Правителството „Света Марина“ – Плевен придоби статут на университетска болница. Това означава качествено ново, по-високо ниво на обучение и научноизследователска дейност за студенти, докторанти и специализанти. Днес в отделенията на Болницата работят общо 30 млади докторанти, специализанти и асистенти. Високотехнологичната база привлича голям поток от български и чуждестранни студенти за преддипломно и следдипломно обучение, както и за провеждане на стажове.
UMBAL Sv Marina vosovet1
Ръководството и екипът на УМБАЛ „Света Марина“ в Плевен непрекъснато работят в посока надграждане и утвърждаване на високотехнологичния профил на лечебното заведение като лидер в осигуряването на висококачествени здравни услуги, каквито единствено заслужават пациентите. Един от най-ярките примери за огромна инвестиция в най-модерна апаратура през изминалата една година е ПЕТ скенерът за диагностика на онкологични заболявания. Той е единственият за Северна България и петият в страната след функциониращите вече в градовете София, Варна и Панагюрище. Високотехнологичната придобивка, с която за период от 10 месеца са прегледани 760 пациенти, е инсталирана и функционира успешно в Медицинския център за диагностика към болницата.
Официални гости на празника бяха Ректорът и Академичното Ръководство на Медицински университет – Плевен, д-р Пенка Стефанова - Директор на Регионална здравноосигурителна каса – Плевен, Десислава Панталеева - Зам.-директор на Регионална здравноосигурителна каса – Плевен и д-р Ваня Иванова – Директор на Дирекция „Медицински дейности“ към Регионална здравна инспекция – Плевен. Приветствие по повод празника отправи д-р Петър Керемедчиев, Изпълнителен Директор на УМБАЛ „Света Марина“ в Плевен. Той даде висока оценка на усилията и професионалната работа на своите колеги, с които те всеки ден осмислят направените високотехнологични инвестиции, а доказателството са хилядите доволни пациенти от качествените здравни услуги на лечебното заведение. Празникът завърши с музикалните изпълнения на виртуозния цигулар Чавдар Вълков.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Четвъртък, 19 Юли 2018 13:14
 
Фейсбук коментари
Сподели статията