Начало Общество Здраве В Плевен вече се извършва лазерно безкръвно разбиване на камъни в бъбреците
27 Май 2019 г., Понеделник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Неделя, 26 Май 2019 20:19
Неделя, 26 Май 2019 18:01
Неделя, 26 Май 2019 14:51
Неделя, 26 Май 2019 13:59
РЕКЛАМА
В Плевен вече се извършва лазерно безкръвно разбиване на камъни в бъбреците Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Здраве
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 03 Юли 2018 14:35
lazerno razbivane kamani Университетска Болница „Света Марина“ в Плевен за пореден път обогати и защити високотехнологичния си профил в името на предлагане на най-съвременното лечение на своите пациенти. Този път иновативното решение е в сферата на урологията чрез въвеждане в Отделението по урология на най-модерния високотехнологичен апарат за лазерна литотрипсия или безкръвно разбиване на камъни в пикочните пътища – бъбрек, уретер и пикочен мехур. Най-новият, съвременен и ефективен метод вече се приложи успешно на първите пациенти от водещите специалисти уролози – д-р Георги Гаврилов, д-р Георги Атанасов и д-р Николай Николов. Подборът и записването на пациенти се осъществява след предварителна консултация и насрочване на планова оперативна интервенция.
Високотехнологичната апаратура за лазерно лечение на бъбречно каменната болест е единствената за региона с възможности за приложение при всички видове камъни в пикочните пътища, включително големи и твърди такива. Специалистите уролози на УМБАЛ „Света Марина“ коментират, че това е конкурентното предимство на лазерната литотрипсия пред другите методи за разбиване на камъни като ултразвуков и пневматичен литотриптер. При минимално инвазивната лазерна интервенция под зрителен контрол се достига до камъка, чрез лазерна енергия той се разбива като едноактно със специална техника се елиминират по-малките фрагменти.
Предимствата за пациентите с бъбречно каменна болест при тази лазерна терапия са многобройни – интервенцията е минимално инвазивна и се осъществява през естествените отвори на тялото, без придружаващи разрези, кратка и безболезнена, с едновременно отстраняване дори и на най-миниатюрните частици, останали след раздробяване на камъните. Пациентът ще се радва на бързо възстановяване, минимален болничен престой и незабавно облекчаване на състоянието.
Специалистите и екипът на Отделението по урология на УМБАЛ „Света Марина“ – Плевен предлага индивидуализиран подход към всеки пациент с избор на оптималната за него терапия или комбинация от терапевтични подходи: лазерна терапия, високоинтензивен фокусиран ултразвук – Хайфу терапия, лапароскопски „безкръвни“ операции, както и съвременна радикална хирургия на всички видове онкологични заболявания на органите на пикочно-половата система.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията