Начало Общество Здраве Организират безплатен уебинар на тема хранителни разстройства
20 Юли 2019 г., Събота
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Събота, 20 Юли 2019 14:42
Петък, 19 Юли 2019 12:31
Петък, 19 Юли 2019 09:12
Четвъртък, 18 Юли 2019 15:21
РЕКЛАМА
Организират безплатен уебинар на тема хранителни разстройства Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Здраве
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 23 Януари 2018 18:13
hranene Поредно събитие организира Международният клон на IAEDP  - Международна асоциация за професионалисти при хранителни разстройства, официално представляван от първата българска организация за хранителни нарушения - асоциация УНИКАЛ (www.bia-unikal.org) и неиния председател д-р Елисавета Павлова. На 6 февруари ще се проведе безплатен уебинар на тема „Мултифакторни причини за развитие на хранителните разстройства”.
Това ще бъде поредното от няколко планирани уебинари за професионално заинтересованите от възможности за обучения по темата на хранителни нарушения специалисти и студенти, които ще се провеждат почти ежемесечно, информират организаторите. Всеки присъствал виртуално-по време на целия уебинар ще получи Сертификат от международната организация IAEDP (International Association for Eating Disorders professionals).
Кога?
На 6 февруари 2018 г. от 18:30 часа до 19:30 часа.
Къде?
Посредством онлайн платформата, организирана директно от IAEDP.
Лектор
Водещ уебинара е д-р Елисавета Павлова, която е доктор по психология, обучител/лектор, CEDS – лицензиран специалист в менталното здраве при хранителни нарушения (ХН) към Международната Асоциация IAEDP и сертифициран консултант в Подхода “Интуитивното хранене” (ИХ) към Международна Организация за Професионалисти в ИХ. Тя е с 9 години опит в областта на ХН и председател на Международния Клон на IAEDP в България.
Съвременните тенденции по изучаваната проблематика дават основание да се смята, че етиологията на хранителните разстройства и техните симптоми биха се характеризирали най-добре чрез мултифакторни модели, включващи в себе си  биологични, психологични, интерперсонални и културални фактори.
Включването на биологични, психични и социални фактори в модела на хранителните разстройства посочва невъзможността да се определи една конкретна причина като рискова за развитието им. Не можем да търсим „причината“ за хранителните разстройства, свързана, например, с някаква личностна история или травма и дори в интеракция на психологични процеси от групи фактори. Изследванията идентифицират множество групи рискови фактори, вариращи от индивидуални до семейни и социокултурни, които допринасят за развитието на ХР, които ще бъдат разгледани по време на уебинара.Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Вторник, 23 Януари 2018 18:22
 
Фейсбук коментари
Сподели статията