Начало Общество Здраве Студенти напълниха зала „Магнум” на Втора клинична база за лекция по хигиенна дезинфекция
19 Март 2018 г., Понеделник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини
Събота, 17 Март 2018 19:45
Събота, 17 Март 2018 11:33
Събота, 17 Март 2018 11:06
Събота, 17 Март 2018 10:54
Валути
РЕКЛАМА
Студенти напълниха зала „Магнум” на Втора клинична база за лекция по хигиенна дезинфекция Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Здраве
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 14 Септември 2017 08:27
kampanija race На 13 септември 2017 г. в препълнената зала „Магнум” на  Медицински университет – Плевен, намираща се във Втора клинична база на УМБАЛ „Д-р Георги Странски”, се проведе лекция на тема „Хигиената на ръцете и правилно използване на ръкавиците – основен метод за профилактика на инфекциите, свързани с медицинското обслужване (ИСМО)”. Лекцията беше част от мероприятия под надслов „Здравето е в твоите ръце”. Мероприятията са  съвместната инициатива на Медицински университет - Плевен, УМБАЛ „д-р Георги Странски” - Плевен, Асоциацията на студентите медици в града и „Медицинска техника инженеринг” ООД.
Кампанията е насочена към две групи хора – медицинските специалисти и студенти в Плевен и към обществеността. На събитието присъстваха водещи преподаватели- медици , представители на Академичното ръководство на МУ  и на Оперативното ръководство на УМБАЛ, преподаватели, медици, студенти по различни направления от различните факултети.
Целта на лекцията беше завишаване на усилията на всички настоящи и бъдещи медицински специалисти към повишаване качеството на хигиенната дезинфекция и миенето на ръцете, в името на по-добрата профилактика на инфекциите, свързани с медицинското обслужване, както и повишаване на здравната култура на различните възрастови групи в обществото по отношение личната хигиена за намаляване на инфекциите, които се пренасят с ръцете.
Студентите се запознаха с основните принципи на дезинфекцията, какви лоши последици би имало, ако не се спазва болничната хигиена и бяха обучени  как да придобият навици за спазване на ежедневна и хирургична дезинфекционна култура, с цел грижа за  здравето и живота на пациентите си.Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията
RSS емисии
RSS Последни
RSS Водещи
RSS Бизнес
RSS Общество
RSS Култура
RSS Екология
RSS Светски новини
RSS Спорт
RSS Мобилна емисия
Приятели
Скенери за лични карти