Начало Общество Здраве Жена се натрови на работното място
17 Юли 2019 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Сряда, 17 Юли 2019 14:15
Сряда, 17 Юли 2019 12:45
Сряда, 17 Юли 2019 11:39
Сряда, 17 Юли 2019 11:15
РЕКЛАМА
Жена се натрови на работното място Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Здраве
Написано от Веселина КИРИЛОВА   
Вторник, 30 Октомври 2012 11:31
Вчера сутринта в редакцията на “Посредник” постъпи сигнал за това, че жена, работеща във фирма “Брумо” ЕООД, занимаваща се с гъбопроизводство, е натровена и е настанена в Клиниката по токсилогия към УМБАЛ - “Д-р Георги Странски”. От пресцентъра на болницата потвърдиха, като заявиха, че жената вече е стабилизирана и е без опасност за живота. В какво състояние е била приета и каква е диагнозата, не пожелаха да коментират, позовавайки се, че информацията представлява лични данни.
От свой източник “Посредник” научи, че жената е била натровена с формалин, използван за почистване на кофите, в които се събират гъбите. Според същия във фирмата не се предприемат предпазни действия и въпреки, че се работи с отрови, работниците не използват предпазни маски, дори не им дават противоотровни храни като кисело мляко например. Имало и млади момичета, които все още не са раждали, а, работейки в тази среда, не се знаело какво може да стане при евентуална бременност.
Свързахме се с началника на Инспекцията по труда в Плевен Владислав Николов. От него научихме, че вече е назначена проверка по случая, а резултатите ще бъдат обявени по-късно. Проверките продължиха до късния следобед, като до редакционното приключване на броя все още нямаше официална информация.
Опитахме се да се свържем със собственика на фирмата Румен Стоянов за коментар. От там ни уведомиха, че в момента не е удобно, тъй като той участва в проверките.
Припомняме, че през януари тази година инспектори от Българската агенция по безопасност на храните затвориха консервен цех, собственост на “Брумо” ЕООД. Тогава при направената рутинна проверка бяха открити съществени нарушения при обработката на произвежданите там консерви от култивирана маринована печурка. Цялата налична продукция на фирмата беше изтеглена от търговската мрежа и по-късно унищожена, тъй като според БАБХ не беше гарантирано качеството и безопасността на продукта. При проверката не е била представена вътрешна мониторингова програма, не са били създадени условия за проследяемост и определение на партидите на произвежданата продукция, което БАБХ определи като предпоставка за застрашаване на здравето на потребителите. Общото количество на забранената продукция беше 14 558 буркана и седем бидона по 220 литра гъби - заготовка, които бяха в процес на преработка.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Вторник, 30 Октомври 2012 11:38
 
Фейсбук коментари
Сподели статията