Начало Общество Религия Светият синод обяви дарителска сметка за онкоболни деца
26 Юни 2019 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Вторник, 25 Юни 2019 16:22
Вторник, 25 Юни 2019 12:46
Вторник, 25 Юни 2019 11:27
Вторник, 25 Юни 2019 10:18
РЕКЛАМА
Светият синод обяви дарителска сметка за онкоболни деца Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Религия
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 07 Юни 2017 12:05
decarisuvatzadeca kampanija Канцеларията на Св. Синод обявява дарителската сметка, по която всички институции, организации и граждани могат да подкрепят благотворителната кампания "Деца рисуват за деца" в полза на децата с онкохематологични заболявания в България.
За финансови дарения можете да използвате следната дарителска сметка в лева/BGN:
"УниКредит Булбанк" - клон София Батенберг
Банков код / SWIFT / BIC: UNCRBGSF
Получател: Българска Патриаршия Св. Синод
IBAN: BG74 UNCR 7000 1521 4626 53
Основание за плащане: КАМПАНИЯ "ДЕЦА РИСУВАТ ЗА ДЕЦА"
Средства се събират и в "Кутията на доброто", която се намира на рецепцията в столичния хотел "Маринела". Кутията е облепена, подписана и подпечатана от представители на канцеларията на Св. Синод, вестник "24 часа" и хотел "Маринела" - София.
При всяко отваряне на кутията ще се съставя протокол в 3 екземпляра, който ще се подписва от представители на трите институции и в края на благотворителната кампания всички събрани средства ще бъдат публично отчетени с обща сума, образувана от даренията, постъпили по банков път, и от даренията, събрани в "Кутията на доброто". Събраната финансова помощ ще бъде дарена на Специализираната болница за активно лечение на деца с онкохематологични заболявания - София).
____________________________________________________________________________________
На 31 май 2017 г. Св. Синод, в лицето на Ловчанския митрополит Гавриил откри благотворителната кампания, припомнят от отдел "Връзки с обществеността" при Св. Синод на БПЦ. В събитието участваха и представители на съорганизаторите на милосърдната инициатива - вестник „24 часа”, хотел „Маринела” и Сдружение „Маринела”, държавни институции и граждани. (Повече за празничното събитие можете да прочетете на http://bg-patriarshia.bg/news.php?id=236172
Първи дарители в кампанията на Св. Синод /по реда на даряването/ към момента са синодални служители, граждани, представители на ПГ на ПП "ГЕРБ" от 44-то НС, Сдружение "Маринела" и Синдикатът на българските учители (СБУ). Те откупиха лауреатски творби от Националния синодален конкурс "Възкресение Христово", с което пряко поощриха детското творчество и същевременно подкрепиха болните деца.
Имената на децата автори на закупените от ПГ на ПП "ГЕРБ" 5 рисунки са: Лора Стоименова (София), Божидар Колев (София), Кристина Евтимова (София), Росица Канева (Ямбол), Стефания Михайлова (Пловдив). Техните творби ще украсяват българския парламент като знак на вярата, добротата и солидарността.

 Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията