Начало Общество Религия Папата обяви за светци овчарчетата от Чудото край Фатима
18 Април 2019 г., Четвъртък
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Четвъртък, 18 Април 2019 16:09
Четвъртък, 18 Април 2019 12:52
Четвъртък, 18 Април 2019 12:29
Четвъртък, 18 Април 2019 12:16
РЕКЛАМА
Папата обяви за светци овчарчетата от Чудото край Фатима Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Религия
Написано от Вестник "Посредник"   
Събота, 13 Май 2017 19:15
Deva Marya Fatima pastircheta Папа Франциск отслужи меса, с която завърши канонизацията на двете пастирчета, видели преди век Чудото от Фатима, предаде Би Би Си. На 13 май 1917 г. Дева Мария се е явила на децата Жасинта и Францишку Марту, които пасяли овцете си, и им казала за предстоящата революция в Русия, края на Първата световна война и избухването на Втората световна война, покушението срещу папата. Двете пастирчета са обявени за блажени през 2000 година от папа Йоан Павел II, с което е поставено началото на тяхната канонизация.
Жасинта и Францишку умират от епидемия през 1918 г. Третото дете, което е записало трите тайни от Фатима - Лусия душ Сантуш, доживява до 2005 г., като прекарва живота си като монахиня. След смъртта й тя също е обявена за блажена.
Богослужението, с което завърши канонизацията на Жасинта и Францишку, се състоя в португалския град Фатима, където пристигнаха около милион поклонници. "Признаваме блажените Францишку Марту и Жасинта Марту за светци." - обяви папа Франциск преди началото на месата. През изминалата нощ папата участва в бдение в кулата, построена на мястото, където Богородица се е явила на децата.
„Блажена Дева Мария от Фатима“ е църква - енорийски храм в Плевен, част от Никополската епархия на Римокатолическата църква. Храмът e построен през 2008 г.  и е един от най-големите католически храмове в България. Във всеки детайл при неговия градеж, като се започне от основите на сградата, положени във формата на кръст, колоните, до прозорците и централната входна врата, има символика. Скулптурната композицията Божията Майка и трите овчарчета от Фатима е дело на плевенския художник проф. Кирил Мескин. Композицията е изработена от бял прилепски мрамор. Статуята на Дева Мария тежи приблизително 3 тона.
Deva Marya Fatima hram


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Неделя, 14 Май 2017 13:49
 
Фейсбук коментари
Сподели статията