Начало Общество Религия Папата обяви за светци овчарчетата от Чудото край Фатима
26 Май 2018 г., Събота
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Събота, 26 Май 2018 14:54
Събота, 26 Май 2018 13:11
Петък, 25 Май 2018 17:54
Петък, 25 Май 2018 17:14
Валути
РЕКЛАМА
Папата обяви за светци овчарчетата от Чудото край Фатима Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Религия
Написано от Вестник "Посредник"   
Събота, 13 Май 2017 18:15
Deva Marya Fatima pastircheta Папа Франциск отслужи меса, с която завърши канонизацията на двете пастирчета, видели преди век Чудото от Фатима, предаде Би Би Си. На 13 май 1917 г. Дева Мария се е явила на децата Жасинта и Францишку Марту, които пасяли овцете си, и им казала за предстоящата революция в Русия, края на Първата световна война и избухването на Втората световна война, покушението срещу папата. Двете пастирчета са обявени за блажени през 2000 година от папа Йоан Павел II, с което е поставено началото на тяхната канонизация.
Жасинта и Францишку умират от епидемия през 1918 г. Третото дете, което е записало трите тайни от Фатима - Лусия душ Сантуш, доживява до 2005 г., като прекарва живота си като монахиня. След смъртта й тя също е обявена за блажена.
Богослужението, с което завърши канонизацията на Жасинта и Францишку, се състоя в португалския град Фатима, където пристигнаха около милион поклонници. "Признаваме блажените Францишку Марту и Жасинта Марту за светци." - обяви папа Франциск преди началото на месата. През изминалата нощ папата участва в бдение в кулата, построена на мястото, където Богородица се е явила на децата.
„Блажена Дева Мария от Фатима“ е църква - енорийски храм в Плевен, част от Никополската епархия на Римокатолическата църква. Храмът e построен през 2008 г.  и е един от най-големите католически храмове в България. Във всеки детайл при неговия градеж, като се започне от основите на сградата, положени във формата на кръст, колоните, до прозорците и централната входна врата, има символика. Скулптурната композицията Божията Майка и трите овчарчета от Фатима е дело на плевенския художник проф. Кирил Мескин. Композицията е изработена от бял прилепски мрамор. Статуята на Дева Мария тежи приблизително 3 тона.
Deva Marya Fatima hram


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Неделя, 14 Май 2017 12:49
 
Фейсбук коментари
Сподели статията
RSS емисии
RSS Последни
RSS Водещи
RSS Бизнес
RSS Общество
RSS Култура
RSS Екология
RSS Светски новини
RSS Спорт
RSS Мобилна емисия
Приятели
Скенери за лични карти