17 Декември 2018 г., Понеделник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Понеделник, 17 Декември 2018 12:36
Понеделник, 17 Декември 2018 12:06
Понеделник, 17 Декември 2018 10:28
Понеделник, 17 Декември 2018 10:25
Валути
РЕКЛАМА
Религия
В началото на май 2019 година Негово Светейшество Папа Франциск идва в България Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Религия
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 13 Декември 2018 14:31
logo apostolic journeyВъв връзка с апостолическо пътуване на Негово Светейшество Папа Франциск през 2019 г., Светият Престол разпространи днес официално съобщение. В него се казва:
„Приемайки поканата на съответните най-висши власти на Републиките и на Католическата църква, Негово Светейшество Папа Франциск ще осъществи апостолическо пътуване в България от 5 до 7 май 2019 г., където ще посети градовете София и Раковски, и в Бивша Югославска Република Македония на 7 май 2019 г., където ще посети град Скопие. Програмата на пътуването ще бъде оповестена своевременно“.
 
Работилница за сурвачки и коледно-новогодишни картички организират в РИМ - Плевен Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Религия
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 26 Ноември 2018 14:23
survachkiПрез делничните дни в навечерието на Коледните празници, от 17 до 21 декември 2018 година, от 9 до 16 часа в експозиция „Традиционен бит и култура” на Регионален исторически музей (РИМ) - Плевен ще отвори врати работилница за изработване на сурвачки и коледно-новогодишни картички с традиционни мотиви, съобщават от музея.
Желаещите да вземат участие в работилницата трябва да носят дрянова или черничева пръчка, нанизани пуканки и сушени плодове, вълна, игла, конец, лепило и ножица, цветни моливи, пастели. От музея осигуряват картон, велурена или гланцова хартия, вълнена разноцветна прежда и други помощни материали, необходими за изработването на сурвачките или поздравителните картички.
При записване, което трябва да се направи на посочения по-долу телефон, предварително се уточнява какво ще изработват учениците. За повече информация: 0879/822-184 - Миглена Николаева, ръководител отдел „Етнография”.
 
Днес е национален траур в памет на 16-те жертвите на обърналия се край Своге автобус Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Религия
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 27 Август 2018 08:00
Svoge katastrofaШестнадесет са жертвите на обърналия се в Искърското дефиле в събота следобед автобус. 22 души са пострадали при инцидента, който е станал около 17 часа в района между Лесков дол и Своге, на около 2 км преди града, посока от София. По все още неизяснени причини автобусът е излязъл извън пътното платно, преобърнал се е и е паднал на площадка под нивото на пътя, след като се е ударил в няколко автомобила. Техните пътници не са пострадали, но колите са претърпели щети.
Пътуващите в катастрофиралия автобус са се връщали от посещение в манастира „Седемте престола“, намиращ се край Еленов дол. Повечето от тях са пенсионери от селата Световрачане и Божурец. Шофирал е собственикът на превозното средство Григор Григоров, който е сред ранените и е в болница с травми на главата.
Инцидентът е станал на много остър завой. В района на катастрофата е валял изключително силен дъжд, а видимостта е била много ниска и се допуска, че това е сред причините за инцидента.
Последно променен на Вторник, 28 Август 2018 09:42
 
Празник на християнското семейство в СУ„Крум Попов” в Левски Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Религия
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 21 Ноември 2018 11:38
Levski praznik HS1В навечерието на един от най-светлите християнски празници педагогическият екип на СУ „Крум Попов” подготви и чества Деня на християнското семейство. За празника Въведение Богородично, библейските събития и традициите в българското семейство, разказа Милена Митова .
Децата, учениците, учителите и родителите заедно в духа на празника участваха с радост във всички забавни игри и прояви на семейна обич и грижа. С убеждението, че пътят към доброто и вярата започва от семейството, всички присъстващи изразиха своята съпричастност - с благотворителната изложба на изработеното от сръчните ръце на баба и кулинарни изкушения за децата от Центъра за настаняване от семеен тип в Левски .
Стихотворението ”Молитва” на Иван Вазов и стихове за семейството рецитираха децата. В новия, добре затоплен физкултурен салон на училището, стана още по-топло от сърдечната атмосфера и желание на всички да запазят пламъка в семейното огнище на българското семейство.
Levski praznik HS2 Levski praznik HS3
Levski praznik HS5 Levski praznik HS4
Последно променен на Сряда, 21 Ноември 2018 11:45
 
52 хил. лева за ремонт на алеи и обредни домове в гробищни паркове Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Религия
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 15 Август 2018 11:00
grobishten parkОбщина Плевен ще възложи рехабилитация на част от алеите и на обредните домове в гробищните паркове „Чаира”, „Горноплевенски гробища” и до Стадиона. По основните алеи, където има големи неравности, ще бъде насипан фрезован материал от ремонтите на улици в града, след това ще бъде разстлан и валиран, уточни главният инженер на Община Плевен Владислав Иванов. Дейностите се извършват от „Инжстрой” ЕООД.
Има вече избран след обществена поръчка изпълнител и подписан с него договор за ремонт на обредните домове в трите гробищни парка - „Росбулкар 77” ЕООД, общата стойност на поръчката е до 52 000 лв. без ДДС. Ремонтът на обредния дом в гробищен парк „Чаира” е за 26 000 лв., на обредния дом в гробищен парк „Горноплевенски гробища” - за 11 000 лв. и на обреден дом в гробищния парк до Стадиона за сумата до 15 000 лв.
 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 1 от 38
Фейсбук коментари
Сподели статията