10 Декември 2019 г., Вторник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Вторник, 10 Декември 2019 11:37
Вторник, 10 Декември 2019 11:20
Вторник, 10 Декември 2019 10:05
Вторник, 10 Декември 2019 09:21
РЕКЛАМА
Религия
В Деня на християнското семейство, 21 ноември, данъчните в Плевен почетоха своя покровител Св. апостол Матей Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Религия
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 21 Ноември 2019 13:05
NAP Sv.MateiС молебен за здраве и успех започна проявата, организирана от офис на НАП Плевен по повод деня на данъчния служител - Свети Матей, който е и професионален празник на служителите от приходната агенция. Молебена отслужи отец Милен от храм Света Парескева, който призова присъстващите към мир, искрена любов, всеотдайност и упование във вярата и доброто.
Директорът на офис Плевен - Цветомила Потурлиева, благодари на служителите за тяхната упорита работа в полза на клиентите. Тя заяви, че не случайно отбелязваме професионалния си празник на 21 ноември – Деня на християнското семейство, тъй като семейството е ценност, съумяла да съхрани народността и духовността ни през годините. Пожела здраве, любов и хармония в семейните отношения, сътрудничество и разбирателство в служебните взаимоотношения. Както по традиция на този ден семейството се събира около трапезата, така служителите от офис Плевен опитаха от замесения хляб, наречен за здраве на всички служители и техните семейства.
В знак на признателност за всеотдайния и дългогодишен труд в институцията бяха връчени поздравителни адреси на служителите с над 20-годишен стаж в администрацията. По повод празника всеки служител получи шалче с логото на Национална агенция за приходи - „Отговорни днес. Сигурни за утре“ със стръкче здравец.
Служителите бяха поздравени от група деца при Балетно - театрална школа и спортен клуб „Спирит“ в Плевен.
Последно променен на Четвъртък, 21 Ноември 2019 14:08
 
Ученици показаха пред първокласници характерни ритуали, свързани с Деня на християнското семейство Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Религия
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 21 Ноември 2019 10:27
den na hristiyanskoto semeistvoПо повод 21 ноември - Ден на християнското семейство, ученици от третите класове на НУ „Христо Ботев“ в Плевен, подготвени от своите учители Валентина Николова и Росица Денчева, представиха пред първокласниците част от най-характерните ритуали, свързани с празника.
По интересен начин те разказаха за най-важните обреди и ритуали, свързани с народните поверия и надеждата за здраве и благополучие, показаха лика на типичното българското християнско семейство.
С песни, танци и наричания за здраве и берекет, те припомниха на всички, че 21 ноември е добър повод да се събере забързаното съвременно българско семейство, да остави проблемите си навън, да посвети вечерта на най-близките си хора и да се зареди с положителни емоции.
Последно променен на Четвъртък, 21 Ноември 2019 10:30
 
Скулптурна композиция ще бъде преместена пред Католическата църква Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Религия
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 26 Септември 2019 12:32
Deva Marya Fatima hramСкулптурната композиция „Дева Мария от Фатима” да бъде преместена от олтарното пространство в Католическата църква в градинката пред храма решиха на септемврийското си заседание общинските съветници. Предложението за преместване е след смяна на статута на католическата църква в Плевен от енорийски храм в епархийно светилище и постъпила молба от институцията. Композицията се състои от четири фигури в бял мрамор и конзола - Дева Мария, Луция, Яцинта и Франциск, техен автор е проф. Кирил Мескин. Дворът пред храма е общинска собственост, но се поддържа от църквата. Всички разходи по преместването на скулптурната композиция „Дева Мария от Фатима” ще се поемат изцяло от Католическата църква.
Последно променен на Четвъртък, 26 Септември 2019 13:47
 
Допълнителни автобуси ще се движат на Задушница до Гробищен парк „Чаира” Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Религия
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 31 Октомври 2019 15:12
grobishten park ChairaДопълнителни автобуси ще се движат по автобусна линия № 11 ЛВТ – Гробищен парк „Чаира” на 2 ноември, събота, информират от общинската админитрация. Тогава се отбелязва Архангелова Задушница.
Автобусите тръгват в 8:45 часа от началната спирка ЛВТ по обичайния маршрут ШПК – жк „Сторгозия” 1 – Пазара – Битова техника – Дом на книгата – ПГ по облекло и текстил – Община Плевен – Орион – ВиК – Китайска стена – Автоцентър – Чистота – Гробищен парк „Чаира”. Обратният курс към града е в 10:30 часа.
Последно променен на Четвъртък, 31 Октомври 2019 15:15
 
Чудотворната икона на св.Ефрем Нови пристигна в Левски Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Религия
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 25 Септември 2019 09:37
ikona sv.EfremИконата на свети Ефрем Нови с частица от светите му мощи беше посрещната в сряда, 25 септември, в 9 часа в храм „Св.Параскева”в Левски. Иконата е изложена за поклонение в храма само в сряда. Пред иконата с мощите в 17:30 часа ще бъде отслужен молебен за здраве и душевно спасение.
Свети Ефрем Нови е известен като светецът светкавица заради бързите чудеса, които се случват при молитвите му. Той помага за изцелението от болести като рак, психични разстройства, сърдечни заболявания. Чудесата на свети Ефрем Нови не познават граници.
Идването на мощите на свети Ефрем Нови е съпътствано от представяне на книгите за неговия живот и чудеса „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови” и детската „Светецът светкавица“ от 18 часа в храм “Св.Параскева” в Левски. Автор на книгите е журналистът Ангел Бончев.
В четвъртък, 26 септември, иконата на свети Ефрем Нови с частица от светите му мощи се бъде в Никопол.
Последно променен на Сряда, 25 Септември 2019 09:42
 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 1 от 44
Фейсбук коментари
Сподели статията