Начало Общество Проблеми Ще има период, в който няма да бъдат санкционирани водачи със застраховка във фалиралата “Олимпик”, но не е ясно какъв
27 Май 2019 г., Понеделник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Неделя, 26 Май 2019 20:19
Неделя, 26 Май 2019 18:01
Неделя, 26 Май 2019 14:51
Неделя, 26 Май 2019 13:59
РЕКЛАМА
Ще има период, в който няма да бъдат санкционирани водачи със застраховка във фалиралата “Олимпик”, но не е ясно какъв Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Проблеми
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 17 Август 2018 12:17
grajdanska otgovornost “От Гаранционния фонд имаме уверение, че няма да предприемат за момента прекратяване на регистрацията на моторни превозни средства, които имат застраховки в ЗК „Олимпик“, тъй като е възможно през летния месец август много хора да не са разбрали, че трябва да сключат нова ГО с друг застраховател. Ще бъде проявено разбиране за това, че е необходимо повече време за хората.” Уверението е на Ралица Агайн, заместник-председател на Комисията за финансов надзор (КФН), ръководещ управление „Застрахователен надзор“, в интервю по БНТ, дадено в четвъртък, 16 август 2018 година.
Думите на Агайн са по повод ситуация, при която в събота, 18.08.2018 г. застрахованите лица в „Олимпик“ не сключат нова застраховка.
“Ако нямат застраховка и направят ПТП, българският Гаранционен фонд ще плати на потърпевшия, но след това ще предяви регресен иск от виновния водач. Застраховката ГО не е просто задължение, а е добре всеки водач на МПС да я сключва, защото тя го защитава, покрива имуществени и неимуществени щети причинени на трети лица.” обяснява общия ред заместник-председателят на КФН.
Спроред данни на Гаранционния фонд, към 17.08.2018 г. действащите полици по застраховка „Гражданска отговорност“ в клона на ЗК „Олимпик“ са 197 551. От тях почти половината - 96 658, са сключени на разсрочено плащане на 3-месечни вноски, а другите - на 6-месечни вноски. Всичките полици се прекратяват автоматично от обявяването в държавния вестник на Република Кипър на назначаването на Временен (предварителен) ликвидатор на застрахователя. Покритието по тези полици се прекратява в 24:00 ч. на 17 август 2018 г. От КФН са категорични, че клиентите по полиците, сключени на разсрочено плащане, не следва да плащат следващи вноски по тях поради прекратяването на тези полици. Застрахователят служебно разполага с информация за това какви суми трябва да бъдат възстановени на клиентите му по прекратените полици за неизтеклата част от договорите и не е необходимо клиентите да подават искания за това.
Според думите на гл. инспектор Росен Рапчев, началник „Пътен контрол” към "Национална полиция”, цитирани от Агенция ЮФокус”, в първите няколко дни КАТ няма да глобява шофьорите, които представят застрахователна полица на „Олимпик“. „Когато такава застраховка вече не е активна, ние съответно няма как да не предприемем своевременни действия. Реално погледнато, в първите дни няма да санкционираме, а само ще предупреждаваме водачите, ако ни представят полица на „Олимпик“. В първите няколко дни ще им дадем възможност да ги предупредим и да им дадем възможност да си сключат застраховка“, казва Рапчев. По думите му предстои да се уточни допълнително колко точно време ще е този гратисен период.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Вторник, 21 Август 2018 20:26
 
Фейсбук коментари
Сподели статията