Начало Общество Проблеми Отношението към спорта не е само снимки с отличени спортисти на церемонии и коктейли
22 Март 2019 г., Петък
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Четвъртък, 21 Март 2019 16:42
Четвъртък, 21 Март 2019 15:12
Четвъртък, 21 Март 2019 12:07
Четвъртък, 21 Март 2019 12:04
Валути
РЕКЛАМА
Отношението към спорта не е само снимки с отличени спортисти на церемонии и коктейли Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Проблеми
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 06 Август 2018 13:34
klub akrobatika problem zala Думите са на Галя Паралийска - председател на „Спортен клуб по акробатика“ в Плевен. Каза ни са в Отворено писмо, което днес, 6 август, Клубът направи достояние на нарочна пресконференция. Поводът – предсрочно прекратяване от страна на ОП „Жилфонд“ в Плевен на десетгодишен договор за наем, сключен през 2013 година. Според Паралийска в договора липсват каквито и да било мотиви, клубът по акробатика е изряден в отношенията си, а в отправеното едномесечно предизвестие, с което формално е изпълнен законът и клаузите от договора, липсват каквито и да било мотиви.

Публикуваме по-долу пълния текст на писмото без редакторска намеса

ОТВОРЕНО ПИСМО
ОТ
ГАЛЯ ПАРАЛИЙСКА – ПРЕДСЕДАТЕЛ НА „СПОРТЕН КЛУБ ПО АКРОБАТИКА“ - ПЛЕВЕН

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Повод за настоящето отворено писмо е внезапно възникналият проблем със „Спортен клуб по акробатика“ - Плевен. Аз не съм анонимна и за тези, които решават в момента съдбата на клуба ни, а по този начин и моята, и тази на децата, които тренират в него, ще представя кратка справка за завоюваните от мен отличия.
Носител съм на балканска титла по спортна гимнастика, участник съм и в 21-те Олимпийски игри в Монреал. Имам три бронзови медала от Европейското през 1980 година, три четвърти места от Световното през 1980 година, златен и бронзов медалист съм от Световната купа. Ще пропусна десетките други медали, отличия и постижения, за да не ви отегчавам.

ЗАЩО СЕ НАЛОЖИ ДА СЕ ОБЪРНА КЪМ ВАС!

На 03.08.2018 г. бях поканена в деловодството на Община Плевен, за да ми бъде връчено предизвестие за прекратяване на 10-годишния договор, който Клубът е сключил на 29.04.2013 г. /Заповед на Кмета на Община Плевен – РД-10-400/22.03.2013 г./ с ОП „Жилфонд“ – гр. Плевен. С този договор на Клуба беше предоставено помещение в зала „Спартак“ на улица „Кала Тепе“ № 3 за провеждане на тренировки по спортна акробатика. В това помещение тренираме акробатика, художествена гимнастика и батут, като за всеки един от клубовете има отделен договор за ползване на определена квадратура. Пет години от сключването на договора не сме имали никакви индикации за някаква нередност в отношенията ни с ОП „Жилфонд“. От наша страна изпълняваме напълно коректно условията по договора, инвестирали сме и в базата съгласно инвестиционната програма, посочена при подписване на договора.
Въпреки това на 03.08.2018 г. изненадващо за клуба получихме предизвестие за прекратяване на договора, като в заповедта за това е цитиран чл. 29, т. 2 от същия, а именно: „... по искане на една от страните, след отправяне на едномесечно писмено предизвестие.“. В случая страната, която иска прекратяване на договора, е Общинското предприятие „Жилфонд“ - Плевен. Договорът се прекратява БЕЗ ПРИЧИНА И МОТИВ.
По този повод ще припомня аналогична ситуация, разиграла се преди време с два други спортни клуба в града ни. При обсъждане на предложение в Общински съвет – Плевен за прекратяване на договора между Община Плевен и Спортен клуб по борба „Изобор” и ново предоставяне на спортната зала за съвместно ползване от два клуба по борба - клуб „Изобор” и Клуба на Камен Лозанов, тогава кметът г-н Спартански заяви в залата, че договорите са закон между страните и те се създават и се подписват, за да се спазват. И когато едната страна по договора е изрядна, другата на какво основание предсрочно ей така, защото й е кефнало, да прекрати този договор. Тогава г-н кметът ясно изрази позиция, че няма основание просто ей така да прекратява договор, който е действащ и който е перфектно изпълняван от страна на наемателя. ПИТАМ ТОГАВА ЗАЩО - БЕЗ ПРИЧИНА И МОТИВ, ПРИ НАПЪЛНО СПАЗВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ „СПОРТЕН КЛУБ ПО АКРОБАТИКА“ - ПЛЕВЕН, СЕ ИСКА НЕГОВОТО ПРЕКРАТЯВАНЕ?
Стои ли г-н Спартански зад тези свои думи и сега, ако не – каква е причината?
При тези обстоятелства най-успешната школа по акробатика в Плевен е изправена пред угрозата да престане да съществува! Клубът е създаден през 1992 г., като през периода 1992 - 2000 година в него работят 16 треньори за подготвителни групи, треньори в Спортното училище, хореографи и корепетитори. Носители сме на множество медали от национални, европейски и световни първенства. В момента в Клуба тренират близо 50 деца, включително и ученици на Спортното училище.
Всичко това е на път да остане в историята! Тези деца и техните родители могат да се простят с голямата си любов - акробатиката. Спорт, който ги възпитава да се борят и успяват, да преодоляват трудности, да побеждават, да градят характери и да са далеч, много далеч от пороците на улицата. Парадоксално, но школа номер едно ОСТАВА БЕЗ БАЗА В ПЛЕВЕН. Научихме, че в Плевен вече е регистриран нов клуб по акробатика, който има претенции да тренира в зала „Спартак“.

ТУК ПОСТАВЯМ ВЪПРОСА: РЕДНО ЛИ Е ДА СЕ ИЗХВЪРЛЯ ЕДИН КЛУБ С ТРАДИЦИИ И ПОСТИЖЕНИЯ, ЗА ДА ВЛЕЗЕ НОВОСФОРМИРАН БЕЗ ТАКИВА?
Обръщаме се към всички вас с молба – нека спре прехвърлянето на топката между институциите и нека заедно намерим начин, за да запазим тази спортна традиция в Плевен! Заради социалната роля на Клуба Община Плевен трябва да подкрепи и стимулира Клуба, не да го унищожава.
Отношението към спорта не е само снимки с отличените спортисти на церемонии и коктейли. Нужна е и работа по разрешаване проблемите на доказано успешните спортни клубове.

С уважение:
Галя Паралийска –
председател на „Спортен клуб по акробатика“ - Плевен


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията