Начало Общество Проблеми Oще един начин плевенчани да плащат местните налози, при това без такси
18 Юли 2019 г., Четвъртък
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Четвъртък, 18 Юли 2019 15:21
Четвъртък, 18 Юли 2019 15:00
Четвъртък, 18 Юли 2019 14:14
Четвъртък, 18 Юли 2019 13:16
РЕКЛАМА
Oще един начин плевенчани да плащат местните налози, при това без такси Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Проблеми
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 30 Юли 2018 18:11
MDT Pleven От днес, 30 юли, местните данъци и такси за Плевен вече могат да се плащат и в касите на ИЗИПЕЙ и през интернет системата ИПЕЙ, съобщават от общинската администрация. Според съобщението, плащането на място се извършва само със съобщаване на ЕГН-то на физическите лица или БУЛСТАТ-а на фирмите. Интернет плащането става след регистрация в www.epay.bg и следване на всички указателни стъпки в него. Регистрацията в сайта е еднократна, като след като се регистрира веднъж, собственикът на регистрацията я има винаги. Друго предимсто, според съобщението е, че платежната система има версия и на английски език, така че може да се ползват без проблем от чужденци.
По новия начин гражданите плащат, без да са необходими печатни съобщения, се казва още в съобщението. Не е нужно да попълват каквито и да са документи или да звънят в общината и да търсят предварителна информация за дължимите суми. Информацията за целия данък се получава веднага след съобщаване на ЕГН-то или БУЛСТАТ и може да се плаща веднага. Тя е винаги актуална, защото се работи в реално време. Плащанията също се отразяват веднага в Общината. Така не може да се допусне и двойно плащане на данъка. Електронните плащания подпомагат и шофьорите. Всеки един автомобил с регистрация в община Плевен може да мине на годишен технически преглед веднага, след като данъците му бъдат заплатени автоматично някъде в страната или чужбина.
Услугата е абсолютно безвъзмездна за Община Плевен, в полза е най-вече на живеещите извън общината и пести време и пари. Освен на касите на общинската служба „Местни данъци и такси” – в брой или чрез посттерминал, за удобство на гражданите местните налози може да бъдат заплащани още по електронен път чрез сайта на Община Плевен и на касите на „Български пощи”.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Сряда, 15 Август 2018 15:25
 
Фейсбук коментари
Сподели статията