Начало Общество Проблеми Фишинг атаките зачестяват. Пазете се!
21 Юли 2019 г., Неделя
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Събота, 20 Юли 2019 14:42
Петък, 19 Юли 2019 12:31
Петък, 19 Юли 2019 09:12
Четвъртък, 18 Юли 2019 15:21
РЕКЛАМА
Фишинг атаките зачестяват. Пазете се! Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Проблеми
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 27 Март 2018 10:03
fibank preduprejdenie Зачестяват случаите на фишинг атаки, чрез които някой опитва да ви подведе да споделите лична информация онлайн.
От Първа инвестиционна банка отново обръщат внимание, че банката не изпраща на своите клиенти електронни съобщения (e-mail), с които да изисква от тях да въвеждат лични данни на посочен интернет адрес.

Какво ни съветват?

Не предоставяйте ваши лични данни и информация, свързана с достъпа ви до интернет банкирането, вашата банкова сметка и карта. Паролите за достъп са конфиденциални и винаги са известни само и единствено на вас. Тази информация не е необходима на Банката и няма да бъде поискана от вас.
Молим всеки получил подобни електронни съобщения да не отговаря на тях и да се свърже с представител на банката.
В последно време „phishing” или още „fishing” атаките зачестиха. Важно е да бъдете внимателни  и предпазливи, когато въвеждате своите лични данни в интернет пространството! На първо място това е ваша лична отговорност.
Съветваме ви да бъдете бдителни и да пазите своите лични и банкови данни! Пазете се от така наречените „phishing” атаки! Чрез „phishing“ атаките злонамерени лица се сдобиват с лични данни,  пароли за достъп до онлайн банкиране, както и с номера на банкови карти на клиенти, за да злоупотребят с тях.

Как се случва измамата?

Злонамерените лица изпращат имейл, който звучи убедително и правдоподобно и до голяма степен наподобява официалния формат на банковата кореспонденция. Така те подканват потенциалните си жертви към отваряне на линк, водещ към имитираща страница, където да въведат доброволно своите данни.
Примерни „Phishing“ имейли, които идват от адрес Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. m
С текст:
„За новата година актуализацията на нашата банка е да ви уведомим, че профилът ви е

временно деактивиран.
Какво трябва да направя ?
За да продължите, трябва да попълните данните си само за повече сигурност.
копирайте поставете тази връзка в лентата на браузъра си : ................”
Или:
„Fiban

скъпи клиенти,
Вашата електронна сметка в CCBank.bg е временно заключена от съображения за сигурност.
Ако искате да активирате профила си, следвайте инструкциите по-долу.
можете да го направите тук: Отключване на профила”.
Когато последвате линка в имейла, злонамерените лица ви отвеждат в страница, която изключително много наподобява официалната страница на електронното банкиране, но тя е фалшива!!! Обърнете внимание, че АДРЕСЪТ НЕ Е http://my.fibank.bg
Проверявайте добре страницата, на която се намирате. Страницата на електронното банкиране е защитена със SSL сертификат, удостоверяващ нейната автентичност.
Екранът наподобява на този на истинския сайт, но всъщност е модифициран с една единствена цел – да открадне вашите персонални данни и да позволи достъпа на трети лица до wашата персонална и конфиденциална информация.
Предпазете се, като бъдете по-внимателни, бдителни и отговорни към своите лични данни.
Спазвайте тези съвети:
Не отваряйте линкове и прикачени файлове, при получаване на съмнителен e-mail и не инсталирайте на компютъра си непознати приложения, преди да проверите техния произход;
Винаги проверявайте истинността на съобщенията, които получавате на своята електронна поща.
Никога не въвеждайте лековерно лични данни, своето потребителско име и парола за онлайн банкиране, както и номера на банковата си карта;
Винаги проверявайте адреса на страницата, в която въвеждате своите данни;
И при най-малкото съмнение винаги се обръщайте към нас!
В случай че по погрешка въведете свои лични данни или пък друга ценна финансова информация се свържете с нас, за да бъдат предприети нужните мерки и незабавно сменете паролата и потребителското си име за вход в Моята Fibank.
Първа инвестиционна банка АД полага усилия и взима мерки, за да се пребори с тези „phishing” атаки и оценява всяка обратна връзка от клиенти на Банката и други лица.Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията