Начало Общество Проблеми Чавдар Луканов: Няма скандал около конгреса на СНЧ, аз съм чист пред съвестта си
18 Октомври 2018 г., Четвъртък
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Сряда, 17 Октомври 2018 15:53
Сряда, 17 Октомври 2018 15:10
Сряда, 17 Октомври 2018 14:45
Сряда, 17 Октомври 2018 14:36
Валути
РЕКЛАМА
Чавдар Луканов: Няма скандал около конгреса на СНЧ, аз съм чист пред съвестта си Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Проблеми
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 06 Декември 2017 13:12
Chavdar-LukanovПредседателят на читалище "Ракитин" - Плевен, Чавдар Луканов поиска право на отговор по повод споменаването на името му в наш репортаж от срещата на читалища от община Плевен, състояла се на 4 декември в читалище "Съгласие". Поместваме текста без редакторска намеса заедно с факсимилета на писма, които г-н Луканов изпрати, за да потвърдят думите му.

Много е добре когато се събират представители на читалища за да дискутират своите проблеми, но човек трябва да се замисли хубаво защо на тази среща не са се явили представители на 9 от 11 градски читалища и на повече от половината селски читалища. Този факт е много показателен. Освен колегите които са присъствали на срещата и са го изпитали, другите които не са отишли са знаели, че срещата ще бъде монолог на г-н Ивайло Атанасов и ще се превърне в лични нападки срещу мен. В този дух е била и забележката и на вашата колежка Правда Маринова към г-н Атанасов да престане с обвиненията срещу мен и да говори за нещо друго по-съществено.

Никога не е имало „скандални случки“ свързани с XXIV конгрес на СНЧ проведен на 20 май в гр. София. Истината е че читалище „Съгласие“ беше поканено заедно с всички останали читалища от Община Плевен, членуващи в СНЧ да си плати членския внос в началото на тази година, но то не го направи. Как можаха останалите 29 читалища да го направят, а те не. Въпреки, че са най-старото читалище в региона, те не се ползват със специален статут. Нямаше как след това те да бъдат поканени в читалище „П. Цветков“ за да се излъчват делегати за конгреса и да се попълват пълномощни, тъй като те към този момент бяха нередовни членове. След това се започнаха едни обвинения и нападки към мен лично, към Председателя г-н Дойнов и към СНЧ като цяло, включително писмо до Министъра на Културата, до г-н Вежди Рашидов и до други институции. И така до месец октомври т.г. когато г-жа Лазарова разбра и се усети за това елементарно нещо членския внос. Аз същевременно бях докладвал на заседание на Върховния Читалищен Съвет на СНЧ, за ситуацията с читалище „Съгласие“ и беше взето решение да се създаде Анкетна комисия, която да разгледа всички обстоятелства по случая и да докладва на ВЧС към СНЧ и той да вземе съответното решение. Естествено при това положение аз не можех да приема членския внос от адвокат Пламен Иванов на когото съвсем добронамерено обясних защо постъпвам така.
Не е вярно и друго твърдение на г-н Атанасов че читалище „Ракитин“ няма секретар, читалището има секретар, който изпълнява своите функции. Също така не е вярно, че съм се „самоназначил“ за Председател, тъй като това е по решение на Общото събрание на читалището, което e съобразено с Устава, който пък от своя страна е утвърден и узаконен от Плевенски Окръжен Съд. В подкрепа на това ви изпращам приложено писмо от Министерството на Културата, че Председателите на читалища могат да са на щат към съответните читалища. От м. юли 2016г. в читалището не съществува щат дърводелец-шофьор, тоест това е от преди година и половина. Значи в читалище „Съгласие“ може да има поддържащ персонал, а в читалище „Ракитин“ не може. На всички хора в това число и на г-н Атанасов трябва да им е известно, че щатния персонал се утвърждава по ЗНЧ от Настоятелството на дадено читалище в съответствие с неговите нужди за съответната година.
Завършвайки искам да заявя, че не е нужно ръководството на читалище „Съгласие“ да търси подкрепа от други читалища за искането на моята оставка и по този начин да въвлича моите колеги, които в голямата си част са много достойни хора в някакви нечестни и неморални истории. Ако те считат, че това ще е морално и достойно, нека го направят, но не с фалшиви и неверни твърдения, без сериозни доказателства и аргументи.
Аз съм чист пред съвестта си и не се притеснявам за своята чест и достойнство и се гордея със званието Заслужил Читалищен Деятел присъдено ми от моите колеги читалищни деятели от цялата страна.
05.12.2017 г., Плевен
Чавдар Луканов

Председател на Н.Ч.“Ракитин-1969“-Плевен
Заслужил Читалищен Деятел

              Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Сряда, 06 Декември 2017 14:03
 
Фейсбук коментари
Сподели статията