Начало Общество Проблеми Чавдар Луканов: Няма скандал около конгреса на СНЧ, аз съм чист пред съвестта си
21 Май 2018 г., Понеделник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Неделя, 20 Май 2018 17:02
Събота, 19 Май 2018 18:38
Събота, 19 Май 2018 15:53
Петък, 18 Май 2018 14:12
Валути
РЕКЛАМА
Чавдар Луканов: Няма скандал около конгреса на СНЧ, аз съм чист пред съвестта си Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Проблеми
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 06 Декември 2017 13:12
Chavdar-LukanovПредседателят на читалище "Ракитин" - Плевен, Чавдар Луканов поиска право на отговор по повод споменаването на името му в наш репортаж от срещата на читалища от община Плевен, състояла се на 4 декември в читалище "Съгласие". Поместваме текста без редакторска намеса заедно с факсимилета на писма, които г-н Луканов изпрати, за да потвърдят думите му.

Много е добре когато се събират представители на читалища за да дискутират своите проблеми, но човек трябва да се замисли хубаво защо на тази среща не са се явили представители на 9 от 11 градски читалища и на повече от половината селски читалища. Този факт е много показателен. Освен колегите които са присъствали на срещата и са го изпитали, другите които не са отишли са знаели, че срещата ще бъде монолог на г-н Ивайло Атанасов и ще се превърне в лични нападки срещу мен. В този дух е била и забележката и на вашата колежка Правда Маринова към г-н Атанасов да престане с обвиненията срещу мен и да говори за нещо друго по-съществено.

Никога не е имало „скандални случки“ свързани с XXIV конгрес на СНЧ проведен на 20 май в гр. София. Истината е че читалище „Съгласие“ беше поканено заедно с всички останали читалища от Община Плевен, членуващи в СНЧ да си плати членския внос в началото на тази година, но то не го направи. Как можаха останалите 29 читалища да го направят, а те не. Въпреки, че са най-старото читалище в региона, те не се ползват със специален статут. Нямаше как след това те да бъдат поканени в читалище „П. Цветков“ за да се излъчват делегати за конгреса и да се попълват пълномощни, тъй като те към този момент бяха нередовни членове. След това се започнаха едни обвинения и нападки към мен лично, към Председателя г-н Дойнов и към СНЧ като цяло, включително писмо до Министъра на Културата, до г-н Вежди Рашидов и до други институции. И така до месец октомври т.г. когато г-жа Лазарова разбра и се усети за това елементарно нещо членския внос. Аз същевременно бях докладвал на заседание на Върховния Читалищен Съвет на СНЧ, за ситуацията с читалище „Съгласие“ и беше взето решение да се създаде Анкетна комисия, която да разгледа всички обстоятелства по случая и да докладва на ВЧС към СНЧ и той да вземе съответното решение. Естествено при това положение аз не можех да приема членския внос от адвокат Пламен Иванов на когото съвсем добронамерено обясних защо постъпвам така.
Не е вярно и друго твърдение на г-н Атанасов че читалище „Ракитин“ няма секретар, читалището има секретар, който изпълнява своите функции. Също така не е вярно, че съм се „самоназначил“ за Председател, тъй като това е по решение на Общото събрание на читалището, което e съобразено с Устава, който пък от своя страна е утвърден и узаконен от Плевенски Окръжен Съд. В подкрепа на това ви изпращам приложено писмо от Министерството на Културата, че Председателите на читалища могат да са на щат към съответните читалища. От м. юли 2016г. в читалището не съществува щат дърводелец-шофьор, тоест това е от преди година и половина. Значи в читалище „Съгласие“ може да има поддържащ персонал, а в читалище „Ракитин“ не може. На всички хора в това число и на г-н Атанасов трябва да им е известно, че щатния персонал се утвърждава по ЗНЧ от Настоятелството на дадено читалище в съответствие с неговите нужди за съответната година.
Завършвайки искам да заявя, че не е нужно ръководството на читалище „Съгласие“ да търси подкрепа от други читалища за искането на моята оставка и по този начин да въвлича моите колеги, които в голямата си част са много достойни хора в някакви нечестни и неморални истории. Ако те считат, че това ще е морално и достойно, нека го направят, но не с фалшиви и неверни твърдения, без сериозни доказателства и аргументи.
Аз съм чист пред съвестта си и не се притеснявам за своята чест и достойнство и се гордея със званието Заслужил Читалищен Деятел присъдено ми от моите колеги читалищни деятели от цялата страна.
05.12.2017 г., Плевен
Чавдар Луканов

Председател на Н.Ч.“Ракитин-1969“-Плевен
Заслужил Читалищен Деятел

              Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Сряда, 06 Декември 2017 14:03
 
Фейсбук коментари
Сподели статията
RSS емисии
RSS Последни
RSS Водещи
RSS Бизнес
RSS Общество
RSS Култура
RSS Екология
RSS Светски новини
RSS Спорт
RSS Мобилна емисия
Приятели
Скенери за лични карти