Начало Общество Проблеми ДАНСwithme в Плевен за 21-и път: Малко сме, но активираме гражданското общество
22 Май 2019 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Сряда, 22 Май 2019 14:22
Сряда, 22 Май 2019 13:38
Сряда, 22 Май 2019 13:06
Сряда, 22 Май 2019 11:56
РЕКЛАМА
ДАНСwithme в Плевен за 21-и път: Малко сме, но активираме гражданското общество Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Проблеми
Написано от Ваня КЮРЧЕВА   
Петък, 05 Юли 2013 10:30
На 4 юли в 19 часа пред централата на БСП в Плевен за 21-и пореден ден се проведе протест #ДАНСwithme - Плевен.
От три седмици група хора от нашия град се опитват да събудят гражданското общество тук, с цел българският народ да се освободи от теглото на действащата политическа система. На всеки е известно състоянието на страната и причините за това - сливането на държава-мафия-монополи в една порочна за българските граждани система.
„Вярно е - малко сме, но активираме гражданското общество в Плевен”, категорични са протестиращите. Дори пресмятат, че 50 души в Плевен (толкова се събраха на протеста на 3 юли) се равняват на 50 000 в София.
Млади интелигентни плевенчани всяка вечер дискутират, изказват мнения за възможни решения относно промяната на политическата система и политическия морал в България. Обсъждат също и как да създадат устойчиво и работещо гражданско движение в града ни, което да продължи да работи активно по проблемите на обществеността.
„Целта ни е промяна не само чрез сваляне на сегашното правителство, което поддържа идентична политика като  правителствата на страната през последните 24 години - корупция на всички нива в държавата, прокарване на лични интереси с цел облагодетелстване за сметка на държавата, безразличие по проблемите на страната и гражданите и скандално смешна
некомпетентност. Това са само част от проблемите, разяждащи  България. Основните идеи са да се промени избирателният кодекс, да се промени мисленето и морала на партиите, да се промени ангажираността на обществеността в управлението на страната, да се промени мисленето на хората. Ние, като активни граждани открито заставаме на ясната позиция, че България ще просъществува единствено след настъпването на така желаната и очаквана от всички промяна. Всички сме наясно с действителността в страната, а именно - безразличието по проблемите на родината заразило голяма част от българите”, обобщава мнението на всички Борислав Ботев.
Категорични са, че протестът не обвързан с политически сили или задкулисни интереси. Не крият, че е имало опити да бъде подкрепен протестът от конкретна политическа сила, но веднага допълва, че протестиращите са п арирали категорично тези опити. „Всеки е човек е свободен да симпатизира на която и да е политическа партия, но на протеста той е просто гражданин”, казват още протестиращите.
И за пореден път приканват всички плевенчани, които искат сами да се убедят в истинността на намеренията им да се присъединят към тях, да чуят лично участниците, предимно млади хора, в ДАНСwithme в Плевен.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
до неремиев   |2013-07-10
защото си турчин
neremiev   |2013-07-05
Е, няма да ви подкрепя докато не се научите да пишете на разбираем БЪЛГАРСКИ ЕЗИК. Това ДАНСwithme абсолютно нищо не ми говори. Добре, че г-жа Кюрчева е обяснила в статията.
Е, няма да ви подкрепя.
Подкрепям правителството.
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Петък, 05 Юли 2013 10:32
 
Фейсбук коментари
Сподели статията