Начало Общество Проблеми
12 Декември 2019 г., Четвъртък
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Четвъртък, 12 Декември 2019 12:17
Четвъртък, 12 Декември 2019 11:44
Четвъртък, 12 Декември 2019 11:34
Четвъртък, 12 Декември 2019 10:32
РЕКЛАМА
Проблеми
Следващият понеделник изтича срокът за промени и плащане на авансовия корпоративен данък за 2019 година Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Проблеми
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 11 Декември 2019 10:53
NAP logoНа 16 декември, понеделник, изтича срокът за внасяне на последната месечна или тримесечна авансова вноска за корпоративен данък за 2019 година, напомнят от Националната агенция по приходите (НАП). Същевременно това е и последният срок, в който фирмите имат възможност да направят корекция на декларираните от тях авансови вноски за тази година, за да не надвнесат ненужно данък или за да не плащат лихви към НАП при определени несъответствия на вноските.
Фирмите, чийто приходи от продажби за предходната година надвишават 300 000 лева, са длъжни да правят авансови вноски за корпоративен данък. Те са месечни и тримесечни и се определят на базата на прогнозна данъчна печалба за текущата година.
Анализите на НАП показват, че има случаи, при които прогнозираните авансови вноски за корпоративен данък се оказват доста различни от дължимия годишен данък. Това може да доведе до начисляване на лихви от страна на НАП или пък до нужда от възстановяване на данък.
В тази връзка, законодателят е дал възможност на предприятията сами да намаляват или увеличават своите авансови вноски през годината, когато смятат, че те ще се различават значително от дължимия годишен корпоративен данък. Намалението, съответно увеличението, на авансовите вноски се ползва след подаването на декларация за промяна в тях. Този вид декларации се подават в офиса на НАП по месторегистрация на фирмата, като най-лесният начин за подаване на документи към приходната агенция си остава ползването на електронните услуги, които агенцията предоставя на своите клиенти.
 
В понеделник до обяд ще бъде ограничено движението по ул. „Сторгозия” Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Проблеми
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 06 Декември 2019 14:58
remont stesnenieВъв връзка с извършване на планирано отсичане на 10 броя дървесна растителност от вид „Пирамидална топола” временно ще бъде ограничено спирането, паркирането и движението на моторни превозни средства от 9 до 13 часа на 9 декември 2019 г., понеделник, на ул. „Сторгозия” в Плевен.
Забраната се отнася до дясното платно за движение - в посока от Ясен към Плевен, в участъка от ул. „Цар Самуил” - магазин Moto - Pfohe, до ул. „Обединение”, но не важи за автомобили на СНМП (Бърза помощ), ПБЗН (противопожарна защита), МВР и автомобили на общинска фирма „Паркстрой” ЕООД.
Последно променен на Петък, 06 Декември 2019 15:08
 
Отсечки от две улици в Плевен ще бъдат затворени временно на 5 декември заради планирана сеч на дървета Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Проблеми
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 04 Декември 2019 17:09
zatvoren patЧасти от две улици в Плевен ще бъдат затворени временно за движение на 5 декември 2019 г., четвъртък, заради планирано отсичане на дървесна растителност от вида „Пирамидална топола”.
От 09.00 до 16.00 часа временно се ограничава спирането, паркирането и движението на моторни превозни средства по ул. „Дойран” в отсечката от ул. „Драгоман” до ул. „Д-р Заменхоф”. Забраната обхваща лявото платно на движение на ул. „Дойран” в посочения участък, както и малкия паркинг между двете платна на едноименната улица /до Водно стопанство/.
От 12.00 до 16.00 часа временно се ограничава спирането, паркирането и движението на моторни превозни средства по ул. „Сторгозия” /магазин Moto - Pfohe/ до ул. „Обединение”. Забраната обхваща дясното платно за движение по ул. „Сторгозия” в посочения участък /в посока от с. Ясен към гр. Плевен/.
Забраната не се отнася за автомобили на Спешна и неотложна медицинска помощ, Пожарна безопасност и защита на населението, МВР и моторни превозни средства на ОП „Паркстрой” ЕООД.
 
При проверка се оказа, че всеки четвърти паркира на място за инвалиди в нарушение Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Проблеми
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 05 Декември 2019 09:00
parkirane invalidiВъв връзка с членството ни в европейската мрежа на службите на Пътна полиция – TISPOL, България е поела ангажимент за участие в организирани от нея инициативи. Полицейската операция „24 часа контрол над водачите, използващи места за спиране, предназначени за лица с трайни увреждания (инвалиди)“ освен възпитателен има и превантивен ефект. Акцията се проведе във времето от 6 часа на 3 декември до 6 часа на 4 декември 2019 година, като акцентът бе върху районите на определените за това места, като паркинги, обществени сгради, търговски обекти, пазари и др. предназначени за паркиране и престой на лица с трайни увреждания. В хода на акцията плевенските полицаи провериха 56 водача, а установените нарушения са 15. Бяха констатирани и други нарушения – трима водачи - несключили застраховка „Гражданска отговорност“, трима водачи с отнети СУМПС за неплатени глоби и 25 връчени електронни фиша на водачи на МПС за превишена скорост.
Последно променен на Четвъртък, 05 Декември 2019 09:50
 
Има забрана за достъп до горски територии в землището на Николаево след нов случай на Африканска чума Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Проблеми
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 29 Ноември 2019 11:22
svine afrikanska chumaДиректорът на Регионалната дирекция по горите в Ловеч, инж. Павли Богдански, издаде заповед във връзка с усложняване на епизоотичната обстановка и новорегистрирано огнище на болестта Африканска чума по свинете в землището на Николаево.
Достъпът до горски територии в инфектираната зона на лица, които нямат отношение към претърсването и прилагането на мерките за предотвратяване и ликвидиране на болестта, се забранява за срок от 30 дни от последния констатиран случай, който е при дива свиня. В горските територии могат да се извършват неотложни дейности от лицата, които нямат отношение към претърсването по ред и условия, определени от областната епизоотична комисия в Ловеч, и съгласно определените от БАБХ мерки за биосигурност.
Последно променен на Петък, 29 Ноември 2019 19:04
 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 1 от 243
Фейсбук коментари
Сподели статията