Начало Общество Проблеми
20 Март 2019 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Сряда, 20 Март 2019 11:58
Сряда, 20 Март 2019 11:05
Сряда, 20 Март 2019 10:57
Сряда, 20 Март 2019 10:33
Валути
РЕКЛАМА
Проблеми
Асфалтират участъци от тротоари и подготвят нови за ремонт Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Проблеми
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 19 Март 2019 11:14
remont trotoarРаботници на „Инжстрой” ЕООД продължават и през седмицата 18-22 март с ремонтите на тротоари в Плевен, съобщават от общинската администрация. Асфалт ще бъде положен на тротоара на ул. „Васил Левски” срещу ОАПС, между подходите към бл. 27 и 47 и на бл. 5 в жк „Сторгозия”. Трябва да бъде възстановена тротоарна настилка в района на бл. „Кооператор” след авария на ТЕЦ. Екипи на фирмата ще отстранят пропадане в уличната мрежа, тип „хралупа”, до бордюр пред входа на бл. 41, вх. Г в жк „Сторгозия”, в същия квартал между блокове 6 и 10 ще бъде изградена и пешеходна пътека.
Дейности по подготовка за ремонт на тротоари ще започнат на ул. „Асен Халачев” в частта от ул. „Гренадирска” до ул. „Васил Левски” и на ул. „Мир” между улиците „Синчец” и „Люляк”.
 
На още едно място желаещите ще могат да събират „Капачки за живот” Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Проблеми
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 15 Март 2019 13:14
kapachki za zhivot3Метално сърце за събиране на пластмасови капачки постави екипът на медицински център „Клиничен институт за репродуктивна медицина” Плевен в градинката пред центъра, която поддържа лично години наред.
Металното сърце е закупено със средства на центъра, с което се подкрепя инициативата на плевенчанина и състезател по бокс Румен Мотовски „Капачки за живот”. Той постави две метални сърца до Пеещия фонтан в началото на Градската градина и до Театъра в Плевен. Инициативата му е подкрепена и от кмета на Община Плевен Георг Спартански.
Ин витро центърът поема цялата организация по събиране на капачките, тяхното предаване и предоставяне на средствата за нуждите на децата на Плевен.
 
Продължава превантивната резитба на дървета Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Проблеми
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 05 Март 2019 16:51
kastrene darveta copyПревантивната резитба на клони на дървета в най-натоварените с автомобилно движение и пешеходци зони на Плевен продължава. Повече от 100 са дърветата, на които ще бъде намалена височината, има и няколко изсъхнали, които ще бъдат премахнати. Тази седмица от „Паркстрой” ЕООД приключват резитбата на дървета по протежението на ул. „Св. Св. Кирил и Методий”, след което ще продължат по ул. „Ив. Вазов” и по ул. „Д. Константинов”. Дърветата са на общински терени и ние носим отговорност, ако заради паднал клон или дърво стане инцидент и пострада човек. Експертите ни преценяват кои дървета са болни и изсъхнали и трябва да се премахнат, преценяват и как да се извършва санитарна сеч. Такава трябва да бъде направена заради спокойствието за живота и имуществото на плевенчани, бе категоричен кметът Георг Спартански.
Последно променен на Вторник, 05 Март 2019 16:48
 
Създателят на Интернет с остри критики към глобалната мрежа Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Проблеми
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 13 Март 2019 14:04
internet1В отворено писмо британският учен и компютърен специалист Тим Бърнърс-Лий разкритикува съвременното състояние на Интернет. Преди наближаващата 30-годишнина на глобалната мрежа беше отчетено, че половината човечество има достъп до нея. Към момента са регистрирани близо 2 милиарда уебсайта.
Създателят на Интернет отчита негативни аспекти в развитието на своето творение. За него наличието на спонсорирани от държави хакерски атаки, онлайн заплахи, език на омразата и дезинформация са силно притеснителни явления. Бърнърс-Лий разбира притесненията, че Интернет вече не е „сила за правене на добро“.
Британецът посочва три главни причини за сегашното състояние на Интернет. Спонсорирани от държави хакерски атаки и онлайн заплахи са проблем номер едно. Те изискват ново законодателство от държавите, така че да бъдат спрени, но не за сметка на свободата в мрежата. Като причина номер две Бърнърс-Лий посочва наложената система за печалба от реклами. Според него платформи като Facebook  и Google насърчават разпространяването на "кликбейт" и фалшиви новини, за да печeлят на гърба на обществото. Като причина номер три за проблемите на Интернет е посочено крайното и обидно поведение в мрежата. Бърнърс-Лий смята, че е редно да се наложат по строги мерки за онлайн поведение. Британецът остро разкритикува и големите тех гиганти за това, че злоупотребяват с лична информация на потребители.
„Време е да преминем от дигитално юношество към дигитална зрялост,“ призовава Бърнърс-Лий. “Ако се откажем да изградим по-добра мрежа днес, то тя няма да ни предаде в бъдеще. Напротив, ние ще сме предали мрежата.“
Последно променен на Сряда, 13 Март 2019 14:03
 
Завършват ремонтите на няколко участъка от тротоари Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Проблеми
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 05 Март 2019 16:42
trotoar remontРемонтите на няколко от възстановяваните през последните седмици тротоари в Плевен ще бъдат завършени тази седмица. Това стана ясно на проведеното днес оперативно заседание на ръководството на Община Плевен. По план ще бъдат асфалтирани тротоарът на бул. „Г. Кочев” срещу УМБАЛ „Д-р Георги Странски” и този на ул. „Васил Левски” срещу ОАПС. До края на тази седмица ще бъде положен асфалт и на основно ремонтираната улица „Милин камък”. В периода до 08 март ще се правят възстановявания на пропадания в тротоарната настилка пред входовете на бл. 2 на пл. „Македония” и ремонт на тротоарна настилка на ул. „Десети декември” № 58.
Последно променен на Вторник, 05 Март 2019 16:47
 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 1 от 227
Фейсбук коментари
Сподели статията