Начало Общество Проблеми
16 Октомври 2019 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Сряда, 16 Октомври 2019 16:01
Сряда, 16 Октомври 2019 15:44
Сряда, 16 Октомври 2019 15:22
Сряда, 16 Октомври 2019 14:02
РЕКЛАМА
Проблеми
Ново оборудване за над 21 хил.лева получи социалният патронаж Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Проблеми
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 15 Октомври 2019 16:25
hrana vazrastniОбщинският домашен социален патронаж в Плевен получи ново оборудване по проект за подобряване на материалната база със средства от Фонд „Социална закрила” към Министерство на труда и социалната политика, съобщават от общинската администрация. Оборудването включва четири професионални електрически печки на три нива и една професионална електрическа картофобелачка. Фонд „Социална закрила” финансира проекта с 19 380 лева, а Община Плевен с Решение № 1262 от 28.03.2019 г. на Общински съвет - Плевен осигури средства за съфинансиране в размер на 10 % от стойността на инвестицията или 1 938 лева.
Домашният социален патронаж е социална услуга, предоставяна от Община Плевен, като през март миналата година капацитетът на услугата е повишен от 300 на 400 потребители в Плевен. Последното наложи продължаване на процеса по обновяване и модернизиране материалната база на социалното заведение. С помощта на новите придобивки ще се подобри работата на персонала, ще се повиши и качеството на предоставяната храна.
Последно променен на Вторник, 15 Октомври 2019 16:29
 
За втори път за последните две седмици на чешма в центъра монтират питейници, откършени от вандали Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Проблеми
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 30 Септември 2019 16:22
vandali cheshmaЗа отстраняване на щети от поредни вандалски прояви е съобщил главният инженер на Община Плевен Владислав Иванов, съобщават от общинската администрация. В понеделник, 30 септември, на чешмичката до буквите в центъра на Плевен за втори път в рамките на последните две седмици са монтирани питейниците, откършени от вандали. След предишния ремонт елементите са останали по местата си по-малко от 24 часа. За разкриване на извършителите се разчита и на видеокамерите, монтирани наблизо.
За липсващи елементи и нанесени щети на монтираната на площад „Възраждане” сцена съобщи управителят на ОП „Жилфонд” Полина Георгиева. Повредите са установени при дейностите по демонтаж на съоръжението, освен липсващи елементи има и надраскани със спрей плоскости, има посегателство и върху системата за издигане и сваляне на покривната конструкция на сцената. Това е много опасно, тъй като реално застрашава човешкия живот, категоричен е инж. Иванов.
Последно променен на Понеделник, 30 Септември 2019 16:26
 
Заради състезание в събота се променя маршрута на част от тролеите Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Проблеми
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 26 Септември 2019 15:11
tabla-troleiВъв връзка с провеждането на Националния конкурс „Пътен полицай на годината`2019”, на 28.09.2019 год., събота, част от тролейбусите в Плевен ще се движат по променен маршрут, съобщават от общинската администрация. Движението на линии № № 1, 7, 31 и 33 в централната градска част ще бъде пренасочено по ул. „Дойран”. В посока парк Кайлъка ще се включват в традиционния маршрут след кръстовището на ул. „Стоян Заимов” (пред Регионален исторически музей) с ул. „Сан Стефано”. Промените ще са в сила и в движението в посока към жк „Сторгозия”.
Маршрут на линия 1:
- от жк „Сторгозия” бл. 51, жк „Сторгозия” бл. 5, Пазара, Волга, от светофара на ул. „Гренадирска” в дясно за колелото и по ул. „Дойран” за Втора база;
- от Втора база по ул. „Дойран”, завой към колелото и обиколка след това посока към жп гара, Пазара, жк „Сторгозия” 1, жк „Сторгозия” бл. 61, ПГ по транспорт, жк „Сторгозия” бл. 51.
Последно променен на Четвъртък, 26 Септември 2019 15:56
 
Приключили са ремонтите на общинската пътна мрежа, продължават в общинския център Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Проблеми
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 30 Септември 2019 15:08
remonti uliciС изкърпване на дупки в уличните платна в Плевен продължава дейността на „Инжстрой” ЕООД през седмицата 30 септември - 4 октомври 2019 година, съобщават от общинската администрация. Дейности по полагане на асфалт ще бъдат извършени в настилката на улиците „Берковица”, „Олимпийска”, към МБАЛ „Авис Медика”. Подготовка за изкърпване ще започне на ул. „Лайка”. Планът включва покрай блокове 35, 62, 63, 64 и 65 в жк „Сторгозия” също да бъдат запълнени образували се дълбоки дупки.
Продължава основният ремонт на ул. „Хилендар”, както и възстановяването на настилката след отстраняване на аварии от ВиК.
Приключиха договорените дейности по изкърпване на асфалтова настилка, обработване на фуги, почистване на храсти и дървета, профилиране на банкети и полагане на хоризонтална маркировка по общинската пътна мрежа.
 
Над 23 000 души в ЕС са били жертви на трафик в периода 2015-2016 г. Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Проблеми
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 26 Септември 2019 13:50
trafik na horaНад 23 000 души са регистрирани в Европейския съюз като жертви на трафик на хора в периода 2015-2016 година. От тях близо 26% са били трудови роби. Данните цитира заместник-правосъдният министър Николай Проданов на форум в столицата, посветен на това как правителството и бизнесът се справят с трафика на хора във веригите за доставки. Конференцията на тема „Публично-частното партньорство в борбата с трафика на хора: Как правителството и бизнесът се справят с трафика на хора във веригите за доставки“ се организира от Посолството на Великобритания в София и Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ). Тя се проведе днес в хотел „Хилтън“ в столицата.
Фокус за България остават програмите в подкрепа на жертвите. Особено силна е превенцията в посока потенциални жертви на трудова експлоатация, отчетоха организаторите.
Ниският стандарт на живот все още нарежда България сред страните, които са източник на трафик на хора. Така наши сънародници предприемат рискова миграция и това може да ги превърне в съвременни роби. Предимно това се случва в текстилната индустрия, селското стопанство, промишлеността и туризма.
"Често виждаме случаи на млади момичета, които са принудени и превърнати в жертва на сексуално робство в чужбина, както и на работници, които след обещана добре платена работа, всъщност стават жертви на трудова експлоатация", каза посланикът на Великобритания Ема Хопкинс, която откри форума.
Международната организация по труда смята, че жертвите, принудени да работят, са около 25 млн. в световен мащаб.
 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 1 от 239
Фейсбук коментари
Сподели статията