Начало Общество Проблеми
25 Май 2019 г., Събота
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Петък, 24 Май 2019 16:46
Петък, 24 Май 2019 13:17
Петък, 24 Май 2019 09:45
Четвъртък, 23 Май 2019 14:41
РЕКЛАМА
Проблеми
В търсене на решение на проблема с паркирането в Плевен архитектурната гилдия го поставя на разискване пред местната власт Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Проблеми
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 22 Май 2019 11:35
sinja-zona3Постоянните комисии по стопанска политика и транспорт, по общинска собственост и инвестиционна политика, по устройство на територията, екология и земеделие и по законност в Общински съвет - Плевен, ще се запознаят в заседанията си този месец с отворено писмо, изпратено от Съюза на архитектите в България - Дружество Плевен и Регионалната колегия на Камарата на архитектите в България. Писмото касае въпросите с паркирането в публичните зони на Плевен и е адресирано до председателя на Общинския съвет Мартин Митев и кмета на Общината Георг Спартански.
В писмото си архитектурната гилдия посочва, че във връзка със засиления контрол от страна на ДНСК за осигуряване с необходимия брой места за паркиране в нови жилищни сгради и сгради със смесено предназначение от трета, четвърта и пета категория и невъзможността за обезпечаването им в определени градски територии на Плевен, стремежът на местната архитектурна колегия е в търсене на варианти за решаване на този проблем. Архитектите предлагат в краткросрочен план да се разгледа възможността за паркиране в имоти публична общинска или частна собственост; да се разгледат показателите на матрицата за съответните терени; да се разгледат старите ПУП-овете, които са въведени през 90-те години, когато не са били налични изискванията след м. март 2001 г. с въвеждането на ЗУТ; да се разгледа възможността за замяна или концесия на имоти; в най-кратък срок да се изготви план-програма с неотложни действия, която да се представи в Общинския съвет. В дългосрочен план предложенията са да се изготви визия за решаване на проблема с паркирането в града поне за 4 години напред като се използва опитът на големите общини като София, Пловдив, Бургас и Варна. Да се търсят варианти и в посока инвестиции в паркинги с постоянен статут и изграждане на подобни подземни съоръжения. Да се преразгледат възможностите за частично покриване на Тученишка бара, а така също и правени преди време проучвания за изграждане на подземен паркинг в централна градска част.
Последно променен на Сряда, 22 Май 2019 11:36
 
Работна среща по проект „Приеми ме`2015” за специалисти от социална услуга „приемна грижа” Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Проблеми
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 21 Май 2019 15:32
priemna grizha seminarВ изпълнение на проект „Приеми ме`2015” от 15 до 17 май 2019 г. в Плевен се проведе Седмата информационна работна среща, информира администраторът на проекта за област Плевен Биляна Ралчева. На срещата са обсъдени и представени добри практики по предоставяне на социална услуга „приемна грижа”.
Област Плевен е една от водещите в страната със 135 утвърдени и вписани в регистър приемни семейства, от които към момента 126 приемни семейства са с настанени в тях 137 деца. В териториалния обхват на Проект „Приеми ме`2015” попадат приемни семейства от общините:
Плевен - 53 приемни семейства;
Пордим - 3 приемни семейства;
Кнежа - 21 приемни семейства;
Никопол - 18 приемни семейства;
Червен Бряг - 16 приемни семейства;
Левски - 10 приемни семейства;
Долна Митрополия - 14 приемни семейства.
Цялостният контрол по предоставянето на социалната услуга „Приемна грижа” се осъществява от общината - областен град, чрез областен екип по приемна грижа (ОЕПГ), състоящ се от началник и социалните работници от екипа.
Проектът се реализира от 18.12.2015 г. до 31.12.2020 г.
Един от резултатите от дейността е изготвяне и приемане на единен разходен стандарт в приемната грижа.
 
Плащаме най-много 19 евроцента на минута плюс ДДС за телефонен разговор в ЕС Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Проблеми
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 15 Май 2019 11:53
smartphone calling2Най-високата цена, която потребителите, които се обаждат от своята държава към друга държава от ЕС, могат да платят, е 19 евроцента на минута плюс ДДС и 6 евроцента плюс ДДС за текстово съобщение. Новите тавани на цените за международни телефонни повиквания и съобщения в ЕС са поредна част от промените на правилата за далекосъобщенията, след като през юни 2017 г. бяха премахнати таксите за роуминг.
В изказване по повода еврокомисарят по цифровизацията Мария Габриел заяви, че благодарение на тези две действия европейските потребители вече са напълно защитени от шокови сметки за повикванията към който и да било европейски номер, независимо дали у дома или в чужбина. Това е едно от многото конкретни постижения на цифровия единен пазар, допълва тя.
С новите правила ще се преодолеят значителните разминавания в цените, които съществуваха по-рано между държавите в ЕС. До днес обичайната цена на повикване в ЕС от стационарен или мобилен телефон беше средно три пъти по-висока от обичайната цена за национално повикване, а цената за изпращане на текстови съобщения в ЕС беше над два пъти по-висока от националната цена.
Телекомите в ЕС са задължени да съобщят на потребителите новите пределни цени. От 15 май правилата се прилагат във всички 28 държави в ЕС, предстои това да стане факт скоро и в Норвегия, Исландия и Лихтенщайн.
Важно е да се знае, че максималната цена е ограничена само за частни клиенти, бизнес клиентите са изключени от новите правила.
Последно променен на Неделя, 19 Май 2019 15:48
 
В неделя се въвежда временна промяна на движението и на правилата за паркиране заради Маратона на приятелството Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Проблеми
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 17 Май 2019 15:15
marathon Pleven3На основание чл. 44, ал. 2, във връзка с чл. 44, ал. 1, т. 1 и т. 4 от ЗМСМА, чл. 18 от Наредба № 1 за обществения ред и опазване на общинските и други имоти за общо ползване на територията на Община Плевен, във връзка с недопускане нарушаването на обществения ред и осигуряване на нормалното провеждане на спортни мероприятия - Маратон, Полумаратон, Щафета 2 х 10 км, 3 км крос „Аз мога” и детски маратон на територията на гр. Плевен на 19.05.2019 г. кметът на Плевен Георг Спартански издаде заповед, с която нарежда:
І. Временно да се ограничи движението на МПС на 19.05.2019 г. по следните пътни участъци:
1. Лявата лента на ул. „Васил Левски” в отсечката от ул. „Полк. инж. Цветан Лазаров” /края на пешеходната зона/ в посока кръгова връзка Бензиностанция „Шел” до ул. „Дойран”/ ул. „Българска авиация” за времето от 08.30 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 11.00 ч.
2. Дясната лента на ул. „Васил Левски” в отсечката от ул. „Дойран” / ул. „Българска авиация” до кръгова връзка Бензиностанция „Шел” за времето от 08.30 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 11.00 ч.
3. Дясната лента на ул. „Сторгозия” от кръгова връзка Бензиностанция „Шел” в посока гр. София до моста на река Вит за времето от 08.30 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 11.00 ч.
4. По ул. „Вардар” /велоалеята/ от пл. „Възраждане” до бул. „Христо Ботев” за времето от 09.00 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 15.00 ч.
5. По ул. „Стоян Заимов” /моста на р. Тученишка/ и по ул. „Вардар” в отсечката между ул. „Стоян Заимов” и общинския паркинг до Параклис мавзолей „Св. Георги Победоносец” за времето от 09.00 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 11.00 ч.
6. Бул. „Христо Ботев” в отсечката от ул. „Ген. Атанас Стефанов” до ул. „Сан Стефано” за времето от 09.30 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 15.00 ч.
7. Дясната лента на ул. „Сан Стефано” в отсечката от бул. „Христо Ботев” до парк “Кайлъка” за времето от 09.30 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 15.00 часа.
8. Входът / изходът на паркинга на магазин „Кауфланд” на ул. „Сан Стефано” за времето от 09.30 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 15.00 ч.
9. Пътят гр. Плевен - с. Тученица, през парк “Кайлъка”, в отсечката от парк - хотел „Кайлъка” до язовир „Тотлебенов вал” за времето от 09.30 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 15.00 ч.
ІІ. Да се ограничи престоят и паркирането на МПС на 19.05.2019 г., както следва:
1. На паркинга срещу входа на парк “Кайлъка” /тролейбусна спирка „Моста”/ - за времето от 07.00 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 15.00 ч.
2. На общинския паркинг до Параклис мавзолей „Св. Георги Победоносец” за времето от 07.00 ч. до 11.00 ч.
3. На ул. „Васил Левски”, в края на пешеходната зона за времето от 07.00 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 11.00 ч.
ІІІ. Да се въведе двупосочно движение на МПС на 19.05.2019 г., както следва: По ул. „Сторгозия” от разклона при ул. „Цар Самуил” /Представителството на Фолксфаген/ по посока гр. София до „Генерал Ганецки” АД в лявата лента за движение за времето от 08.30 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 11.00 ч.
ІV. Да се пренасочи движението на МПС по посока гр. София от кръгова връзка Бензиностанция „Шел” през жк „Сторгозия” за времето от 08.30 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 11.00 ч.
V. Да се уведомят гражданите за наличие на обозначено трасе по пешеходната зона на ул. „Васил Левски”, с цел да не се възпрепятства спортното мероприятие.
VІ. В забранените участъци частично да се пропуска преминаването на МПС, съобразено с участниците в маратона.
VII. Забраната не се отнася за автомобили на СНМП, ПБЗН, МВР и МПС, обслужващи участниците и организаторите на маратона.
Последно променен на Понеделник, 20 Май 2019 14:27
 
Гласувайте за Катерина Ковачева, психолог от Плевен, занимаващ се с темата за осиновени деца Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Проблеми
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 09 Май 2019 15:34
Katerina KovatchevaПсихологът Катерина Ковачева е полуфиналист в престижната класация The Outstanding Young Persons (TOYP) 2019 на JCI. Плевенчанката е сред печелившите в класацията на ДАРИК радио за успели млади българи „40 до 40”. До полуфинал в различните категории достигат общо 24 доказани млади специалисти. Катерина е номинирана в категорията „Принос към децата, световния мир и/или човешките права”. Нейната кауза е осиновителната тема.
Катерина Ковачева завършва с отличие Математическа гимназия „Гео Милев”. От 15-годишна възраст е доброволец в читалище „Лик”, където чрез метода „Връстници обучават връстници” за първи път се среща с деца от социални институции, които растат без родителска грижа. Това определя и бъдещата й професионална ориентация. Като психолог във Фондация „За нашите деца” Катерина се стреми да даде гласност на темата за осиновяването, бори се за намаляване броя на изоставените деца и увеличаване на тези, които откриват ново семейство. Тя е първата в България, която заявява гласно, че грижата за осиновените деца е различна от грижата за биологичните деца.
В своята категория Катерина Ковачева се състезава с още двама души. Решаващ вот има публиката, която може да гласува за своя фаворит на официалната Facebook страница на TOYP България: www.facebook.com/toypbulgaria/photos/rpp.1555895701357599/2327495590864269/?type=3&theater
 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 1 от 232
Фейсбук коментари
Сподели статията