Начало Общество Право Румънски шофьор отива на съд за смърт на пътя
16 Юни 2019 г., Неделя
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Петък, 14 Юни 2019 16:26
Петък, 14 Юни 2019 16:14
Петък, 14 Юни 2019 16:01
Петък, 14 Юни 2019 14:41
РЕКЛАМА
Румънски шофьор отива на съд за смърт на пътя Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Право
Написано от Вестник "Посредник"   
Събота, 09 Юни 2018 12:09
sadebna palata2 Окръжна прокуратура - Плевен е внесла в съда обвинителен акт срещу румънски гражданин причинил катастрофа с двама загинали и двама ранени.  
Обвинението срещу мъжа е затова, че на 20 септември 2016 г., на път Бяла-Ботевград, в с.Радомирци, област Плевен, кръстовището на ул. “Васил Левски“ и ул. “Георги Димитров“, при управление на товарен автомобил „Ивеко“ с румънска регистрация нарушил правила за движение по пътищата, като управлявал МПС със скорост 80.30 км/ч и при условията на независимо съпричинителство с починал мъж, по непредпазливост причинил смъртта на две лица, тежка телесна повреда на друго лице и средна телесна повреда на още един човек.
На 20 септември 2016 г. обвиняемият навлязъл с управлявания от него товарен автомобил в с. Радомирци, като се движел по път Бяла–Ботевград. Въпреки че влязъл в населено място, обвиняемият не намалил скоростта, като се движел с 80.30 км/ч при разрешена максимална скорост от 50 км/ч.
По същото време по ул. „Георги Димитров“ в с.Радомирци, в посока гр. Червен бряг се движел лек автомобил ВАЗ, управляван от мъж, който приближил кръстовището. Въпреки наличието на знак Б2 „Спри! Пропусни движещите се по пътя с предимство!“ той навлязъл в кръстовището, без да пропусне движещия се по пътя с предимство товарен автомобил, управляван от обвиняемия. Обвиняемият възприел пресичащия лек автомобил, но не предприел действия да намали скоростта или да спре в момента на възникване на опасността, а продължил да се движи със скорост 80.30 км/ч.
В резултат на пресичане на траекториите на движение на двете МПС последвал удар. При катастрофата са загинали шофьорът на лекия автомобил и един от неговите спътници, а другите двама получили различни по степен телесни повреди.
Предстои насрочване на делото за разглеждане пред съда.Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията