Начало Общество Право Окръжна прокуратура - Плевен предаде на съд мъж, опитал да подкупи полицаи
22 Януари 2019 г., Вторник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Вторник, 22 Януари 2019 16:48
Вторник, 22 Януари 2019 16:32
Вторник, 22 Януари 2019 15:30
Вторник, 22 Януари 2019 12:13
Валути
РЕКЛАМА
Окръжна прокуратура - Плевен предаде на съд мъж, опитал да подкупи полицаи Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Право
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 16 Февруари 2018 09:03
sadpleven Окръжна прокуратура - Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишен мъж, дал подкуп на полицаи и ползвал неистинско свидетелство за управление на МПС.
Обвинението срещу Илиян И. е за това, че на 16.05.2017 г. в гр.Плевен дал дар - подкуп - банкнота с номинал 50 лв. на длъжностни лица - полицейски служители в І-во РПУ-Плевен, за да не извършат действия по служба - осигуряване на обществения ред, предотвратяване и оказване на съдействия при разкриване на престъпления и нарушения на обслужваната територия - да бъдат уведомени служители на сектор КАТ-ПП-ОД-МВР-Плевен за извършване на проверка за употреба на алкохол на Илиян И., като водач на л.а. „Опел” Астра. Престъпление по чл.304 А от НК.
На същата дата и място съзнателно се ползвал от неистински документ -гръцко свидетелство за управление на МПС пред длъжностни лица -полицейски служители от І-во РПУ-Плевен и в сектор КАТ-ПП-ОД-МВР-Плевен, като от него за самото съставяне не може да се търси наказателна отговорност. Престъпление по чл.316 вр. чл. 308 от НК.
Обвиняемият е осъждан за различни престъпления. С оглед липсата на свидетелство за управление на МПС се снабдил с неистинско такова - издадено формално в Гърция.
На 16.05.2017 г. около 20.20 ч. полицейски патрул, докато осъществявали контрол на обществения ред, видели  л.а. Опел,  който с несъобразена скорост и на червен сигнал на светофар навлязъл в кръстовище, с дрифт се завъртял в обратна посока и продължил на скорост.  Полицаите незабавно потеглили след автомобила, който на следващото кръстовище отново направил обратен завой и малко след това спрял. При извършената проверка от полицейските служители, обвиняемият представил свидетелство за управление на МПС - гръцко. На въпрос на полицаите защо е извършил маневрата на кръстовището отговорил: ”Голяма работа, нищо не е станало”. Полицейските служители усетили и мирис на алкохол от Илиян И., като му обяснили, че ще повикат екип на КАТ-ПП-ОД-МВР-Плевен, за да му извършат проверка за алкохол и ще вземат отношение по извършените от него нарушения. Докато полицаят бил в полицейския автомобил и записвал данните, обвиняемият се обърнал към другия полицай с думите „Стига си писал, дай да измислим нещо!“,  заобиколил полицейския автомобил и през прозореца пуснал банкнота от 50 лв. Виждайки парите полицейските служители веднага уведомили дежурния в ОД-МВР-Плевен за станалото.
Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията