Начало Общество Право Окръжна прокуратура - Плевен предаде на съд шофьор за смърт на пешеходка
21 Март 2018 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини
Вторник, 20 Март 2018 14:28
Вторник, 20 Март 2018 13:53
Вторник, 20 Март 2018 12:29
Вторник, 20 Март 2018 11:52
Валути
РЕКЛАМА
Окръжна прокуратура - Плевен предаде на съд шофьор за смърт на пешеходка Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Право
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 13 Февруари 2018 15:45
sadpleven Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 55-годишен шофьор, причинил пътно произшествие при което е загинала пешеходка.
Обвинението срещу Пламен Д. е за това, че на 21.08.2017. в с. Обнова, обл. Плевен, при управление на товарен автомобил „Волво” с прикачено към него ремарке,  собственост на „М.” ЕООД гр. Кюстендил нарушил правилата за движение по пътищата от ЗДвП, както се движил със скорост 84,60 км/ч., при допустима за населено място 50 км/ч и не пропуснал преминаващ пешеходец на пешеходна пътека, като не намалил и не спрял своевременно и по непредпазливост причинил смъртта на Любка Н., като деянието е извършено на пешеходна пътека. Престъпление по чл. 343, вр. чл. 342 от НК.
Обвиняемият работел  като шофьор на товарен автомобил, международни превози. На 21.08.2017 г.  отпътувал от гр. Русе с товарен автомобил натоварен с фибран към Република Гърция. Около 16,50 ч. навлязъл в с. Обнова, като в  населеното място приближил пешеходна пътека тип „зебра”, сигнализирана с пътни знаци, със скорост 84,60км/ч. По същото време пред него, в същата посока и в същата лента за движение се движел лек автомобил „Дачия Логан”, който спрял на  пешеходната пътека и дал път на пресичащ пешеходец. Когато товарният автомобил бил на разстояние 68,10 м от лекия автомобил обвиняемият, движейки се със скорост 84,60км/ч. възприел спрялата пред пешеходната пътека кола и пресичащата в това време пешеходка. Задействал  спирачната система, но разстоянието за спиране при избраната скорост за движение било недостатъчно и блъснал спрелия пред него автомобил. От задния ексцентричен удар лекият автомобил придобил скорост и ударил пешеходката. В резултат на ексцентричен удар лекият автомобил "Дачия" се ускорил, завъртайки се  по посока на часовниковата стрелка, преминал северния тротоар на платното за движение и се качил на десния тротоар, където разрушил метална ограда на платното за движение. В резултат на произшествието различни части на лекия автомобил били увредени /имуществени вреди на стойност 3 060лв./  Пострадалата пешеходка била откарана в спешно отделение, където по–късно починала в резултат на уврежданията, получени от произшествието.
Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията
RSS емисии
RSS Последни
RSS Водещи
RSS Бизнес
RSS Общество
RSS Култура
RSS Екология
RSS Светски новини
RSS Спорт
RSS Мобилна емисия
Приятели
Скенери за лични карти