Начало Общество Право Окръжна прокуратура - Плевен предаде на съд шофьор за смърт на пешеходка
15 Декември 2018 г., Събота
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Петък, 14 Декември 2018 13:49
Петък, 14 Декември 2018 10:39
Петък, 14 Декември 2018 09:54
Петък, 14 Декември 2018 09:53
Валути
РЕКЛАМА
Окръжна прокуратура - Плевен предаде на съд шофьор за смърт на пешеходка Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Право
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 13 Февруари 2018 15:45
sadpleven Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 55-годишен шофьор, причинил пътно произшествие при което е загинала пешеходка.
Обвинението срещу Пламен Д. е за това, че на 21.08.2017. в с. Обнова, обл. Плевен, при управление на товарен автомобил „Волво” с прикачено към него ремарке,  собственост на „М.” ЕООД гр. Кюстендил нарушил правилата за движение по пътищата от ЗДвП, както се движил със скорост 84,60 км/ч., при допустима за населено място 50 км/ч и не пропуснал преминаващ пешеходец на пешеходна пътека, като не намалил и не спрял своевременно и по непредпазливост причинил смъртта на Любка Н., като деянието е извършено на пешеходна пътека. Престъпление по чл. 343, вр. чл. 342 от НК.
Обвиняемият работел  като шофьор на товарен автомобил, международни превози. На 21.08.2017 г.  отпътувал от гр. Русе с товарен автомобил натоварен с фибран към Република Гърция. Около 16,50 ч. навлязъл в с. Обнова, като в  населеното място приближил пешеходна пътека тип „зебра”, сигнализирана с пътни знаци, със скорост 84,60км/ч. По същото време пред него, в същата посока и в същата лента за движение се движел лек автомобил „Дачия Логан”, който спрял на  пешеходната пътека и дал път на пресичащ пешеходец. Когато товарният автомобил бил на разстояние 68,10 м от лекия автомобил обвиняемият, движейки се със скорост 84,60км/ч. възприел спрялата пред пешеходната пътека кола и пресичащата в това време пешеходка. Задействал  спирачната система, но разстоянието за спиране при избраната скорост за движение било недостатъчно и блъснал спрелия пред него автомобил. От задния ексцентричен удар лекият автомобил придобил скорост и ударил пешеходката. В резултат на ексцентричен удар лекият автомобил "Дачия" се ускорил, завъртайки се  по посока на часовниковата стрелка, преминал северния тротоар на платното за движение и се качил на десния тротоар, където разрушил метална ограда на платното за движение. В резултат на произшествието различни части на лекия автомобил били увредени /имуществени вреди на стойност 3 060лв./  Пострадалата пешеходка била откарана в спешно отделение, където по–късно починала в резултат на уврежданията, получени от произшествието.
Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията