Начало Общество Право Плевен ще бъде домакин на конференция за родителската отговорност
26 Май 2018 г., Събота
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Събота, 26 Май 2018 14:54
Събота, 26 Май 2018 13:11
Петък, 25 Май 2018 17:54
Петък, 25 Май 2018 17:14
Валути
РЕКЛАМА
Плевен ще бъде домакин на конференция за родителската отговорност Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Право
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 23 Ноември 2017 11:19
oblastna-administracija На 25 ноември 2017 г., събота, министърът на правосъдието Цецка Цачева ще открие конференция на тема „Регламент относно компетентността, признаването и изпълнението на решения по брачни въпроси и въпроси, свързани с родителската отговорност, и относно международното отвличане на деца“ (Брюксел II а). Събитието ще се състои от 10.00 ч в зала „Плевен“ на Областна администрация Плевен.
Конференцията, която е в контекста на предстоящото българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г., се организира съвместно от Министерство на правосъдието и Областна администрация Плевен.
Наред със създаването на Службата на Европейския прокурор и развитието на електронното правосъдие, Регламент Брюксел II а е сред трите основни приоритета, по които Министерството на правосъдието ще работи особено интензивно по време на българското председателство на Съвета на ЕС.
Сред темите, които ще бъдат разисквани на конференцията, са още международните отвличания, международните осиновявания, както и практиките за превенция на домашно насилие.
Лектори ще бъдат Диана Ковачева - заместник-омбудсман на Република България, Мирослав Петров - областен управител на област Плевен, представители на съдебната власт и на неправителствени организации. Миглена Тачева, директор на Национален институт на правосъдието ще е модератор на конференцията, а в заключителната част на форума отношение ще вземе доц. Боряна Мусева – специалист по международно частно право и ръководител на работната група в Министерството на правосъдието по Регламент Брюксел II а.Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията
RSS емисии
RSS Последни
RSS Водещи
RSS Бизнес
RSS Общество
RSS Култура
RSS Екология
RSS Светски новини
RSS Спорт
RSS Мобилна емисия
Приятели
Скенери за лични карти