Начало Общество Право Административен съд - Плевен за втори път ще рaботи по проект с ДФСГ "Интелект"
26 Април 2018 г., Четвъртък
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Сряда, 25 Април 2018 16:49
Сряда, 25 Април 2018 16:39
Сряда, 25 Април 2018 15:41
Сряда, 25 Април 2018 15:04
Валути
РЕКЛАМА
Административен съд - Плевен за втори път ще рaботи по проект с ДФСГ "Интелект" Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Право
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 08 Ноември 2017 13:12
admin-sad-pleven Административен съд – Плевен и държавна финансово-стопанска гимназия „Интелект” - Плевен се споразумяха да си сътрудничат за втора поредна година при изпълнение на Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури” през учебната 2017/2018 г.
Образователната програма се реализира въз основа на сключено Споразумение за сътрудничество между Висшия съдебен съвет на Република България и Министерство на образованието и науката. Върховният административен съд и всички административни съдилища на територията на Република България са партньори по тази Образователна програма.   
В рамките на реализирането на програмата председателя на Административен съд – Плевен, Полина Богданова – Кучева планира да изнесе 5 лекции пред ученици от два ХІ-и класа на ДФСГ „Интелект” през учебната 2017/2018 г. Темите на лекциите са свързани с характеристиката на съдебната система, Конституцията на Република България и преглед на основните права и задължения на гражданите, професията съдия и запознаване със статута на магистратите, какво представлява административното правосъдие и правата ни като граждани на Европейския съюз. В образователната програма се предвижда и посещение на място в Административен съд – Плевен на учениците от ДФСГ „Интелект“ гр. Плевен, за запознаване с дейността му и наблюдение на реален съдебен процес.
Провеждането за втора поредна година на Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури” от страна на Административен съд – Плевен има за цел повишаване информираността на учениците за структурата, функциите и значението на съдебната власт в Република България и в частност на административното правосъдие.Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Сряда, 08 Ноември 2017 22:16
 
Фейсбук коментари
Сподели статията
RSS емисии
RSS Последни
RSS Водещи
RSS Бизнес
RSS Общество
RSS Култура
RSS Екология
RSS Светски новини
RSS Спорт
RSS Мобилна емисия
Приятели
Скенери за лични карти