Начало Общество Право Административен съд - Плевен за втори път ще рaботи по проект с ДФСГ "Интелект"
23 Май 2019 г., Четвъртък
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Сряда, 22 Май 2019 15:29
Сряда, 22 Май 2019 14:22
Сряда, 22 Май 2019 13:38
Сряда, 22 Май 2019 13:06
РЕКЛАМА
Административен съд - Плевен за втори път ще рaботи по проект с ДФСГ "Интелект" Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Право
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 08 Ноември 2017 14:12
admin-sad-pleven Административен съд – Плевен и държавна финансово-стопанска гимназия „Интелект” - Плевен се споразумяха да си сътрудничат за втора поредна година при изпълнение на Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури” през учебната 2017/2018 г.
Образователната програма се реализира въз основа на сключено Споразумение за сътрудничество между Висшия съдебен съвет на Република България и Министерство на образованието и науката. Върховният административен съд и всички административни съдилища на територията на Република България са партньори по тази Образователна програма.   
В рамките на реализирането на програмата председателя на Административен съд – Плевен, Полина Богданова – Кучева планира да изнесе 5 лекции пред ученици от два ХІ-и класа на ДФСГ „Интелект” през учебната 2017/2018 г. Темите на лекциите са свързани с характеристиката на съдебната система, Конституцията на Република България и преглед на основните права и задължения на гражданите, професията съдия и запознаване със статута на магистратите, какво представлява административното правосъдие и правата ни като граждани на Европейския съюз. В образователната програма се предвижда и посещение на място в Административен съд – Плевен на учениците от ДФСГ „Интелект“ гр. Плевен, за запознаване с дейността му и наблюдение на реален съдебен процес.
Провеждането за втора поредна година на Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури” от страна на Административен съд – Плевен има за цел повишаване информираността на учениците за структурата, функциите и значението на съдебната власт в Република България и в частност на административното правосъдие.Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Сряда, 08 Ноември 2017 23:16
 
Фейсбук коментари
Сподели статията