Начало Общество Право Георг Спартански по повод делото за катастрофата край Луковит: Има пропуски от страна и на съда, и на полицията
20 Февруари 2020 г., Четвъртък
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Сряда, 19 Февруари 2020 14:31
Сряда, 19 Февруари 2020 12:38
Сряда, 19 Февруари 2020 11:04
Сряда, 19 Февруари 2020 10:45
РЕКЛАМА
Георг Спартански по повод делото за катастрофата край Луковит: Има пропуски от страна и на съда, и на полицията Печат Е-мейл
( 1 Глас )
Общество - Право
Написано от Деница КИТАНОВА   
Понеделник, 23 Февруари 2015 14:28
Georg Spartanski Този понеделник на пресконференция в БТА адвокатът и общински съветник от БНД Георг Спартански коментира делото срещу 30-годишния шофьор Хуриет Сюлейманов, причинил катастрофата край Луковит, в която на 5 май миналата година загинаха трима плевенски младежи. Спартански е ангажиран със защитата на интересите на семействата им. Припомняме, че когато трябваше да се състои първото заседание по делото - на 19 януари, се оказа, че няколко дни преди него подсъдимият е напуснал адреса си в Разградско. Сега заседание отново нямаше, защото подсъдимият не бил редовно призован.
"След един месец и три дена, днес (бел.ред.: 23 февруари) трябваше в 9 часа да бъде проведено поредното заседание на Ловешкия окръжен съд. Установило се според доклада на председателя на съдебния състав, че полицията в Разград не е изпратила писмо, документ, с който да уведоми съда дали е търсила лицето на адреса. Дали то се намира там или не, за да може съдът да прибегне до процедурата на задочно съдене на това лице.
От друга страна, бих задал реторичния въпрос - защо самият съд, знаейки, че днес има дело в 9 часа, не си свърши неговата работа и не пое активно инициативата в свои ръце да се обади на полицията в Разград и да напомни на съответния началник, че има дело с голям обществен интерес, с трагични резултати и до момента не е изпратена информация какво се случва на адреса на подсъдимия. Има пропуски от страна на съда, но и от страна на полицията", коментира Спартански.
Стана ясно, че са били призовани 53 души: родители на загиналите младежи, свидетели от половин България, по думите на Спартански, вещи лица и адвокати. Делото е отложено за 23 март. “Да видим дали институциите ще си свършат работата”, добави Георг Спартански. “След това стигаме пак до въпроса как да има гражданинът доверие на държавата и на системата”, завърши той.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
До Всичмо се връща   |2015-02-26
Ти, който си се озаглавил "Всичко се връща", психопат си, така да знаеш и да помниш, че всичко се връща...
Всичко се връща   |2015-02-26
Така им се пада на адвокатите, които се подиграват на хората в съда.Има възмездие. Браво на Хюриет.
райбер  - реплика   |2015-02-24
Пак тирада за политика,за бивши и настоящи политици.Много хаотично премятане от тема в тема .Става въпрос за страна по наказателно дело,която е конституирана според изискванията на НПК.Коментираше се какви бил защитавал,с какви прийоми и т.н.Правовата държава налага всеки участник в процедура по производство да получи правна подкрепа,до произнасяне на съда!Останалото е Путлерщина!
:някой май много насериозно прие поста.Споко, запазете епистоларните си напъни за по важни теми.Спартански е капацитет за Ваше голямо съжаление.Четете и анализирайте,пък тогава напъни!
Гост   |2015-02-24
Защо се обиждаме така цинично? Това ли е културата на плевенските адвокати, макар и със съмнителна слава и познанства като този на снимката? Божке, че кой ти говори за ГЕРБ? Ето току що доказа, че ползвате трагедията на три семейства за предизборен пиар. Защо този, който ако беше адвокат на подсъдимия, нещо което е бил сума ти и пъти на подобни, и който би го посъветвал да избяга ако беше от другата страна, говори, и то говори редом с Найден Зеленогорски и от името на Реформаторски блок? Това пресконференция на Реформаторски блок ли е ии за едно накззателно дело? Ако е второто трябва да е в някой кабинет или пред съдебната зала. Не тук. За тия на снимката всичко ли е политика? Как не ги е срам? Няма нищо свято за тях. А ако родителите не бяха на хора от Реформаторски блок щеше ли да се вдига такъв шум? Какво да кажат родителите на Мишел Коцев, като не са от никоя партия? Тях кой ще защити, кой ще се дуе пред медиите от БТА? Тук не говорим за партии, а ти се издаде, че правиш политически пиар. Реши политик ли си или юрист, ако ще атакуваш някакви съдебни системи и ще се изказваш като политик, стой редом до Зеленогорски, ако ще си адвокат на опечалените и ще говориш за частен случай, нпо който "случайно" си замесен и ти, не ти е мястото там да даваш пресконференции, все едно реформаторски блок са най-големите блюстители на реда - използвате трагедията на едно семейство за предизборна агитация. Безсрамник. Но защо ме обиждате така цинично?Какво ви ядоса? Знаете , че съм прав, нали? И какъв ти ГЕРБ, кой говори тук за политически партии, макар вие да сте едно и да управлявате в една коалиция, та се чудя защо въобще споменавате ГЕРБ? А всъщност не откликнаха ли те на дарителските занимания на трите семейства, не се ли писа разочаровано писмо до Меглена Кунева, че с нищо не е помогнала, като говорим за партии? Вие подвигате този въпрос, за мен партии тук не съществуват. Тук говорим за трагедия на семейства и изполването й за политически цели - като това изказване на този ни политик, ни адвокат, от всичко по -малко човек. А знаем, че когато човек е от всичко по-малко, т.е. "специалист по всичко", какъв му е професионализма, всички сме гледали култовия български сериал
райбер  - то пише,ама........   |2015-02-23
Абе "гост"ли си "гъз" ли си ,ама явно си мно-о-о-о-о-о-г-о тъпо копеле!"Нает да представлява интересите на ищците".Какъв е, що е,явно е стойностен юрист,след като потърпевшите , хора от системата са го ангажирали в делото.Май са по-ориентирани и знаят кой си разбира от занаята.Адвокатите на свободна практика представляват своите довереници пред правораздавателните органи,независимо от това дали това се нрави на някои или не.Останалато е празно говорене.Преглътнете най-после ,че има читави хора и извън "Герб".
Гост   |2015-02-23
Това е вярно, но едно голямо НО - този пък в качеството си на какъв коментира определено дело? Адвокат на не един и двама престъпници и цигани да се прави на голям моралист? Страна ли е по делото, адвокат на обвиняемия убиец, прокурор, съдия, шеф на някаква гилдия, адвокат на опечалените родители, разследващ полицай? Защо ми се струва, че политизира нещата и спекулира със страданието на родителите? Много грозно!!!И не смята ли, че нещо трябва да се коментира, когато приключи? Такива като него са виновни, че тоя убиец го няма - нима неговият адвокат не го е посъветвал? Нима същия тоя когато е бил от другата страна, а той е бил много пъти, не е съветвал обвиняемите, които е защитавал, на разни мръсни долни хватки? Адвокат да ми се прави на света вода ненапита, не става. Много ясно, че нямаме съдебна система, щом този изедник е избягал и е на свобода. И тоя какво е казал - нищо, това, което го е казал, може и първокласник да го каже.Празни приказки, които всеки знае. Открил топлата вода...Той сега адвокат ли е, политическо лице ли е.... като какъв дава изявления и се радва на медийно присъствие
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Вторник, 24 Февруари 2015 09:19
 
Фейсбук коментари
Сподели статията