Начало Общество Право До месец решават съдбата на павилионите пред „Спиди”
25 Януари 2021 г., Понеделник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Събота, 23 Януари 2021 13:12
Събота, 23 Януари 2021 11:28
Петък, 22 Януари 2021 16:28
Петък, 22 Януари 2021 13:16
Петък, 22 Януари 2021 12:16
Петък, 22 Януари 2021 11:43
Петък, 22 Януари 2021 10:54
Петък, 22 Януари 2021 10:05
Петък, 22 Януари 2021 10:00
Петък, 22 Януари 2021 09:55
Петък, 22 Януари 2021 08:46
Четвъртък, 21 Януари 2021 13:10
Четвъртък, 21 Януари 2021 09:35
Четвъртък, 21 Януари 2021 09:30
Сряда, 20 Януари 2021 14:26
Сряда, 20 Януари 2021 12:44
Сряда, 20 Януари 2021 12:07
Сряда, 20 Януари 2021 11:34
Сряда, 20 Януари 2021 10:11
Сряда, 20 Януари 2021 09:22
Вторник, 19 Януари 2021 13:39
Понеделник, 18 Януари 2021 16:46
Понеделник, 18 Януари 2021 12:51
Понеделник, 18 Януари 2021 11:54
Понеделник, 18 Януари 2021 11:11
РЕКЛАМА
До месец решават съдбата на павилионите пред „Спиди” Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Избор на читателите
Написано от Ивета ДИМИТРОВА   
Сряда, 12 Ноември 2014 09:36
В законовия 30-дневен срок ще излезе решението на административното дело по ЗУТ и ЗКИР между Димитър Жеков, собственик на павилионите пред заведението „Спиди бар-грил”, и зам.-кмета по териториалното развитие на Община Плевен. Делото беше насрочено за разглеждане на 11 октомври, след като на 16 септември то беше отложено за пореден път. В съдебната зала беше представена тройна съдебно-техническа експертиза, поискана от представителя на Община Плевен и прокурора. Вещите лица - Петър Влайчев, Йоланда Бинева и Анелия Петрова, потвърдиха представената експертиза, направена от вещото лице Иван Николаев на предишното заседание, че обектите са преместваеми и според тях няма нарушение на закона в този смисъл. Експертите обясниха, че има много други сходни преместваеми обекти не само в централната част на Плевен, но и в Червен бряг и ред други по-малки населени места. Те обясниха още, че демонтажът на обектите зависи от начина на изграждането им, а в случая няма проблем обектът да бъде разглобен на съставните си части. Бетоновата настилка под постройките беше обяснена с факта, че те задължително се поставят върху такава и няма как да се разположат върху тревни площи, тъй като трябва да са захванати и устойчиви на неблагоприятни външни условия.
Относно това, че не е спазено представеното в схемата разположение на павилионите, вещите лица подчертаха, че няма как на това място в централната част на града да бъдат поставени осем контейнера, които трябва да бъдат монтирани от кран и поради тази причина са изградени три обекта, които са разположени в рамките на очертанията на терена, собственост на Димитър Жеков. Отбелязано беше, че обектът няма категория, както беше споменато и в предишната експертиза, тъй като това не е строеж, а по-скоро е използван copy-paste похват, който е довел до тази техническа грешка. След обясненията от страна на експертите, неизменно възникнаха въпросите, след като според одобрения проект трябва на мястото да има осем павилиона, а вече са изградени три, които заемат цялата площ, къде ще бъдат поставени останалите пет. Възникна и въпросът дали височината на обектите отговаря на тази, посочена в схемите. Вещите лица заявиха, че не са правили подобни измервания, но в крайна сметка трябва да може да стои човек изправен в помещението, така че не считат, че има проблем в това отношение. Йоланда Бинева обясни още, че след като решението за поставянето на преместваемите обекти е издадено от Общината, то според нея трябва да е законно. Тя допълни, че не е архитект, а строителен инженер, но смята, че
щом са запазени външните очертания на предвидения по схемата терен, то няма проблем с това, дали в него са поставени три или осем обекта.

Прокурорът по делото и представителят на Община Плевен не бяха съгласни със становището на вещите лица, но го приеха. От своя страна представителката на Димитър Жеков направи дълга пледоария, в която изброи множество различни документи, свързани с разрешаването за поставянето на обекта, заповедите за спиране на строеж и премахване на обектите, многобройните извършени проверки и заведени от страните дела в Административния съд. Според адвокатката на Жеков, основен виновник за това, обектите все още да не са завършени, се явява „М и М Трейдинг”, които се намират в съседство по имот. Именно техните жалби до РДНСК Северозападен район - Враца са станали причина за множество проверки и предписания, както и за издаването на заповедта на кмета на Община Плевен, проф. д-р Димитър Стойков за премахване на обектите.
В отговор на обвиненията, че Община Плевен неколкократно е променяла своите заповеди и е отменяла взетите решения, представителят на Общината възрази, че именно това е в правомощията й - да издава и отменя актове. Според юрисконсулта от решаващо значение е начинът на изпълнение и възможността за демонтаж на изграденото и като се вземе предвид това, има всички основания да се смята, че това е строеж. Прокурорът също поиска да се потвърди заповедта на кмета на Плевен и да се остави жалбата без разглеждане, тъй като счита, че има извършени сериозни нарушения, свързани с броя на поставените обекти. Освен това според нея отношението на вещите лица е несериозно, спрямо оценката за съответствие и мотивите защо не е поставен павилион, а магазин. Прокурорът подчерта още, че дейността на РДНСК Северозападен район - Враца е свързана именно със следенето на незаконното строителство и това им е работата, така че не може да се твърди, че те неоснователно са извършвали проверки на обекта.
Какво ще реши съдът и ще се махнат ли грозните тараби от центъра на Плевен ще разберем до 30 дни.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
Гост  - и "Замъка" със стадионите на Сторгозия   |2014-11-13
И "Замъка" със стадионите в ж.к.Сторгозия са незаконни и Зеленогорски даде разрешение преди да се построят в разрив с всякакви строителни норми в близост до жилищните блокове..шум, пиянски изпълнения... кой знае колко още такива разрешителни са подписани срещу $
Гост   |2014-11-12
а Цветко Цветков от БСП кога застава пред съда за далаверата с Ваид турчина, заменкте по улицата на цветята?
съвет   |2014-11-12
Не са тези павилиони най-големият проблем. Не смятате ли, дребни душици? Не помните ли какво беше и къде сме? Че до нас няма магистрала дори, бе. Пътя за Ловеч - път убиец, с дупки и ужасии. А бившият областен управител къде дяна парите, нали излезе и заяви тоя Йончев, че щели да оправят пътя за Ловеч? Къде са парите? Къде са парите? Къде са парите, Йончев?Ти престъпник ли си,. Йончев? Кой те съветва? Дъртият Цветко Цветков, който беще станал при Орешарски шеф на борд с 10 бона заплат? И то на Пътна инфраструктура? Не намърдаха ли там гербаджиите и бившия зам. кмет на Зеленогорски Цанев, разсипник и мошенджии отвсяклъде? Как не ви е срам!!!!
Гост   |2014-11-12
А как стана така, че приятеля на Йончев от ДПС и младежкото БСП Бойко стана шеф на Бюро по труда без необходим стаж и квалификация, а няколко месеца след това подкара ново БМВ с кожен салон? От търсене на работа на безработните ли ги изкара тия пари? Как не ви е срам това комунделските тролове да сипете хули по хора, които работят ефективно за града ни, за да може един двама да карат БМВ-та, а вие да го духате? Ей, прост народ. Обвинявам ви пряко в това, че държавата не върви, вие сте готови за жълти стотинки да разпнете всеки, идиоти такива. Иначе въпросния цирей заедно с цирея зад него - да се гътат и да се прави градинка.
бмв   |2014-11-12
А кога е делото срещу съсипника на Плевен Илиян Йончев? Човекът, който излуга плевенчани, че ще оправи пътя за Ловеч? Пътят е като в Бейхрут, ужасен., Всички жертви на пътя за Ловеч оттук нататък трябва да се пишат на сметката на Йончев. Факт. Синът на Славей футболиста и агент на ДС съсипа ли ни? Къде са парите за Плевен , съсипнико? Кога е делото срещу теб?
Гост   |2014-11-12
Да махат тази грозотия, както и Спийди - и двете са незаконни. Аман от далавераджии - времето Найденово вече го няма. Оставете Плевен да диша. Хайде, хайде, давайте, поне от ГЕРБ са доказали, че остават нещо зад гърба си, а другите само крадат. Я вижте как разцъфна Плевен? Колко нови и хубави неща се случиха? Стига сте се отчитали, той народа вижда, хващайте се за работа, че има още много какво да се прави. Садовския и облечени в костюми мутри като Спартаковски съсипа града за 12 години, затвори всички предприятия, заедно с Мавъра щяха да затворят и Медицинския, Школата се бастиса, военното училище, бутна дори Младежкия, продаваше стадиони на бизнесмени , които фалираха и стадиони вече няма, затвори училища, изгони над 30 хиляди млади жители от Плевен за 10 години, като данните са официални от Уикипедия - от 2000 до 2010 г. Плевен е намалял с около 30 хил. души. Градът обезлюден, но прподаден на беценица на Маджуни, Аладини и други разни Ваневци. Имаме да се събуждаме от много яка кома, в която ни вкара Садовския селяк, така че трябва много работа. Имаме работещ кмет хирург, който постепенно и бавно реже метастазите на тумора "Зе;еногорски", но още трябва...12 години разсипия не е малко време, защото знаем, трудно се създава, лесно се руши. Царкирогорски успя да затрие за 12 години всичко, което нашите бащи и деди направиха за тоя град за 100 години.
Гост   |2014-11-12
сПАРТАНСКИ, пск ЛИ СЕ ОБАДИ НА тУЦЕВ ДА ПЛЮЕ ПО РАБОТЕЩИЯ КМЕТ? еЙ, МНОГО ТЕ Е ЯД, ЧЕ ВЕЧЕ НЕ СИ НА ХРАНИЛКА, А? зЕЛЕНОГОрчето си опече питката - защо не кажеш ма хората как дадохте разрешение за Спийди, за мола без паркомета, за Мскито? Защо не кажеш на хората, че първото решение за строежа на павилионите пак е на Зеленогорски? Защо не кажеш на хората, че въпросния Трифон Иванов е зам.кмет и пож време на Зеленогорски, и бивш главен архитект на Зеленогорси, бивеш главенй инженер, от вчера л;и е Трифон Иванов в Общината и т.н.?Кажи си,ще ти олекне
Павката   |2014-11-12
Ще ги махнат тия ламарини накрая и евала на Общината , ще го осъдят тоя
Гост   |2014-11-12
Дано го осъдят тоя Жеков , страшно алчна история е неговото поведение,аман от такива хора
Гост   |2014-11-12
Грозотията пред Спиди на Жеков да се маха и аз се радвам,че аргументите на Общината в спора са издържани
До запознат   |2014-11-12
Да каже Садовския за това си дело и за Автобусни превози, за Жилфонд и за блока на ужасите...Вони на Найден всичко и ако бяхме нормална държава, отдавна щеше да си е понесъл законовата отговорност за деянията си
Василев   |2014-11-12
Предишният коментирал пише пълни глупости и ми е напълно ясно защо-просто изпълнява поръчка да вземе една определена, изгодна за него, страна в спора
долу мафията в Общ.Плевен!  - долу мафията!   |2014-11-12
Тази гавра и грозотия в центъра на Плевен е дело на мижитурката Трифон Иванов - зам.кмет, както и на корумпираният и меркантилен кмет Димитър Стойков! Управлението на Община Плевен е в ръцете на престъпни типове - Димитър Стойков, Трифон Иванов, Евгени Генов, Бранимир Мирчев! След година ще им бием шута !!!!!
запознат   |2014-11-12
Зеленогорски да отговори защо е издал това разрешение, че сега плевенчани да плащат за съмнителните интереси, които то обслужва. Същата работа като с Депото за тролеите, Мола на центъра и много други "изгодни" сделки.
до 1   |2014-11-12
Да не си собственика на Спийди? Какво му е прекрасното? Едно време, аз помня добре, там беше горичка. Прекрасно беше тогава, след като изникна Спийди стана прекрасно само за собственика му, който си пълни гушата, и който междувпрочем е същия, който построи измислените търговски комплекси псевдомолове на центъра без паркоместа, за което беше заведено дело, какво става с него? И павилионите и псевдоресторанта, който сигурно се води и временна постройка, и двете бууум и да ги няма и да засаждат наново горичката, прочее заедно с гиганткста далавера със Спийди, цирея пред него и Макси и разни други глупости тоя същия си взе и половината паркинг пред Ростов. Има ли дело затова?
Гост   |2014-11-12
Ako трябва да се махне,трябва да се маха и самото Спийди зад него - и двете постройки са незаконни. Прав е колегата, който казва, че едно прекрасно зелено място бе бетонирано и на негово място се издигна първо Спийди-то, после и тези павилиони
zxv   |2014-11-12
За тези кирливи и грозни, уж "преместваеми" обекти е нужно да се използва пластичен експлозив от лицензирана за подобни дейности фирма! За 5 секунди всичко може да бъде издухано от мястото! Този грозен цирей в центъра на града е плод на някакъв ненормален и извратен интелект на собственика си вероятно!! Крайно време е Плевен да се првърне в нормален град, в който се спазват някакви градоустройствени решения и виждания!! В случая решението би трябвало да е "преместване чрез вдигане" във въздуха или Космоса!
Гост   |2014-11-12
Едно приятно място в Плевен,с ресторант и прекрасно поддържани зелени площи се превърна в кочина, защото общината разреши да се унищожат зелените площи, да се бетонират плочките и да се построи нещо, което прави един от централните площади на Плевен да заприлича на африканско гето.Това е резултатът, а това, че всичко е законно, нямаме никакви съмнения. В България всички свинщини са законни. Даже когато бетонираш зелените площи и плочките, съдът приема, че това е преместваем обект. какъв цинизъм!
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Сряда, 12 Ноември 2014 21:01
 
Фейсбук коментари
Сподели статията