Начало Общество Полиция Засилен контрол на пътя за неправоспособни водачи и за използване на предпазни колани
12 Декември 2019 г., Четвъртък
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Четвъртък, 12 Декември 2019 12:17
Четвъртък, 12 Декември 2019 11:44
Четвъртък, 12 Декември 2019 11:34
Четвъртък, 12 Декември 2019 10:32
РЕКЛАМА
Засилен контрол на пътя за неправоспособни водачи и за използване на предпазни колани Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Полиция
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 19 Април 2019 07:55
kat patrulPleven В ход са проверки на служителите на „Пътна полиция“ и засилен контрол в област Плевен на водачите на моторни превозни средства за употреба на алкохол, правоспособност и използването на обезопасителни средства. Специален акцент ще бъде поставен към водачите на мотоциклети. При тях ще се следи за правоспособност, използването на обезопасителни средства от самите водачи и спътниците им, и за правилното поставяне на регистрационни табели. Според изискванията на Наредба № I-45 от 24.03.2000 г., регистрационните табели на мотоциклетите се поставят само отзад, но така, че да се осигури тяхната видимост и осветеност нощно време. Освен това при закрепването не трябва да се нарушава формата на табелата, целостта на графиката и символите на номера (чл. 10, ал. 5 от Наредба № I-45 от 24.03.2000 г.).
При проверките на другите моторни превозни средства специално внимание ще се обръща и на правилното използване на обезопасителни средства при превоз на децата.
В хода на контролната си дейност пътните полицаи ще осъществяват и наблюдение върху състоянието на хоризонталната пътна маркировка и на вертикалната сигнализация с пътни знаци, както и на еластичните крайпътни предпазни огради (мантинели). Успоредно с това ще има и засилени проверки за спазването на скоростните режими от водачите на МПС.
По пътищата на област Плевен активният контрол, чиято цел е повишаване на сигурността на пътищата и намаляване на пътно-транспортния травматизъм, ще се осъществява от екипи на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Плевен и от служители на 11-те районни управления в състава на областната дирекция, които имат правомощия за работа по Закона за движение по пътищата.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Петък, 19 Април 2019 08:31
 
Фейсбук коментари
Сподели статията