Начало Общество Полиция ОДМВР - Плевен предприема мерки за сигурността по време на честванията на националния празник 3-ти март 2018 година
20 Юни 2018 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Вторник, 19 Юни 2018 16:43
Вторник, 19 Юни 2018 13:48
Вторник, 19 Юни 2018 11:11
Вторник, 19 Юни 2018 11:05
Валути
РЕКЛАМА
ОДМВР - Плевен предприема мерки за сигурността по време на честванията на националния празник 3-ти март 2018 година Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Полиция
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 02 Март 2018 14:31
policejska kola3 В ОДМВР - Плевен е създадена организация за обезпечаването на обществения ред, сигурността, пожарната безопасност и защита на населението по време на честванията на националния празник 3-ти март 2018 година и свързаните с него почивни дни.
Организирано е своевременно получаване на информация за местата и характера на провежданите мероприятия, свързани с честванията и публичните изяви. За целта са проведени срещи с органите на местната власт за предприемането на съвместни мерки по опазването на обществения ред и сигурност при провеждане на мероприятията.
Проведени са срещи с ръководителите на лица, извършващи частна охранителна дейност в местата, където се очаква да се състоят празничните мероприятия, с цел подобряване на бдителността и пропусквателния режим в охраняваните от тях обекти и своевременен обмен на информация с териториалните полицейски структури. Предприети са мерки за опазване на обществения ред и осигуряване безопасността на движението по пътищата и ще има осигурено полицейско присъствие в районите около обектите. Съобразно изискванията на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия ще се завиши контролът при транспортирането, законната употреба и съхранението на взривни вещества, огнестрелно оръжие, боеприпаси и пиротехнически средства за недопускане на инциденти. Създадена е организация за опазването на обществения ред преди, по време и след празниците във районите на ж п гари и автогари, предвид интензивното придвижване на пътници. За дните с очаквана най-висока интензивност на движението: 2 март – между 15 часа и 20 часа, 3 март – между 10 часа и 14 часа, 5 март – между 14 часа и 20 часа е прецизирана разстановката на силите и средствата с цел осигуряване на активно полицейско присъствие на входно-изходните артерии на големите населени места за регулиране, подпомагане и контрол на автомобилния поток. Ще бъдат осигурени с полицейски сили и пътните отсечки на автомагистралите и главните пътища, които обичайно са натоварени, в районите на участъци с концентрация на ПТП и на участъци с въведена временна организация на движението. Осъществен е контакт с териториалните структури на Агенция „Пътна инфраструктура“ и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ за осигуряване на съвместен контрол по спазване на забраната за движение по участъци от републиканската пътна мрежа на моторни превозни средства, предназначени за превоз на товари с допустима максимална маса над 12 тона, включително със състав с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника в последния работен ден 0 петък – 2 март и в последния почивен ден – понеделник – 5 март.
Ръководството на ОДМВР – Плевен пожелава спокойни и щастливи празници и почивни дни.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Петък, 02 Март 2018 16:02
 
Фейсбук коментари
Сподели статията
RSS емисии
RSS Последни
RSS Водещи
RSS Бизнес
RSS Общество
RSS Култура
RSS Екология
RSS Светски новини
RSS Спорт
RSS Мобилна емисия
Приятели
Скенери за лични карти