Начало Общество Полиция Палеж в дома на полицейския шеф
21 Ноември 2019 г., Четвъртък
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Сряда, 20 Ноември 2019 14:23
Сряда, 20 Ноември 2019 13:44
Сряда, 20 Ноември 2019 11:13
Сряда, 20 Ноември 2019 10:58
РЕКЛАМА
Палеж в дома на полицейския шеф Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Полиция
Написано от Ивета ДИМИТРОВА   
Вторник, 04 Март 2014 09:45
В нощта срещу събота беше направен опит за запалване на жилището на главен инспектор Йордан Каменов, директор на ОД на МВР в Плевен. На специална пресконференция организирана от МВР в съботния обяд, получихме повече информация за случилото се. Опитът за вандалския акт е бил извършен между 0:30 и 3:30 часа на 1 март. Малко след полунощ в дома на семейство Каменови в жк „Дружба” се е прибрал синът им, който не е забелязал нищо обезпокоително. Около 3:30 часа шефът на ОД на МВР и съпругата му, прибирайки се от тържество, се натъкват на обгорялата входна врата на жилището. Според думите на съседка, около 2 часа се е чуло шум от движение, което навежда на мисълта, че най-вероятно тогава е извършено престъплението. Вратата на входа на блока, в който живее семейството на главен инспектор Каменов, се заключва, обезопасена е и с чип за достъп. Това е една от причините разследващите да смятат, че престъпниците са влезли заедно с някой от живущите. Разбита е шпионката на вратата на жилището на семейство Каменови и през отвора е впръскана леснозапалима течност, като целта е била тя да се разпали и да предизвика пожар. Все още не е ясно точно каква е течността, но във входа се носела силна миризма на ацетон. Пораженията били основно по външната страна на вратата, тъй като огънят не успял да се разгори. Синът на Каменови е спял в този момент и не е усетил нищо. Едва след завръщането на родителите си, той разбира какво се е случило. Само късметът е помогнал на младежа да не изгори жив, което е могло да стане, ако запалителната течност се била разгоряла. Трябвало е да пламне като факла след попадането в апартамента, но за щастие това не се е случило. Министър Цветлин Йовчев и главният секретар на Вътрешното министерство са информирани. Уведомена е веднага и прокуратурата, която е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител.
В района на блок 117 в „Дружба”, където живее директорът на ОД на МВР, има камери и работата по записите вече е започнала
от разследващите полицаи, които още същата нощ са се заели с това. Разследващите изключват версията за лично посегателство, като според тях причината за случилото се трябва да се търси в професионалните ангажименти, с които е натоварен главен инспектор Йордан Каменов. Лично Каменов е на мнение, че следите ще отведат до хора и лица, засегнати от акциите на местната полиция, свързани с контрабандата на тютюн, проституцията и разбиването на различни престъпни групи. По думите му, откакто той е оглавил ОД на МВР в Плевен, престъпността в района е намаляла с 37% или 200 престъпления по-малко, спрямо предходния период.На въпрос дали изключва версията палежът да е дело на хора от системата на МВР, Йордан Каменов каза, че никоя версия не е изключена напълно, но тази е малко вероятна. Има освободени хора от личния състав на ведомството, предстоят и още, но той лично смята, че престъпниците трябва да се търсят другаде, а освобождаването на служителите е свързано с тяхното пенсиониране, което не е причина за лична вендета. Самият Йордан Каменов приема случилото се не като опит за убийство, а като опит за сплашване и дискредитиране в професионално отношение. Той сподели на пресконференцията, че е нормално като всеки човек да се притеснява за себе си и близките си, и предвид случилото се, ще бъде осигурена охрана за цялото семейство Каменови.
 


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
Гост   |2014-03-02
как са посмели
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Вторник, 04 Март 2014 12:47
 
Фейсбук коментари
Сподели статията